X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • timo
    Bywalec
    • 2008
    • 125

Troyan, ktory to Ty? tez tam bylem ale po sprzecie Cie nie kojarze...

co do warunkow focenia - faktycznie, tragedia. chyba jeszcze nigdy nie bylem tak niezadowolony z warunkowe pracy na imprezie (nota bene cala organizacja imprezy, pod roznymi wzgledami, stala na totalnie amatorskim i bardzo zenujacym poziomie). usuniecie nas spod sceny po pierwszym utworze illusion bylo wybrykiem ochrony - zacytuje moj dialog z szefem ochrony: "ale o co chodzi, mialy byc dwa utwory!" "ch*j mnie to obchodzi, wypie*dalac" - no comment najgorsza ochrona na koncercie, jaka kiedykolwiek widzialem (a mam na koncie 8 lat w branzy koncertowej - jako organizator, technik sceniczny, fotograf i pare innych funkcji, wiec znam to z kazdej strony...)

jednym slowem to co sie tam dzialo: WSTYD
    Canon 30D, Canon 7D, Tokina 28-70/2.8, Tokina 80-200/2.8, Canon 70-200/2.8L ISUSM, Canon 50/1.8, Canon 18-55/3.5-5.6 IS, Nissin Di866 Mk 2
    moje zdjęcia na CB: koncertowe, portrety, nocne

Komentarz

• Troyan
      Początki nałogu
      • 2007
      • 317

Byłeś na konferencji ? To ja dawałem im do podpisania książeczkę z 1999 roku

Dawaj fotki do pokazania
      Założyłem sobie FOTOBLOGA

Komentarz

• timo
        Bywalec
        • 2008
        • 125

na konferencji nie bylem. fotki bede przegladal i obrabial w swieta, na razie brak czasu.

nadal nie wiem, ktory to Ty ja tam bylem jedyny z dreadami :P wiec pewnie kojarzysz
        Canon 30D, Canon 7D, Tokina 28-70/2.8, Tokina 80-200/2.8, Canon 70-200/2.8L ISUSM, Canon 50/1.8, Canon 18-55/3.5-5.6 IS, Nissin Di866 Mk 2
        moje zdjęcia na CB: koncertowe, portrety, nocne

Komentarz

• obserwator
          Bywalec
          • 2006
          • 137

Wszyscy piszą o jakimś świetle, jego kolorach, jego braku, żę ciężko i takie tam bzdety... A ja uważam, że ważne, a może nawet ważniejsze są ujęcia... kadry... Światło kto szuka, ten znajdzie. Do dzieła panowie - a nie marudznie

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez Szymański Adam
            Nie chciałem Pana (Vitez) urazić - jeśli tak to przepraszam, ale sprowokował mnie Pana sarkazm.
            Problem w tym że ja pisałem serio, nie sarkastycznie. Po prostu podałem swoje preferencje koncertowe, jaki zakres muzyki czy okoliczności przychodzą mi na myśl gdy ktoś powie te dwa słowa "fotografia koncertowa" . Bez żadnej nutki sarkazmu, tak więc nie ma co się jej doszukiwać na siłę - zwykła wymiana poglądów.
            Niestety taki już urok komunikacji internetowej (i jest już sporo mądrych artykułów i książek na ten temat) że człowiek, nie widząc mowy ciała drugiej osoby, automatycznie się "stroszy" gdy coś tylko czyta. Automatycznie przestawia się na negatywny odbiór, bo bez przekazu intencji gestami, woli odbierać wszystko negatywnie by się potem nie przejechać...

Komentarz

• baran

Ostatnio miałem okacje być na koncercie grupy Efterklang, wybrałem automatyczny balans + RAW i chyba nie wyszło najgorzej.
              Fotografia biznesowa, portretowa, sportowa i stockowa – Zapraszam do współpracy. Sprawdź portfolio online!

Komentarz

• glasseye
                Bywalec
                • 2008
                • 154

a ja ostatnio fociłem koncert Believe. To mój pierwszy koncert, więc wiem, że popełniłem masę błędów, ale za sugetie będę wdzięczny foty tu: http://www.flickr.com/photos/tajny-p...7612332162508/
                moje zdjęcia
                fotografia koncertowa

Komentarz

• basti78

udało mi się wczoraj pofocić mój pierwszy koncert i naprawdę takiej radochy z robienia zdjęć nie miałem już dawno

bez jasnych szkieł można zapomnieć ja w zasadzie uzywałem 2:
                  - Tamron 70-200 2,8 - z racji zakresu ogniskowych był idealny
                  - Sigma 50 1,4 - to szkło to po prostu mistrzostwo

przyszła ochotka na dokupienie krótkiej stałki 1,4 no i może coś z okolic 100))

moje spostrzeżenia:
                  czasy - od 1/80 do 1/250
                  światło - max
                  iso - czasem i 800, ale udawało mi się i na 200 robic czasami. optymalnie, najwiecej czasu, na 400

stałem przy samiusieńkiej scenie, niestety tylko w jednym miejscu, ale radocha dla mnie niesamowita ))

p.s. gdyyyyyyby ktoś miał możliwość po klubowemu załatwienia wstepu na koncert w Wawie do obfocenia (bez komercyjnego wykorzystywania oczywiscie) bede cholernie zobligowany

Komentarz

• Scream
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 295

Zamieszczone przez basti78
                    moje spostrzeżenia:
                    czasy - od 1/80 do 1/250
                    iso - czasem i 800, ale udawało mi się i na 200 robic czasami. optymalnie,
                    To miałeś idealne warunki. Z reguły na iso 1600 mam 1/30 lub 1/60. Zależy to oczywiście od klubu i oświetlenia.

Pokaż co z tego wyszło.

Komentarz

• basti78

chętnie uwagi

LINK

S

Komentarz

• crazy
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 1554

Ostrowska i Oddział Zamknięty

Blogger is a blog publishing tool from Google for easily sharing your thoughts with the world. Blogger makes it simple to post text, photos and video onto your personal or team blog.

z reguły tak jak napisał Scream czasy 1/50 1/60 czasami troszkę szybsza migawka ISO 800 do góry przesłona F/2,8-4-5,6
                        Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Komentarz

• glasseye
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 154

basti, jak na moje oko laika, to większość fot masz albo poruszonych, albo nie trafionych z ostrością. Kilka kadrów jednak naprawdę ciekawych (mimo dziwnej maniery kadrowania bardzo z boku).
                          moje zdjęcia
                          fotografia koncertowa

Komentarz

• basti78

wiesz co zapewne masz i racje

ale przy robieniu tej galerii acdsee tez swoją drogą bardzo te zdjecia upiękrzył....

co do ostrosci - w pelni zgoda - pierwszy w zyciu koncert, abitnie podchodząc wyłączyłem równiez AF ale za to ile wiecej tego szkla poznałem
                            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                            a "maniera" wynikała z tego ze inaczej zdjecie byłoby nedzne jesli chodzi o kadr

stałem tylko w jednym miejscu ale za to przez cały koncert a nie 3 kawałki

wiec nie mogłem lapac z roznych stron
                            Ostatnio edytowany przez Gość; 21198. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• crazy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1554

Zamieszczone przez basti78
                              wiesz co zapewne masz i racje

ale przy robieniu tej galerii acdsee tez swoją drogą bardzo te zdjecia upiękrzył....

co do ostrosci - w pelni zgoda - pierwszy w zyciu koncert, abitnie podchodząc wyłączyłem równiez AF ale za to ile wiecej tego szkla poznałem
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              a "maniera" wynikała z tego ze inaczej zdjecie byłoby nedzne jesli chodzi o kadr

stałem tylko w jednym miejscu ale za to przez cały koncert a nie 3 kawałki

wiec nie mogłem lapac z roznych stron
                              Sam używam AcdSee i nie zauważyłem aby jakos sam upiększał zdjęcia :P
                              Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Komentarz

• basti78

"upiększył" - kolejna kompresja, kompresji, kompresji nie pomogła i jeszcze resize na koniec

Komentarz

Pracuję...