Model z niego rewelacyjny :-). Niestety ciemno było, miałem tylko 17-40 a on ma taką ekspresję że szaleje z gitarą w takim tempie że dosyć krótkie czasy są potrzebne no i większość zdjęć poruszonych mimo ISO1600 wyszła albo wyleciał mi poza GO :-)
X
-
Marek trzeba było mu wtyczkę z gniazdka wyłączyć może by nieco przystopował
bądź co bądź jednak go ustrzeliłeś .
Godna obróbka .EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4 , 70-200/4 , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,
Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniemKomentarz
-
wooow :-D no to MMM pocisnął z tym zdjęciem
Wspaniała obróbka. Mozna by wiedzieć czy robiłeś to techniką: http://dustinsnipes.com/blog/index.p...n-in-two-days/
???
Naprawdę respekt
Również prosiłbym o tutka jeśli to możliwe
www.bartosztroch.com
5ds + some shit
Komentarz
-
-
Fajnie by było jakby któryś z Was napisał co i jak robić w PSie żeby podobne efekty uzyskać np Van albo MMM.5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58Komentarz
-
Niestety tak to już jest. Każdy strzeże swojego warsztatu. Prawdopodobnie nigdy nie dowiemy się jak naprawdę taki efekt otrzymuje Oliver Gast, czy Dave Hill
www.bartosztroch.com
5ds + some shit
Komentarz
-
Kurczaki - ostatnio MMM dawał tutka. Nie będzie oczywiście wprost krok po kroku jak ciachnąć te jedne zdjęcie - ale dał kilka pomysłów. Eksperymentujcie :-)Komentarz
-
Podobny efekt udało mi się uzyskać przy długim czasie naświetlania z lampą błyskowa , trzeba tylko zacząć zmieniać ostrość w czsie naświetlaniaKomentarz
-
to jest tak jak ze sztuczkami magicznymi - ciekawe dopóki nie wiemy jak są robione.
ja jednak jestem zwolennikiem prostych w formie rozwiązań.Komentarz
-
Zawsze bawiło mnie męczenie tych, co coś umieją przez tych co niewiele lub zgoła nic nie umieją na zasadzie - "weź pokaż jak to robisz".
Patrząc na pana Witka z Altantydy przypomniały mi się zdjęcia MMM'a które zapadły mi w pamięci z bodajże szrotu czy złomowiska oraz zdjęcie portretowe gościa, który coś tam reperował przy rowerze (swoją drogą prawdziwy portret, a nie nic nie mówiące wszechobecne glamour). Tam stosował podobną technikę...
No i mimo że wiem że pewnie na nic się to nie zda... MMM - weź pokaż jak to robisz!
Pozdrowienia
PS. Jakbyś miał chwilę słabości i chciał się podzielić swoim warsztatem to oprócz opisu załącz PSDPuszka, kilka słoików i może szczypta talentu?Komentarz
-
:-D teraz już wiem skąd ta zebra na digarcie :-D to bardziej zwariowane, tamto bardziej 'kuszące' ale oba świetne!Komentarz
-
Cześć!
Udało mi się uzyskać bardzo zbliżony efekt. Jak? Podpowiem: zabawa narzędziem Burn i Dodge w Ps'ie. Możecie też spróbować: New Layer, ustawić ją na overlay i zmieszać z 50% gray'a, później narzędzie dodge ( highlights).
Powiem tak: PRAKTYKA czyni mistrza.
PS. Po obrobieniu kilku fotek w taki sposób efekt mi się wydał jakiś tak... jak to ktoś pisał z magiczną sztuczką xDwww.bartosztroch.com
5ds + some shit
Komentarz
-
no to pokazuj te "magiczne sztuczki" - na co czekasz, żebyśmy Cię prosili?Cześć!
Udało mi się uzyskać bardzo zbliżony efekt. Jak? Podpowiem: zabawa narzędziem Burn i Dodge w Ps'ie. Możecie też spróbować: New Layer, ustawić ją na overlay i zmieszać z 50% gray'a, później narzędzie dodge ( highlights).
Powiem tak: PRAKTYKA czyni mistrza.
PS. Po obrobieniu kilku fotek w taki sposób efekt mi się wydał jakiś tak... jak to ktoś pisał z magiczną sztuczką xD
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Hej MMM a na zdjęciu to młodsza siostra, córka czy twoja dziewczyna?
bo charakteryzacja taka że ciężko powiedzieć :wink:
Super fota - kolory wyciągnięte na maksiora
mojej piękniejszej połowie nie podoba się tylko zbyt duża winieta...
Komentarz
-
Ani jedno, ani drugie, ani trzecie :-)
Jest tak dużo pustego u góry i "ciężko" u dołu że nie widziałem tego inaczej jak zabić winietą.
Tak na marginesie to umieściłem tu przez pomyłkę nieostateczną wersję zdjęcia.
Komentarz

Komentarz