X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MMM
    Pełne uzależnienie
    PREMIUM member
    • 2006
    • 4250

Zamieszczone przez marcinmarg
    To nie cowboy tylko Pan Witek gość z Atlantydy :-D
    Model z niego rewelacyjny :-). Niestety ciemno było, miałem tylko 17-40 a on ma taką ekspresję że szaleje z gitarą w takim tempie że dosyć krótkie czasy są potrzebne no i większość zdjęć poruszonych mimo ISO1600 wyszła albo wyleciał mi poza GO :-)

Ostatnio edytowany przez MMM; 4761.
    Digart

Komentarz

• sbogdan1
      Początki nałogu
      • 2007
      • 359

Marek trzeba było mu wtyczkę z gniazdka wyłączyć może by nieco przystopował
      bądź co bądź jednak go ustrzeliłeś .
      Godna obróbka .
      EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4 , 70-200/4 , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Komentarz

• bartosztroch89
        Bywalec
        • 2009
        • 101

wooow :-D no to MMM pocisnął z tym zdjęciem Wspaniała obróbka. Mozna by wiedzieć czy robiłeś to techniką: http://dustinsnipes.com/blog/index.p...n-in-two-days/

???

Naprawdę respekt Również prosiłbym o tutka jeśli to możliwe
        www.bartosztroch.com
        5ds + some shit

Komentarz

• bartosztroch89
          Bywalec
          • 2009
          • 101

Tego się chyba nie da zrobić
          www.bartosztroch.com
          5ds + some shit

Komentarz

• Mariusz_C
            Uzależniony
            • 2007
            • 577

Fajnie by było jakby któryś z Was napisał co i jak robić w PSie żeby podobne efekty uzyskać np Van albo MMM.
            5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Komentarz

• bartosztroch89
              Bywalec
              • 2009
              • 101

Niestety tak to już jest. Każdy strzeże swojego warsztatu. Prawdopodobnie nigdy nie dowiemy się jak naprawdę taki efekt otrzymuje Oliver Gast, czy Dave Hill
              www.bartosztroch.com
              5ds + some shit

Komentarz

• miklo
                Uzależniony
                • 2006
                • 681

Kurczaki - ostatnio MMM dawał tutka. Nie będzie oczywiście wprost krok po kroku jak ciachnąć te jedne zdjęcie - ale dał kilka pomysłów. Eksperymentujcie :-)

Komentarz

• Bart75

Podobny efekt udało mi się uzyskać przy długim czasie naświetlania z lampą błyskowa , trzeba tylko zacząć zmieniać ostrość w czsie naświetlania

Komentarz

• jatomek

to jest tak jak ze sztuczkami magicznymi - ciekawe dopóki nie wiemy jak są robione.

ja jednak jestem zwolennikiem prostych w formie rozwiązań.

Komentarz

• Grzdyll
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 135

Zawsze bawiło mnie męczenie tych, co coś umieją przez tych co niewiele lub zgoła nic nie umieją na zasadzie - "weź pokaż jak to robisz".

Patrząc na pana Witka z Altantydy przypomniały mi się zdjęcia MMM'a które zapadły mi w pamięci z bodajże szrotu czy złomowiska oraz zdjęcie portretowe gościa, który coś tam reperował przy rowerze (swoją drogą prawdziwy portret, a nie nic nie mówiące wszechobecne glamour). Tam stosował podobną technikę...

No i mimo że wiem że pewnie na nic się to nie zda... MMM - weź pokaż jak to robisz!

Pozdrowienia

PS. Jakbyś miał chwilę słabości i chciał się podzielić swoim warsztatem to oprócz opisu załącz PSD
                      Puszka, kilka słoików i może szczypta talentu?

Komentarz

• MMM
                        Pełne uzależnienie
                        PREMIUM member
                        • 2006
                        • 4250

Zamieszczone przez Grzdyll
                        No i mimo że wiem że pewnie na nic się to nie zda... MMM - weź pokaż jak to robisz!
                        :-)

Digart

Komentarz

• Pavlik
                          Coś już napisał
                          • 2007
                          • 86

:-D teraz już wiem skąd ta zebra na digarcie :-D to bardziej zwariowane, tamto bardziej 'kuszące' ale oba świetne!
                          still learning...ale idzie jak krew z nosa ??:

pawellewandowski.com

Komentarz

• bartosztroch89
                            Bywalec
                            • 2009
                            • 101

Cześć!

Udało mi się uzyskać bardzo zbliżony efekt. Jak? Podpowiem: zabawa narzędziem Burn i Dodge w Ps'ie. Możecie też spróbować: New Layer, ustawić ją na overlay i zmieszać z 50% gray'a, później narzędzie dodge ( highlights).

Powiem tak: PRAKTYKA czyni mistrza.

PS. Po obrobieniu kilku fotek w taki sposób efekt mi się wydał jakiś tak... jak to ktoś pisał z magiczną sztuczką xD
                            www.bartosztroch.com
                            5ds + some shit

Komentarz

• VanMurder
                              Uzależniony
                              • 2007
                              • 600

Zamieszczone przez bartosztroch89
                              Cześć!

Udało mi się uzyskać bardzo zbliżony efekt. Jak? Podpowiem: zabawa narzędziem Burn i Dodge w Ps'ie. Możecie też spróbować: New Layer, ustawić ją na overlay i zmieszać z 50% gray'a, później narzędzie dodge ( highlights).

Powiem tak: PRAKTYKA czyni mistrza.

PS. Po obrobieniu kilku fotek w taki sposób efekt mi się wydał jakiś tak... jak to ktoś pisał z magiczną sztuczką xD
                              no to pokazuj te "magiczne sztuczki" - na co czekasz, żebyśmy Cię prosili?
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              Zamieszczone przez MMM
                              Hej MMM a na zdjęciu to młodsza siostra, córka czy twoja dziewczyna? bo charakteryzacja taka że ciężko powiedzieć :wink:

Super fota - kolory wyciągnięte na maksiora mojej piękniejszej połowie nie podoba się tylko zbyt duża winieta...
                              Ostatnio edytowany przez VanMurder; 8790. Powód: Automerged Doublepost
                              mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

• MMM
                                Pełne uzależnienie
                                PREMIUM member
                                • 2006
                                • 4250

Zamieszczone przez VanMurder
                                Hej MMM a na zdjęciu to młodsza siostra, córka czy twoja dziewczyna? bo charakteryzacja taka że ciężko powiedzieć :wink:
                                Ani jedno, ani drugie, ani trzecie :-)

Zamieszczone przez VanMurder
                                Super fota - kolory wyciągnięte na maksiora mojej piękniejszej połowie nie podoba się tylko zbyt duża winieta...
                                Jest tak dużo pustego u góry i "ciężko" u dołu że nie widziałem tego inaczej jak zabić winietą.

Tak na marginesie to umieściłem tu przez pomyłkę nieostateczną wersję zdjęcia.
                                Digart

Komentarz

Pracuję...