i czarna dziura zamiast marynarki ??
X
-
-
-
-
Amatorszczyzna!!! - w pierwszej kolejności powinieneś się nauczyć trochę jak powinno wyglądać poprawne technicznie zdjęcie, bo ten 100% wypał na skroni wygląda tragicznie i powinno się go usunąć, pomijam fakt 100% czerni - jakbyś trochę nad tym popracował pojawiłyby się szczegóły, nie pisz też że trzeba lepszych np z Hassela, bo w tym momencie jesteś śmieszny
Komentarz
-
Daj chłopie spokój- oglądnij sobie pierwowzór oraz przyjrzyj się poprzednim obróbkom- też są przepalone w tym właśnie fragmencie- tak, dokładnie w tym miejscu.
Przecież nie osiągniesz ideału z takiego zdjęcia... a ja nie starałem się specjalnie w jego osiągnięciu.Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
Pewnie że ślubniakami zarabiam i wcale się tego nie wstydzę a oprócz tego mam studio gdzie nie tylko śluby robię i w przeciwieństwie do większości z was mam dyplom szkoły fotograficznej więc dlatego czasami coś napiszę od siebie na forum wówczas gdy widzę kiepściochę. Pamiętajcie - nie popadajcie w samozachwyt i podchodźcie czasami z dystansem do swoich zdjęć oraz posłuchajcie co inni mają na ten temat do powiedzeniaKomentarz
-
Ja w samozachwyt nie popadam tylko pokazuję swoje podejście do takiej obróbki- tyle, że według mnie to jest takie coś jak z HDRami- efekt dla efektu, sztuka dla sztuki.Komentarz
-
OK, ja cię rozumiem. Jeden lubi przekontrastowione fotki inny nie, ale zwróć uwagę jakie gówniane światło jest na oryginale tego zdjęcia. Ten kto to robił to moim zdaniem gówno nie fotograf - nie powinien się przynajmniej tak tytułować - no cóż ale jak w przysłowiu: z jakim przystajesz takim się stajesz
W pierwszej kolejności powinno się światła doprowadzić do porządku (bo ktoś zapomniał o pudrze
) a potem bawić się dalej
Komentarz
-
Zgodzę się z tym. Nie jest to dobrze ustawione światło. Przede wszystkim to oczy pozostają w cieniu. Nie będę dalej oceniał, bo inni pewnie wiedzą lepiej i nie to jest tematem wątku. A co do efektu- nic na siłę.Komentarz
-
Komentarz
-
No może nie czarnej dziury, ale niezbyt tam można kształty rozróżnić. Monitor miałem kalibrowany niedawno, CRT. Większość się pewnie wypowiada co ma LCDki prosto spod igły i myślą, że ich kolory są "lepsze" bo jaśniejsze, bo bardziej kontrastowe.
Nie mówię tu o Tobie s!wy, bo sądzę, że wiesz co to znaczy kalibracja
Komentarz
-
Zapraszam do wątku po program do obróbki:
Komentarz

Komentarz