X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pawlo
    Coś już napisał
    • 2006
    • 57

Zamieszczone przez popmart
    HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHmmmm jak to kit na 2,8-4 Kolego co to za kłamsewko ????? Dałem się nabrać.... nawet nie prtzemyślałem tego...
    jakiś kant ?? ???:
    Ehh To nie kant... juz prostuje. Zdjecia robilem KITEm i Tamronem. Uzywalem przeslon od 2.8 do maks. 4.0

KIT: zdjecie nr 1,3,4,5,6

Tamron: zdjecie 2 i 7

KIT przy 18mm ma f3.5 i to juz wystarczalo, Tamron niestety za waski
    Moje graty...

Komentarz

• popmart
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1721

Jak dla mnie ten kit to mistrzunio na 3,5 i na iso1600 niestety mam małą wiarę .... np fotka 3 ?
      Ostatnio edytowany przez popmart; 3267.

Komentarz

• Pawlo
        Coś już napisał
        • 2006
        • 57

ISO 1600

Moze faktycznie troche za bardzo wyostrzylem po zmniejszeniu i odszumieniu w Neat Image.

KIT:

Zdjęcie nr 1 (pomniejszone, bez odszumiania i wyostrzania)

Zdjęcie nr 6 (pomniejszone, bez odszumiania i wyostrzania)

Tamron:

Zdjęcie nr 7 (pomniejszone, bez odszumiania i wyostrzania)

Wszystkie posiadaja EXIFy.

A specjalnie dla popmart

Zdjęcie nr 3 7,6 MB
        Moje graty...

Komentarz

• akustyk
          gajowy
          • 2004
          • 12158

Zamieszczone przez wuqa
          Witam
          A ja robię 99% na drugą kurtynę... i iso ok 400-800 np: pierwsze lepsze: http://www.clubxxl.pl/galery/display...lbum=10&pos=55

i takie tam różne... (nie mylić z fotkami z "komórek" bo i takie właściciel umieszcza w galerii )
          panny fajne zdjecia tez OK.

choc pewnie sam przyznasz, ze 5 takich fotek pod rzad i efekt sie w pewnym stopniu przejada.
          www albo tez flickr

Komentarz

• Pawlo
            Coś już napisał
            • 2006
            • 57

akustyk: No zgadza sie... wuqa czasami puscil serie 5-6 zdjec tym samym panienkom, ale jesli mialbys robic tylko "wnetrze" klubu to zrobisz tez 10 ujec i tyle. Pozniej kadry sie zaczynaja powtarzac.

Nastepnym razem jak tam bede (dopiero 07.10) to skupie sie bardziej na ludziach i popróbuje focic bez lampy na parkiecie (czekajac na jakis blysk strobo, albo dobre swiatlo z neonow)

Pozniej to juz bedzie trzeba zmienic klub he he bo sie ten znudzi

Nie wiem czemu ale polubilem taki klimat, przydalby sie jakis jasny szeroki kat w przyszlosci.

p.s - panienki fajne w klubach , niektore to same sie pchaja przed obiektyw - a ja ich musze przepraszac ze pozniej bo teraz robie inne zdjecia (bez lampy), pozniej musialem podpiac i im pstryknac
            Ostatnio edytowany przez Pawlo; 5545.
            Moje graty...

Komentarz

• popmart
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1721

ok, ok ......

Komentarz

• akustyk
                gajowy
                • 2004
                • 12158

Zamieszczone przez Pawlo
                p.s - panienki fajne w klubach , niektore to same sie pchaja przed obiektyw - a ja ich musze przepraszac ze pozniej bo teraz robie inne zdjecia (bez lampy), pozniej musialem podpiac i im pstryknac
                hehe... no to ja moge w razie czego jako drugi fotograf "do pomocy". jak zona spyta, to bakne cos w stylu ze "sluzbowo na statek", a RAW-ow nie pokaze
                www albo tez flickr

Komentarz

• Pawlo
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 57

Zamieszczone przez popmart
                  ok, ok ......
                  chyba nie taki zly ten KIT ??

akustyk: no problem, kiedysc pracowalem w tej branzy (w sumie dalej cos mam z nia do czynienia). Staram sie moje hobby jakos tam wprowadzic. Co do panienek to fajne, ale tylko z wygladu (no moze 1 na 50 trafi sie jakas inteligentna).

Ja sie 1,5 miesiaca temu rozstalem z narzeczona (bylismy prawie 5 lat) i Ci powiem ze nie mam jakos ochoty wyrywac "laski" na disco. Napewno to nie jest miejsce na szukanie przyszlej zony (to jest moje zdanie).

Zdjecia napewno bede dalej robil sukcesywnie, musze pojezdzic po calej Polsce po klubach razem z kolega z agencji artystycznej. Mozna zrobic jakas oferte dla wlascicieli zeby sie zwrocily koszty przynajmniej. A patrzac sie na zdjecia 99% galerii dyskotek to jest zenada.
                  Moje graty...

Komentarz

• wuqa
                    Dopiero zaczyna
                    • 2004
                    • 46

Zamieszczone przez akustyk
                    pewnie sam przyznasz, ze 5 takich fotek pod rzad i efekt sie w pewnym stopniu przejada.
                    ...chodzi ci o te ciągłe rozmazania 2-kurtynowe? No moze i są ludzie którzy by w tym momencie woleliby zobaczyć tańczących, zamrożonych światłem lampy, ale ja clubu w ten sposób nie potrafię i nie znoszę focić...Wg mnie jest tam tylko ruch i masę kolorowych świateł, więc próbuję to uchwycić...poza tym, powiedzmy sobie szczerze..chałę walę wpadam na 2 godzinki, ludzie po pół godziny focenia nastawiaja tylko gęby przed obiektywem i chcą się później oglądać, więc mie mam wyjścia na dodatek właściciel krzyczy: ...i z 50 fotek DJ-owi zrób, CO NAJMIEJ 50
                    A żeby coś wnieść rzeczowego do dyskusji to ostrzegam, że największym wrogiem focenia na 2-kurtynę są stroboskopy...efekt straszny natomiast największym przyjacielem, masa kolorowych swiateł, niestety ja muszę walczyć ze stroboskopami...

Komentarz

• wuqa
                      Dopiero zaczyna
                      • 2004
                      • 46

A co do exifów, to fakt juz nie ma...w starych albumach, ale w tym albumie są: http://www.clubxxl.pl/galery/thumbnails.php?album=42

Komentarz

• ripek
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1486

Zamieszczone przez Pawlo
                        Co do panienek to fajne, ale tylko z wygladu (no moze 1 na 50 trafi sie jakas inteligenta).
                        Swieta racja.

A na dowód Oksana :

Ale taki gatunek dziewczyn to trzeba poznać osobiście żeby uwierzyc

Co do moich fotek z disco to:

Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• Pawlo
                          Coś już napisał
                          • 2006
                          • 57

Zamieszczone przez ripek
                          Co do moich fotek z disco to:
                          Heh 3 fajna "ciagnie" ladnie Millera (troche przepalone). Ciekawe skad wogole taki pomysl?? To bylo pozowane czy tak uchwyciles?
                          Moje graty...

Komentarz

• ripek
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1486

Fotka ostro z doskoku (nawet nie patrzylem w wizjer - aparat byl w powietrzu na dlugosci yciagnietej reki) - stąd ten przepał. To był konkurs "kto szybciej wypije pivo bez uzycia rąk".

Gdyby ktos narzekal na kita - te zdjecia wlasnie kitem robilem

Komentarz

• pst
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 560

a ta oksana to wyglada na mocno naćpaną (bo upita by po prostu leżała )

a fotki bardzo fajne

Komentarz

• ripek
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 1486

Zamieszczone przez pst
                                a ta oksana to wyglada na mocno naćpaną (bo upita by po prostu leżała )
                                One tak wyglądaja na trzeźwo - niestety ..

Komentarz

Pracuję...