X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pawlo
    Coś już napisał
    • 2006
    • 57

Dzieki!

Część zdjęć dopalałem lampą na -1 (-1 2/3), zalezy co focilem i jaki efekt chcialem uzyskać, ale zawsze mi zależy na jak największej ilosci swiatla zastanego... zdjecia maja exify wiec sobie zobacz.

Tylko RAW i kilka godzin siedzenia nad nimi, ale zawsze sie oplaca.
    Moje graty...

Komentarz

• 777
      Uzależniony
      • 2006
      • 536

aha
      no czyli widze ze wszyscy foca podobnie
      ja tez z jakis takich imprez raw lampa i na -
      czesto takze sychronizacja na druga kurtyne
      efekty moga byc super
      6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez Pawlo
        Dawno mnie tu nie bylo

Nowe foty z wczoraj... kilka godzin wybierania i obrobki - ciezki ten zywot!

http://www.fotoparty.pl/energy2000_1
        http://www.fotoparty.pl/energy2000_1/djs/040.jpg - mala lokalna walka z przypaleniem i na okladke plyty jak znalazl 8)

Bo ogolnie fotki jak fotki - dobrze wykonane, ale to wlasnie sie wyroznia ze czlowiek sie zatrzymuje i mowi "O!" .

Komentarz

• ripek
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1486

Akurat żeby dyskotekowe zdjęcie było "O!!" musi być "moment"

Np. dla mnie "O!" jest:

Ale to chyba nie w Polsce. Kwestia kultury i dystansu do siebie

Na kilku widze ufoludki

Strasznie wyciągnięta twarz. Za blisko brzegu zdjęcia a 12mm robi swoje :P
          No chyba że taki zamysł był.
          Ostatnio edytowany przez ripek; 2691.
          Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• Pawlo
            Coś już napisał
            • 2006
            • 57

Zamieszczone przez ripek

Strasznie wyciągnięta twarz. Za blisko brzegu zdjęcia a 12mm robi swoje :P
            No chyba że taki zamysł był.
            Mnie to nie przeszkadza w takich fotach, zamyslem byl kadr - i nie powiem ze "strasznie", nie widziales chyba zdjec z 10mm faktycznie tego zdjecia nie dasz na okladke, ale jest ono dobre.

Powiem Ci ze Tokina jest wyborowym szkielkiem przy takich zdjeciach, no chyba ze przy jakis eventach gdzie mamy duuuzo miejsca to wtedy mozemy sobie pstrykac od 24mm w gore, a czasmi potrzeba 70-200 zeby cos robic.

dzieki za opinie
            Moje graty...

Komentarz

• ripek
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1486

Zamieszczone przez Pawlo
              nie widziales chyba zdjec z 10mm
              Wiem, znam, mam
              Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• Jarko3City
                Coś już napisał
                • 2006
                • 65

Ech, na profesjonalnych dyskotekach jest profesjonalne oświetlenie więc i zdjęcia wychodzą Pawlo niesamowicie. Ja robie w małym klubie właściwie cały czas w półmroku i niestety i przy salsie nikt nie stoi w miejscu
                ale zamieszczam "reportaż:
                397D

Komentarz

• Hanibal
                  Dopiero zaczyna
                  • 2008
                  • 40

Fotografia dla klubów dyskotek

Witam, mam pytanie może ktoś miał już z tym do czynienia. Fotorelacje z imprez w klubach, dyskotekach, jakie ceny, jak to wycenić?

Komentarz

• amroz
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 772

robiłem to przez dwa lata. brałem 200zł za impreze. Zajmowało mi to 2 godziny i do domu. Póżniej obrabiałem i wrzucałem na stronę. Taki głupi byłem, zdecydowanie za małe pieniądze. Myślę że teraz za taka imprezę musiałbym brać minimum 400zł.

Komentarz

• Opa_Apo
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 226

Ja też się podłączę z pytaniem. Jak oświetlenie na dyskotece wygląda chyba każdy wie. Starczy kit i 430EX? Boję się, że kit za ciemny jest. Body to 20D.

Komentarz

• Raus
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 120

Zamieszczone przez Opa_Apo
                        Ja też się podłączę z pytaniem. Jak oświetlenie na dyskotece wygląda chyba każdy wie. Starczy kit i 430EX? Boję się, że kit za ciemny jest. Body to 20D.
                        Jesli chodzi o światło to nawet szkiełko f/1.4 nie da rady bez flasha bo w zasadzie na dyskotekach jest po prostu ciemno więc światło tylko z flasha.

Ja bym się raczej obawiał że w takiej ciemnicy autofokus kita może trochę się gubić.

Dodam ze nawet jednej fotki w życiu nie zrobiłem na dyskotece
                        Canon 5D / C50 1.8 / S17-35 2.8-4 HSM / C100-300 USM / Helios 44M-4 + Radziecki Mieszek / 430EX

Komentarz

• Opa_Apo
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 226

Zamieszczone przez Raus
                          Ja bym się raczej obawiał że w takiej ciemnicy autofokus kita może trochę się gubić.
                          Właśnie tego się boję, że będzie się gubił i że trzeba by było ręcznie ale z taką jasnością pewnie nawet ręcznie nie da rady. Zastanawiam się też czy to AF assist beam z lampy dużo pomaga?

Komentarz

• dj_drops
                            Coś już napisał
                            • 2009
                            • 84

Z fotografią zaczynam od niedawna, ale w klubach bywałem od dawna. Z tego co pamiętam jak parę razy spotkałem jakiś fotografów to grzali z lamp (teraz jak sobie przypominam to 580EX) a czasami nawet dwóch Co do szkieł się nie wypowiem, ale jedno jest pewne - im jaśniejsze tym lepsze.
                            Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
                            http://noop.pl <-homesite

Komentarz

• MM-architekci
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2227

Zapomnij zeby z kitem robilc foty na takie imprezie. AF jak w cos trafi w co ty bys chcial bedzie cud , poza tym to i tak za ciemne szklo. Lampa , jesli to nie klub w gigantycznej hali da rade. Robota jak dla mnie taka sobie , czasem dziadoska , kluby sa rozne , jesli to lubisz pol biedy , ja nie przepadam za podpitymi dresami i rzucajacymi miesem blacharami jak im cos sie nie spodoba.
                              no comment...

Komentarz

• Opa_Apo
                                Bywalec
                                • 2008
                                • 226

Zamieszczone przez dj_drops
                                Z fotografią zaczynam od niedawna, ale w klubach bywałem od dawna. Z tego co pamiętam jak parę razy spotkałem jakiś fotografów to grzali z lamp (teraz jak sobie przypominam to 580EX) a czasami nawet dwóch Co do szkieł się nie wypowiem, ale jedno jest pewne - im jaśniejsze tym lepsze.
                                Wiadomo, że im jaśniej tym lepiej, ale z jasnych mam tylko Takumara 50 1,4 na m42 więc full manual, a robienie zdjęć na dyskotekach wymaga szybkości, a miało pomóc w dorobieniu się właśnie na przykłada takiego Canona 50 1,4

Komentarz

Pracuję...