X
-
-
Chyba muszę znowu się ze Spyder pro 2 przeprosić i skalibrować dziada od nowaNo to zółty czy pomarańczowy ? Trzeba się zdecydować , ba , lepiej jest sprawdzić ;]
Okolice gałki ocznej panny mlodej to makijaż
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
michalbulon u ciebie jest totalnie przesycone , mocne i kontrastowe , moglo by byc ok ale z mniejsza saturacja
Co do saturacji to w pełni się zgadzam, niestety i u mnie w FF wygląda to na mocno przesycone.
Jeśli chodzi o fakt, że zdjęcia profesjonalistów wyglądają dobrze zarówno na skalibrowanych monitorach jak i lapkach, to nie ulega to wątpliwości. Wczoraj wygrzebałem dość ciekawy tekst właśnie z tym związany. Jak ktoś trochę po angielsku "spika" to polecam artykuły tego Pana, bo są ciekawe i potrafią wiele wyjaśnić:
www.gballard.netKomentarz
-
słuchajcie, ja mam Eizo w robicie, NIESKALIBROWANY.
ale eizo nawet fabrycznie wyświetla nieźle.
więc OK - kalibracja ważna, ale bez przesadyzmu......
jak się dobrze "wyprowadzi" skórę to powinna być OK, na różnych wyświetlaczach.
Proponowałbym też na serwer wrzucać jpg w sRGB - wtedy wyświetlanie będzie bardziej uniwersalne na różnych monitorach.
???Komentarz
-
To jest dobre rozwiązanie, ewentualnie całkiem usunąć profil. Większość przeglądarek obsługujących ICC standardowo obsługuje sRGB i tak będzie wyświetlała zamieszczone zdjęcia. Ostatnia opcja to po prostu zapis na dysk zdjęcia i oglądanie w PS.Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
dostałem rawa od dancio, troszkę inny kadr, ale generalnie "na wyjściu" podobnie.
ja to widzę tak:
aha, tylko ACR. bez PS.Komentarz
-
2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.plKomentarz
-
Ja chyba jakiś zmarzluch jestem, bo mi cieplejsze bardziej podchodzą.
Dancio ma cieplejsze kolory od ciebie Michale i wydaje mi się, że przez to są bardziej naturalne.
Pisząc to patrzę na swoje ręce, żeby porównać, która kolorystyka jest bliższa
Komentarz
-
skóra ma być atrakcyjna.
"naturalna" to mylące określenie.
no mi się nie podoba..... przewalone coś tu jest.....Komentarz
-
no i co michal.. podoba ci sie ta kolorystyka z twojego zdjecia co zrobilem ..??2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.plKomentarz
-
Komentarz
-
Dancio, kolorystyka jest jak najbardziej OK! jedyne co to trochę zaszumione ale kolory gites.
Mi, po małych zmianach wyszło tak:
Komentarz
-
ziarno dodalem .. bo podoba mi sie cos takiego na pamierze ale moj styl.....
pzdr2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.plKomentarz

Komentarz