każdy widzi inaczej.... ja u Dancia widzę za dużo czerwonego na skórze....
X
-
-
Osobiście uważam, że troszkę za zimne (odrobina ciepłego koloru i trafiasz w serce mojej żony - powiedziała, że śliczne) ... Zauważyłem, że "niebieskości" dodają uroku, jednak tutaj jakby było ich za dużo ... ale to tylko moja subiektywna opiniadostałem rawa od dancio, troszkę inny kadr, ale generalnie "na wyjściu" podobnie.
ja to widzę tak:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
aha, tylko ACR. bez PS.
.
"dancio" - nie wiem jak u Ciebie, ale ja widzę nieładny szum.Komentarz
-
Usuwanie profilu ICC to proszenie się o kłopoty i jest najgorszą rzeczą jaką można zrobić. Naprawdę, proponuję zacząć od dobrze skonfigurowanego systemu, aby nie było problemów, bo mówimy tu o minimalnych różnicach skóry itd. i jak nie ma się narzędzia dobrego do oglądania to to wszystko jest jak czcze gadanie..Komentarz
-
rozumiem, że skóra jest OK, tylko za dużo niebieskiego w tle ?
czy skóra też za zimna ?
Chyba troszkę przegiąłem z tymi niebieskościami.....
pozdrów Twoją żonę.Komentarz
-
Napiszę co widzę:
- wszystko od policzka w górę (czoło, nos) ma lekko niebieski zafarb,
- policzek będzie się ładnie komponował jak zmniejszysz niebieskiego, to zgodnie z kołem barw, góra zdjęcia powinna się ocieplić (chyba
), a co za tym idzie, zacznie współgrać z ciepłym policzkiem
Nie bierz tego jako krytyki. Robie gorsze fotki i jestem mniej doświadczony. Opisałem to co zarejestrowały moje oczy i przetworzył mózg
.
Komentarz
-
teraz patrzę jeszcze raz, i rzeczywiście, trochę cieplej powinno być , zwłaszcza na czole.Napiszę co widzę:
- wszystko od policzka w górę (czoło, nos) ma lekko niebieski zafarb,
- policzek będzie się ładnie komponował jak zmniejszysz niebieskiego, to zgodnie z kołem barw, góra zdjęcia powinna się ocieplić (chyba
), a co za tym idzie, zacznie współgrać z ciepłym policzkiem
Nie bierz tego jako krytyki. Robie gorsze fotki i jestem mniej doświadczony. Opisałem to co zarejestrowały moje oczy i przetworzył mózg
.
Możesz krytykować, o to chodzi.Komentarz
-
https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VCKomentarz
-
Komentarz
-
Aaa, zapomniałem dodać, że w samym PS dałem -10 cyan w color balance, bo już nie miałem gdzie tego w acr wymajstrować, tak to wszystko w acr.
michal_sokolowski, dzięki
https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VCKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Jeśli nie można tutaj, to niech admin to wyrzuci.
Przypadkowo trafiłem na taką sobie stronkę
Interesuje mnie kolorystyka (szczególnie tych zdjęć z małą dziewczynką trzymającą żółte kwiaty). Nie wiem, czy to zasługa sprzętu, czy bardziej RAW + Lightroom. Na stronie nie ma żadnych informacji odnośnie tego, czym autor fotografuje (przynajmniej ja nie zauważyłem).
Może ktoś ma jakieś sugestie.Komentarz
-
wg mnie zdjęcie było robione w trochę pochmurny dzień, kolorki ocieplone i zielenie podciągnięte.Jeśli nie można tutaj, to niech admin to wyrzuci.
Przypadkowo trafiłem na taką sobie stronkę
Interesuje mnie kolorystyka (szczególnie tych zdjęć z małą dziewczynką trzymającą żółte kwiaty). Nie wiem, czy to zasługa sprzętu, czy bardziej RAW + Lightroom. Na stronie nie ma żadnych informacji odnośnie tego, czym autor fotografuje (przynajmniej ja nie zauważyłem).
Może ktoś ma jakieś sugestie.Komentarz
-
-
to mi wygląda na raczej mało naturalny koloryt skóry (jeśli o takim dyskutujemy w tym wątku) i kontrasty są dość mocne (zaczerniają zdjęcie).Witam
Ja widzę to tak.
Osobiście przyłożyłbym się do balansu już w puszce i starał się ekspozycje trzymac na +1ev. Wówczas nie byłoby tyle zabawy z skórą.
Pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
troche taki kosciotrup tu wyszedł
Komentarz

Komentarz