X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michal_sokolowski
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1159

Zamieszczone przez dancio
    Dla mnie zdjal bym troche zoltego.. ale to moje subiektywne zdanie.. bardziej bym poszedl w takie kolorki...
    dancio, jak dla mnie to Ty strasznie się znęcasz nad tymi fotami, nie wiem, ale robiłeś ten przykład w PS ? bo dla mnie tak wygląda....
    to co ja wrzuciłem to było w ACR robione, i może na tym się skoncentrujmy, na ACR.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    co do żółtego, to rzeczywiście może ciutkę można by zdjąć..... :-)
    Ostatnio edytowany przez michal_sokolowski; 3388. Powód: Automerged Doublepost
    moja fotografia ślubna oraz dziecięca i kobiet na CB - zapraszam!

Komentarz

• dancio
      Bywalec
      • 2008
      • 104

a no tak w PS .. troche ACR..

spoko tylko moja opinia nie wiem jak masz skalibrowany monitor.. ale u mnie faktycznie jak wrzucam na strone to troche inaczej pokazuje.. a kalibracje mam .. wszystko mam w adobe1998.. wiec ta preselekcja w ps i symulacja monitor rgb nie zawsze dobrze dziala..
      2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl

Komentarz

• allxages
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2549

Przede wszystkim FF nie renderuje dokładnie tak jak być powinno. Ma ustawiony inny poziom czarnego. Po drugie trzeba to wszystko pokonfigurować

Komentarz

• michal_sokolowski
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1159

a no tak w PS .. troche ACR..

spoko tylko moja opinia nie wiem jak masz skalibrowany monitor.. ale u mnie faktycznie jak wrzucam na strone to troche inaczej pokazuje.. a kalibracje mam .. wszystko mam w adobe1998.. wiec ta preselekcja w ps i symulacja monitor rgb nie zawsze dobrze dziala..
          ale na serwer wrzucasz w sRGB rozumiem ?
          sprawdziłem - masz w swoim przykładzie osadzony profil Adobe RGB, więc błąd...
          konwertuj przed wrzuceniem do sieci na sRGB..

Komentarz

• allxages
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2549

Tak naprawdę to błąd jest po Twojej stronie, że źle masz skonfigurowaną przeglądarkę/system..

Komentarz

• michal_sokolowski
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1159

Zamieszczone przez allxages
              Tak naprawdę to błąd jest po Twojej stronie, że źle masz skonfigurowaną przeglądarkę/system..
              na serwer wrzucam w sRGB przecież...... jaki mój błąd ? :-)

Komentarz

• allxages
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2549

Że Twoja przeglądarka stron WWW nie potrafi przeczytać AdobeRGB prawidłowo.
                A co za tym idzie masz problem ze zdjęciami k. dancio..

Komentarz

• michal_sokolowski
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1159

Zamieszczone przez allxages
                  Że Twoja przeglądarka stron WWW nie potrafi przeczytać AdobeRGB prawidłowo.
                  A co za tym idzie masz problem ze zdjęciami k. dancio..
                  otworzyłem zdjęcie Dancio w PS - jest lepiej, ale dla mnie i tak zdjęcie zmaltretowane...... mi chodziło o "wyprowadzenie" skóry w ACR.....

Komentarz

• MM-architekci
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2227

Ok fote dostałem , tak widzę ją po swojemu.

btw czemu dales f3.5 ? ;] , no i kadr do kitu ;p

no comment...

Komentarz

• dancio
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 104

wyslijcie mi na priv ta fote.. nie musi byc cr2 czy nef ale zeby nie bylo robione.. to zrobie po swojemu kolorystyke.. dla mnie nie ma zycia w tym przykladzie powyzej... chodz kazdy ma inny styl....

a to z soboty na szybko przy kosciele.. co wy na taka kolorystyke...

2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl

Komentarz

• dinderi
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 3028

Jak dla mnie skóra na ramionach i torsie jest troszeczke za sina, ale ogladam na lapie, który chyba przeklamuje własnie w kierunku niebieskiego. Za to buzia.... Nooooo, tu się podkład prezentuje w pełnej okazałości Cięzko będzie chyba pogodzic kolor twarzy i reszty ciała, przy takim 'make-upie'. Bez masek i pędzli.
                        Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                        09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• dancio
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 104

no niestety to zmora slubow.. chodz nie ktore panny robia sobie makup rowniez na torsie...

ja torsu poprawiac nie bede.. nie zalezy mi az tak bardzo na zdjeciach okladkowych... troche prawdziwej panny mlodej tez musi byc

Komentarz

• michal_sokolowski
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1159

Zamieszczone przez MM-architekci
                            Ok fote dostałem , tak widzę ją po swojemu.

btw czemu dales f3.5 ? ;] , no i kadr do kitu ;p
                            ja to widzę za żółte..... chyba to nie jest ładne. - według mnie.

czemu 3.5 ? a czemu nie 3.5 ?

Kadr do kitu, wiem, ale liczyłem na to, że podciągniesz ogólne wrażenie kolorystyką ;-)
                            wyslijcie mi na priv ta fote.. nie musi byc cr2 czy nef ale zeby nie bylo robione.. to zrobie po swojemu kolorystyke.. dla mnie nie ma zycia w tym przykladzie powyzej... chodz kazdy ma inny styl....

ja to tutaj PS widzę na twarzy, ale może się mylę ?

Komentarz

• MM-architekci
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2227

bo po co iso1600 i f3.5 ja mozna było zejśc z iso co za tym idzie więcej zdziałać ze zdjęciem ;]

z tym zółtym pudło , jest w zasadzie całkowicie zdjęty ;]
                              no comment...

Komentarz

• dinderi
                                Pełne uzależnienie
                                • 2009
                                • 3028

Zamieszczone przez michal_sokolowski
                                ja to tutaj PS widzę na twarzy, ale może się mylę ?
                                Jestem na 99,9% pewien, że to fluid.
                                Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                                09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

Pracuję...