X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MM-architekci
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2227

Nawet jak masz nieco rozjechany monitor to i tak można WB ustawić , kwestia jak wrzucisz gdzieś , to u innych będzie do kitu.

Na tych 2 wyżej zdjęciach , 1 ma mocno pociągniętą magente , a drugie jest no hmm może ciut nie doświetlone ( przez co mocny kolor skóry ) no i ocieplone za mocno na pewno
    no comment...

Komentarz

• dancio
      Bywalec
      • 2008
      • 104

Wlasnie o to chodzi ze u mnie na monitorze jest oki a mam go skalibrowanego Eizo...wlasnie nie wiem czy to sie nie kaszani przez to ze operuje w przestrzeni adobe1998 i gray gama na 2.2.. ogolnie jak zapisuje pozniej do save as web w PS jest zaznaczone convert to srgb ... i przegladajac w bridge jest oki.. ale jak wrzuca sie na strone zaczyna byc rozowe i podbita magenta..

w jakiej przestrzeni operujecie jak robicie zdjecia ??
      2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl

Komentarz

• allxages
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2549

ale problemem u ciebie moze byc przeglarka ktora nie czyta profili ICC zdjecia.

Komentarz

• MM-architekci
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 2227

sRGB wszystko , nigdy problemów nie miałem
          no comment...

Komentarz

• dancio
            Bywalec
            • 2008
            • 104

tu dal przykladu inny plik z wyprowadzana skora.. mysle ze jest oki..a wy jak myslicie...

2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl

Komentarz

• OsMax
              Bywalec
              • 2007
              • 186

Mam nadzieje że kolega dancio się nie obrazi że pogmerałem w zdjęciu. Ja widziałbym to z troszkę zmniejszonym lokalnie kontrastem na zdjęciu. Zdjęcie zaraz usunę.

Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.

Komentarz

• dancio
                Bywalec
                • 2008
                • 104

spoko kwestia gustu.. a tu jedno nastepne.. ja ze swojego efektu jestem zadowolony

Komentarz

• allxages
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2549

Zamieszczone przez OsMax
                  Mam nadzieje że kolega dancio się nie obrazi że pogmerałem w zdjęciu. Ja widziałbym to z troszkę zmniejszonym lokalnie kontrastem na zdjęciu. Zdjęcie zaraz usunę.
                  To mi się BARDZO nie podoba..

Komentarz

• dancio
                    Bywalec
                    • 2008
                    • 104

poprawione przez kolege czy moje nowe ??

Komentarz

• allxages
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 2549

Kolegi OsMAX. Ogladam na laptopie, ale ten kontrast jest zabójczy. Włosy prawie czarne, twarz prawie jak u nieboszczyka. Zdecydowanie Twoje lepiej tutaj wypadają!

Komentarz

• heniek
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 614

dancio rozumiem że to drugie jest prosto z aparatu a pierwsze poprawione?
                        (chodzi o te dwa ostatnie zdjęcia)
                        Heniek

Komentarz

• dancio
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 104

tak drugie jest kompletnie nie ruszone tylko pomniejszone... dlatego wlasnie dalem 2 zeby bylo do czego sie odniesc..

Komentarz

• luc_october
                            Początki nałogu
                            • 2009
                            • 447

Odnośnie BW tego Pana to kluczowe chyba jest odcięcie dołu i góry oraz dodanie ziarna, przez co zdjęcie jest bardziej szare i robi wrażenie analogowego.
                            http://500px.com/luc_october

Komentarz

• zonk
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 203

Ja się nie znam na tym bo zdjęcia robię tylko w niedzielę ;-)
                              a w dodatku w nogach śpię i mało wiem, ale wydaje mi się, że wystarczy ustawić WB na skórę tak jak radzi Pan Janusz w T&T http://canon-board.info/showthread.php?t=56319 lekcja nr 6.2
                              R=150 -200
                              G=R-19%
                              B=G-19%
                              Nigdy nie bawiłem się w tak dokłąadne ustawianie WB bo i tak pracuje na laptopie i w dodatku nieskalibrowanym!
                              >>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<

Komentarz

• allxages
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 2549

Przede wszystkim, jak weźmiesz 10 osób nawet z najbliższego otoczenia, to każdy ma inny odcień skóry. Więc kwestia jest czy chcemy wybladzić kogoś o ciemniejszej karnacji czy nie

Komentarz

Pracuję...