X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tezet-gdynia
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1283

Chyba mam wrazenie ze za ciemne galki oczne wyszly w stosunku do skory
    www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• Mellan
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1851

Zamieszczone przez maryjan84
      Zaryzykuje.. Czy jest ktoś chętny do obróbki mojego rawa http://sendfile.pl/14801/_MG_0644.CR2
      tak aby kolor skóry był zbliżony do tego z pierwszego posta? Każda rada mile widziana
      Jak widać, chętnych było już wielu, wielość spojrzeń i ścieżek obróbki, różne monitory i preferencje.

maryjan84: kolor to sprawa subiektywna, nie zawsze ten właściwy jest dobry, ważne by się podobał.
      A jak ... nie wyjdzie, mówi się trudno i się rzeźbi się aż wyjdzie to czego oczekujemy

p.s. taki mały żart Narzeczona Whistlera
      C-F-K - forever

Komentarz

• wickermann
        Coś już napisał
        • 2008
        • 79

[Wygląda jakby wytarzała się w pudrze. :]

Wróć, proszę, do pierwszego postu autora tego wątku, spójrz, jakie zdjęcia podlinkował na wzór, który chce osiągnąć i powiedz, czy one są naturalne ?

Komentarz

• mateuszkaratysz
          Początki nałogu
          • 2009
          • 330

Kiedyś znalazłem stronę fotografa, który oferował obróbki, była zbudowana na zasadzie najedź na zdjęcie bez szopa a zrobi się cud.

Ściągnąłem zdjęcie bez szopa i zrobiłem swoje.
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Ostatnio edytowany przez mateuszkaratysz; 26061. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• mandarynka
            Zablokowany
            • 2009
            • 35

Skoro wszyscy maltretują tę pannę młodą, to i ja się przyłącze.

Napisałam "maltretują", bo jak widzę zdjęcia ślubne z wygładzonymi do poziomu playboyowego plastiku twarzami, to sama nie wiem czy oglądam jeszcze zdjęcie żywej osoby, czy może już 35 część Toy Story...

Ja rozumiem, że tu i ówdzie należy rozjaśnić cienie czy czasami zlikwidować wory pod oczami... ale na Boga, jeśli ktoś likwiduje charakterystyczne dla danej osoby cechy (jak np. pieprzyki czy "zmarszczki" mimiczne), to sama się zastanawiam z kogo próbuje zrobić komedię - z uwiecznionego na zdjęciu człowieka, czy może z siebie samego jako fotografa...

Jak dla mnie to w 90% zamieszczonych tu obróbkach nad smakiem foto zdecydowanie góruje smak grafii. A to już przestaje być smaczne w ogóle.

Ale do tylko moje, być może odosobnione zdanie.

Komentarz

• Husky
              Zablokowany
              • 2009
              • 409

Mandarynko twoja młoda jedzie trupem.

Komentarz

• Mixas
                Coś już napisał
                • 2008
                • 94

Ja to jeszcze jestem cienki bolek. Ale skoro znalazło się tylu chętnych może i ja spróbuję. ACR i krzywe w photoshopie.

Do robienia zdjęć używam komórek...
                ... szarych.

Komentarz

• mandarynka
                  Zablokowany
                  • 2009
                  • 35

Zamieszczone przez Husky
                  Mandarynko twoja młoda jedzie trupem.
                  W porównaniu z tymi woskowymi kukiełkami zamieszczanymi w tym wątku na pewno. Tyle, że ja wcale nie zamierzałam osiągać takiego efektu jak inni, bo z wosku to jest dobra gromnica na trumnie a nie twarz panny młodej.

I przyznam się szczerze, że jakbym dostała od fotografa robiącego mój ślub takie zdjęcia jak na przykład to wickermanna, na którym twarz wygląda jak kawałek lateksu z całych sił naciągnięty na wypolerowany marmurowy posąg, to najpierw bym go zabiła, a potem zażądała odszkodowania za zniszczenie pamiątki z mojego najważniejszego dnia w życiu.
                  !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                  Suplement do poprzedniego:

Ale skoro winszujesz sobie skórę w naturalnych barwach, to proszę bardzo:

Przy czym szczerze mówiąc obojętne jest mi czym tym razem będzie Ci młoda jechała albo jak wyglądała - ja wiem jakie wartości RGB ma w poszczególnych miejscach jej skóra i to, jak u Ciebie wygląda, jest w związku z tym kompletnie obojętne :-)
                  Ostatnio edytowany przez mandarynka; 29180. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• wickermann
                    Coś już napisał
                    • 2008
                    • 79

[I przyznam się szczerze, że jakbym dostała od fotografa robiącego mój ślub takie zdjęcia jak na przykład to wickermanna, na którym twarz wygląda jak kawałek lateksu ...]

No dobra - tylko odróżnij zdjęcia, które ja naprawdę oddaję od zdjęć przerabianych zgodnie z prośbą autora wątku w tej zabawie, bo coś czuję, że chcesz mi "przypiąć łatkę".
                    Jak chcesz sprawdzić co oddaję - wejdź na moje www i tam mnie oceniaj.

Komentarz

• Dominooo
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 199

Zamieszczone przez mandarynka
                      W porównaniu z tymi woskowymi kukiełkami zamieszczanymi w tym wątku na pewno. Tyle, że ja wcale nie zamierzałam osiągać takiego efektu jak inni, bo z wosku to jest dobra gromnica na trumnie a nie twarz panny młodej.
                      Zabolała Cię krytyka Husky'ego więc twierdzisz, że zrobiłaś inaczej niż wszycy bo taki był Twój zamysł...

I przyznam się szczerze, że jakbym dostała od fotografa robiącego mój ślub takie zdjęcia jak na przykład to wickermanna...
                      ...a tutaj się odegrałaś...

Ale skoro winszujesz sobie skórę w naturalnych barwach, to proszę bardzo
                      ...i pokazujesz już Twój nowy zamysł, byle się dostosować.
                      :-D

Komentarz

• siudym
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2254

Moje wersje

Komentarz

• Bartek_902
                          Uzależniony
                          • 2010
                          • 690

Ojej następny obróbkowy tasiemiec,ten poprzedni z dziewczyna ze skoliozą sie skończył i następny wskoczył...
                          EOS + L i kupa gratów ...

Komentarz

• czornyj
                            Zasłużeni
                            • 2006
                            • 2626

Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• Arek_Gd
                              Bywalec
                              • 2008
                              • 249

Tak z ciekawości też wrzucę

Sugerując się pierwszym postem, tylko kolor skóry ruszyłem

Uploaded with ImageShack.us
                              Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Komentarz

• WojtekW
                                Dopiero zaczyna
                                • 2010
                                • 20

Jak to Wam się widzi ??

[/URL]
                                8 pkt Regulaminu forum

Komentarz

Pracuję...