X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dinderi
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 3028

Zamieszczone przez calamus
    Ja tylko patrzę na dokonania tych, którzy oceniają mnie. I mam pewne spostrzeżenia na ten temat, które... hmmm... powiedzmy, że spuszczę na nie zasłonę milczenia
    Ależ śmiało! Dawaj, dawaj, mistrzu!
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Janusz Body
      Moderator
      • 2004
      • 5757

Zamieszczone przez daviddark
      .... rozmycie plastik fantastik
      ....

Też tak uważam. Ta Pani jest za młoda, żeby ją robić na Irenę Dziedzic w TVP 20 lat temu.

@calamus - wyluzuj. Spartoliłeś i tyle. Wyszło, że ta gałąź z przodu jest ostrzejsza niż oczy i usta. Barwy są z grubsza OK choć niezbyt mi się podobają - nie są naturalne i kropka.

Janusz,
      Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• Hom_er
        Bywalec
        • 2009
        • 191

Ja tylko patrzę na dokonania tych, którzy oceniają mnie. I mam pewne spostrzeżenia na ten temat, które... hmmm... powiedzmy, że spuszczę na nie zasłonę milczenia
        Polemizowałbym z tym co mówisz (a mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem Twoje intencje):

nawet jeśli ktoś nie umie czegoś zrobić, to wcale nie oznacza, że nie umie oceniać innych. Bo czyjeś kiepskie (np. moje) zdjęcia, nie oznaczają, że nie mogę wypowiadać się w kwestii zdjęć innych osób (patrz np. krytycy sztuki, powinni znać się na sztuce - choć jej twórcami nie są).

Za to potwierdzam Twój sarkazm, że ilość postów nie jest wyznacznikiem czyjejś wiedzy, a tym bardziej umiejętności.

Tak, czy inaczej warto komentować, nie warto siać sarkazmem i pieniactwem.

Pozdrawiam :cool:

kurcze, to już się robi OT, mea culpa
        Fiu fiu

Komentarz

• dinderi
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3028

Nie no, co ty... ja to cienki bolek przecież jestem, przesadzam z clarity i blurem
          Nie tylko Ty masz dobry monitor więc wróć na ziemię, prześpij, przejdź z psem i spójrz na swoje "dzieło" świeżym, krytycznym okiem. Sadzisz się na eksperta, w 30% swoich postów kogoś w pretensjonalny sposób pouczasz, a jak widać wyżej, sam nie panujesz nad tym co robisz.

Poza tym mam tylko 13 postów na koncie, więc zero doświadczenia...
          Nie mam pojęcia o twoich kwalifikacjach i doświadczeniu, tym bardziej nie mam ochoty sie niczego domyślać. Po Twojej aktywności na forum widzę, to co juz napisałem wyżej. I tylko tyle. A to niestety za dobrze nie świadczy o Twoich umiejętnościach.

nie wypada mi polemizować z takimi wyjadaczami, którzy mają grubo ponad tysiąc
          Jesssu! Czy ktoś mi moze wytłumaczyć, czy ten kretyński argument, podejmowany przez prawie każdego "nowego, z ambicją pozamiatania forum", to sie bierze z mleka matki, czy genetyczne jest?

Ponownie, uprzejmie postuluję do administracji, o ukrycie liczby napisanych postów.
          Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• sebol1204
            Coś już napisał
            • 2010
            • 89

A co powiecie o tym?

2 amatorskie puszki, 2 i pół słoika i jakieś badziewia do zabawy światłem
            Galeria na CB
            Blog

Komentarz

• Tigger69
              • 2009
              • 12

Szczerze... jak patrzę na dokonania niektórych forumowiczów, jeśli chodzi o obróbkę tych portretów to przychodzi mi na myśl, że zarówno ta panna młoda, jak i ta ostatnio maltretowana dziewczyna, powinny zgłosić ten wątek do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu :-)

Czy naprawdę nie potraficie obrabiać portretów tak, żeby były NATURALNE? Masakra...

10 minut zabawy, specjalnie się nie przykładałem więc tu i ówdzie można jeszcze powyrównywać tony na twarzy:

ACR+PS, nie chciało mi się rzeźbić w Lightroomie.
              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
              O, przegapiłem kosmyk włosów na brodzie... jak mówiłem - nie przykładałem się tak, jakbym to zrobił gdybym retuszował za kasę.
              Panowie, ja tylko przypominam (bo chyba niektórzy zapomnieli) że autorowi chodziło o to, aby uzyskać kolor skóry najbardziej zbliżony do tego na załączonym przez niego zdjęciu. A nie żeby zrobić je jak najbardziej NATURALNIE.
              przypominam zdjęcie Peace

Komentarz

• dinderi
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 3028

Mało tego - to nie ja widzę przesadzenie z clarity i blurem tam, gdzie clarity i blur nie były w ogóle używane A to już wiele wyjaśnia
                A co wyjaśnia? Do rzeczy, bo puentujesz jak Ojciec Dyrektor.
                Do efektów, jak przy przesadzonym clarity i blur można dojść róznymi drogami. Niekoniecznie używając dokładnie tych narzędzi. Bedziesz się spierał o metodę, czy o efekt?
                Ostatnio edytowany przez dinderi; 28157. Powód: Automerged Doublepost

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• daviddark
                  Bywalec
                  • 2009
                  • 180

Szczerze mówiąc Twoja wersja wcale nie jest mniej rozmyta, więc przyganiał kocioł garnkowi :P
                  No to stary musisz nie tylko swój monitor skalibrowac bo ja skóry nie tykam - poza mankamentami i ewentualnymi poprawkami oprawy oczu
                  Pozdrawiam
                  5D2, 60D, 35 1.4 L, S50 1.4, C50 2.5 Macro, 85 1.8, 70-200 2.8 IS L
                  (2011) 27" iMac i7 3.4Ghz 16GB, 2T, 2GB Radeon, LaCie 1TB LBD Thunderbolt
                  Blog
                  portfolio

Komentarz

• megamocny
                    • 2011
                    • 9

Sorry, że to odkopuję to starsze zdjęcie, ale walczę od dawna z obróbką. Po warsztatach zrobiłbym to tak, oceni ktoś?

Komentarz

• magart
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 378

matryca mojego laptopa dość fajnie wyświetla Twoja wersję tego zdjęcia. Jak dla mnie kolor i cera OK.
                      EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
                      www.magaczewski.blogspot.com
                      www.fotogaleria.magaczewski.pl

Komentarz

• Hom_er
                        Bywalec
                        • 2009
                        • 191

megamocny - jak dla mnie kolor skóry nawet fajny, trochę plastikowe wygładzenie powinno się spodobać PM - w sumie spoko, lepiej niż na początku wątku

Ale wypaliłeś prawą dłoń, rękaw i ramię, i welon zrobił się niebieskawy - a to już mniej spoko
                        Fiu fiu

Komentarz

• megamocny
                          • 2011
                          • 9

Hmm...u mnie na dwóch monitorach i na lapku welon jest biały. Co do wypaleń, możliwe, że dałem ciała z maską. Było późno i ledwo widziałem
                          @Hom_er: skóra nie była w żaden sposób blurowana, jedynie usunięte znamiona.
                          Ostatnio edytowany przez megamocny; 38536. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• daviddark
                            Bywalec
                            • 2009
                            • 180

Trzeba przyznać ze przepały dają po oczach trochę.
                            Ramię zlało się z welonem..
                            Tonacja OK

Pozdr
                            5D2, 60D, 35 1.4 L, S50 1.4, C50 2.5 Macro, 85 1.8, 70-200 2.8 IS L
                            (2011) 27" iMac i7 3.4Ghz 16GB, 2T, 2GB Radeon, LaCie 1TB LBD Thunderbolt
                            Blog
                            portfolio

Komentarz

• dinderi
                              Pełne uzależnienie
                              • 2009
                              • 3028

Muszę przyznać, że Twoja obróbka megamocny, jest świetną reklamą warsztatów
                              Dokonałeś prawdziwego cudu

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Hom_er
                                Bywalec
                                • 2009
                                • 191

Zamieszczone przez megamocny
                                Hmm...u mnie na dwóch monitorach i na lapku welon jest biały.
                                O laptopie nie będziemy dyskutować

Ciekaw jestem, jak jest z welonem u innych (interesują mnie wypowiedzi osób, które mają kalibrowany monitor)?

Czy w okolicach szyi, wzdłuż ucha do włosów i lewe ramię oraz przedramię PM są lekko błękitne?

Pytam tak dla sprawdzenia
                                Zamieszczone przez Hom_er
                                O laptopie nie będziemy dyskutować

Ciekaw jestem, jak jest z welonem u innych (interesują mnie wypowiedzi osób, które mają kalibrowany monitor)?

Czy w okolicach szyi, wzdłuż ucha do włosów i lewe ramię oraz przedramię PM są lekko błękitne?

Pytam tak dla sprawdzenia

i jeszcze wypalone/białe tło między lusterkiem a twarzą
                                sorki - nie chciałem cytować samego siebie
                                Ostatnio edytowany przez Hom_er; 29265. Powód: Automerged Doublepost
                                Fiu fiu

Komentarz

Pracuję...