Zamieszczone przez calamus
X
-
Ależ śmiało! Dawaj, dawaj, mistrzu!Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB--- -
Też tak uważam. Ta Pani jest za młoda, żeby ją robić na Irenę Dziedzic w TVP 20 lat temu.
@calamus - wyluzuj. Spartoliłeś i tyle. Wyszło, że ta gałąź z przodu jest ostrzejsza niż oczy i usta. Barwy są z grubsza OK choć niezbyt mi się podobają - nie są naturalne i kropka.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
Polemizowałbym z tym co mówisz (a mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem Twoje intencje):Zamieszczone przez calamusJa tylko patrzę na dokonania tych, którzy oceniają mnie. I mam pewne spostrzeżenia na ten temat, które... hmmm... powiedzmy, że spuszczę na nie zasłonę milczenia
nawet jeśli ktoś nie umie czegoś zrobić, to wcale nie oznacza, że nie umie oceniać innych. Bo czyjeś kiepskie (np. moje) zdjęcia, nie oznaczają, że nie mogę wypowiadać się w kwestii zdjęć innych osób (patrz np. krytycy sztuki, powinni znać się na sztuce - choć jej twórcami nie są).
Za to potwierdzam Twój sarkazm, że ilość postów nie jest wyznacznikiem czyjejś wiedzy, a tym bardziej umiejętności.
Tak, czy inaczej warto komentować, nie warto siać sarkazmem i pieniactwem.
Pozdrawiam :cool:
kurcze, to już się robi OT, mea culpaFiu fiu
Komentarz
-
Nie tylko Ty masz dobry monitor więc wróć na ziemię, prześpij, przejdź z psem i spójrz na swoje "dzieło" świeżym, krytycznym okiem. Sadzisz się na eksperta, w 30% swoich postów kogoś w pretensjonalny sposób pouczasz, a jak widać wyżej, sam nie panujesz nad tym co robisz.Zamieszczone przez calamusNie no, co ty... ja to cienki bolek przecież jestem, przesadzam z clarity i blurem
Nie mam pojęcia o twoich kwalifikacjach i doświadczeniu, tym bardziej nie mam ochoty sie niczego domyślać. Po Twojej aktywności na forum widzę, to co juz napisałem wyżej. I tylko tyle. A to niestety za dobrze nie świadczy o Twoich umiejętnościach.Poza tym mam tylko 13 postów na koncie, więc zero doświadczenia...
Jesssu! Czy ktoś mi moze wytłumaczyć, czy ten kretyński argument, podejmowany przez prawie każdego "nowego, z ambicją pozamiatania forum", to sie bierze z mleka matki, czy genetyczne jest?nie wypada mi polemizować z takimi wyjadaczami, którzy mają grubo ponad tysiąc
Ponownie, uprzejmie postuluję do administracji, o ukrycie liczby napisanych postów.Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
---Moje zdjecia na FB---Komentarz
-
Komentarz
-
Panowie, ja tylko przypominam (bo chyba niektórzy zapomnieli) że autorowi chodziło o to, aby uzyskać kolor skóry najbardziej zbliżony do tego na załączonym przez niego zdjęciu. A nie żeby zrobić je jak najbardziej NATURALNIE.Zamieszczone przez calamusSzczerze... jak patrzę na dokonania niektórych forumowiczów, jeśli chodzi o obróbkę tych portretów to przychodzi mi na myśl, że zarówno ta panna młoda, jak i ta ostatnio maltretowana dziewczyna, powinny zgłosić ten wątek do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu :-)
Czy naprawdę nie potraficie obrabiać portretów tak, żeby były NATURALNE? Masakra...
10 minut zabawy, specjalnie się nie przykładałem więc tu i ówdzie można jeszcze powyrównywać tony na twarzy:
ACR+PS, nie chciało mi się rzeźbić w Lightroomie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
O, przegapiłem kosmyk włosów na brodzie... jak mówiłem - nie przykładałem się tak, jakbym to zrobił gdybym retuszował za kasę.
przypominam zdjęcie
Peace
Komentarz
-
A co wyjaśnia? Do rzeczy, bo puentujesz jak Ojciec Dyrektor.Zamieszczone przez calamusMało tego - to nie ja widzę przesadzenie z clarity i blurem tam, gdzie clarity i blur nie były w ogóle używane
A to już wiele wyjaśnia 
Do efektów, jak przy przesadzonym clarity i blur można dojść róznymi drogami. Niekoniecznie używając dokładnie tych narzędzi. Bedziesz się spierał o metodę, czy o efekt?Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
-
No to stary musisz nie tylko swój monitor skalibrowacZamieszczone przez calamusSzczerze mówiąc Twoja wersja wcale nie jest mniej rozmyta, więc przyganiał kocioł garnkowi :P
bo ja skóry nie tykam - poza mankamentami i ewentualnymi poprawkami oprawy oczu 
PozdrawiamKomentarz
-
-
matryca mojego laptopa dość fajnie wyświetla Twoja wersję tego zdjęcia. Jak dla mnie kolor i cera OK.EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.plKomentarz
-
megamocny - jak dla mnie kolor skóry nawet fajny, trochę plastikowe wygładzenie powinno się spodobać PM - w sumie spoko, lepiej niż na początku wątku
Ale wypaliłeś prawą dłoń, rękaw i ramię, i welon zrobił się niebieskawy - a to już mniej spoko
Fiu fiu
Komentarz
-
Hmm...u mnie na dwóch monitorach i na lapku welon jest biały. Co do wypaleń, możliwe, że dałem ciała z maską. Było późno i ledwo widziałem
@Hom_er: skóra nie była w żaden sposób blurowana, jedynie usunięte znamiona.Komentarz
-
-
Muszę przyznać, że Twoja obróbka megamocny, jest świetną reklamą warsztatów
Dokonałeś prawdziwego cudu
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
-
O laptopie nie będziemy dyskutować
Ciekaw jestem, jak jest z welonem u innych (interesują mnie wypowiedzi osób, które mają kalibrowany monitor)?
Czy w okolicach szyi, wzdłuż ucha do włosów i lewe ramię oraz przedramię PM są lekko błękitne?
Pytam tak dla sprawdzenia
i jeszcze wypalone/białe tło między lusterkiem a twarzą
sorki - nie chciałem cytować samego siebie
Fiu fiu
Komentarz

Komentarz