jfb: nic dziwnego, bo sigma to dobry obiektyw.
X
-
-
owszem, bardzo sobie chwalę, choć prawdą jest że przy 300mm bywa nieraz kiepsko i mydlano. Ale jak widać nie zawsze
30d i kilka szkiełekKomentarz
-
niezleZamieszczone przez jfba to ja tez sie pochwale ze bez zadnej podporki udalo mi sie zrobic z reki ostre zdjecie przy 300mm i 1/80
ostre tym dziwniejsze ze byla to sigma 70-300. no ale takie cos zdarza sie bardzo bardzo rzadko. zdjecie tu
gratuluje
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.plKomentarz
-
-
1/6 sec@100 mm na sigmie 70-300 apodg
chciało by się, ale łokieć podparty
tak naprawdę podajecie wartości extremalne, jak chcecie się chwalić to uśrednijcie
wartyości z wszystkich exif'ów i wtedy ranking
Komentarz
-
A po co? Przewcież normalnie masz wielokrotnie większą szansę na dobre fotki z podparciem, monopodem czy statywem... To, o czym tu mowa, to wyjątki potwierdzające regułę - i ciekawe tylko jako takieZamieszczone przez k.y.huśrednijcie wartości z wszystkich exif'ów i wtedy ranking

A ta dziewczyna rzwczywiście trzyma prawidłowo - palce na odgięciu
- więc pewnie i efekty ma niezłe
EOS 300D, EOS 300, 580EX, gripy, parę szkieł ale bez "L", + nostalgia: Zorkij, Zenit i parę szkieł M42Komentarz
-
-
A idźcie w cholerę.. w weekend potrzymałem sobie trochę 500/4L - dziękuję, nie skorzystam. To doświadczenie utwierdziło mnie w przekonaniu, że mam już komplet obiektywów, których potrzebuję
Komentarz
-
wczoraj wybrałem się na zdjęcia w pobliskie góry i robiłem zdjęcia cały czas z podpiętą sigmą 135-400. w pewnym momencie podszedł facet i poprosil zebym zrobil jemu i dziewczynie zdjecie na jakims tam tle. powiedzialem ok- nie ma sprawy- wzialem moj sprzet na ramie i do dloni to co dal mi turysta - olympus mju mini digital - rece tak mi sie trzesly ze ledwo utrzymalem jakis normalny kadr... tak wiec nie polecam gwaltownych zmian z luf na cos leciutkiego przy robieniu zdjec - napiete miesnie potrafia zrobic swoje| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |Komentarz
-
Nie wiem czy "zaliczycie" mi ten wynik, ale z małą podpórką pod łokietkiem moim KIT-em przy 55 mm wytrzymałem 0,3 s i jak na mój gust nawet złapałem ostrość.Zamieszczone przez gawryl... jakie sa wasze ,,rekordy''
pewnych rak 
Komentarz
-
A jak na nasz gust?Zamieszczone przez ms714033Nie wiem czy "zaliczycie" mi ten wynik, ale z małą podpórką pod łokietkiem moim KIT-em przy 55 mm wytrzymałem 0,3 s i jak na mój gust nawet złapałem ostrość.
W sensie - pokaz fotke
.
I zanim powiesz "nie mam jak" to zajrzyj na www.imageshack.us .Komentarz

Komentarz