X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KuchateK
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 4895

Zamieszczone przez alien
    tym bardziej ,że rzadko kiedy amator wykorzysta te wszystkie funkcje za które zapłacił w przypadku eosa 30d...
    Jakie? Bo z funkcji to tam chyba ani sztuki wiecej nie ma w stosunku do calej reszty. Placisz za drugie kolko, metalowa obudowe, trwalsza i szybsza migawke. Za jakosc, trwalosc i ergonomie.

Funkcje to one maja kropka w kropka takie same. A od 350'tki rozni go tylko pare kolejnych detali tego typu wiecej jak od 400D.
    ...

Komentarz

• gwozdzt
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 5780

Zamieszczone przez KuchateK
      Jakie? ...
      Mamy Cię!
      SPOT!
      Ostatnio edytowany przez gwozdzt; 3209.
      Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• KuchateK
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 4895

Zamieszczone przez gwozdzt
        Mamy Cie!
        SPOT!
        Zapomnialem
        Ale to nadal jest w porywach jedna funkcja. Dla wiekszosci kompletnie nieistotna. Rownie dobrze mogl bys napisac, ze mozna w menu znalezc opcje i pod "set" podpiac zmiane rozmiaru...
        ...

Komentarz

• artex
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 49

włączając się do wątku dodam że kilka miesięcy temu miałem dylemat czy kupić 350D czy też 30D który właśnie wchodził na rynek. Pojechałem do sklepu, popstrykałem zdjęcia i zdecydowałem się na 30D. 350 - tka jest po prostu za mała a podpinając większą lufę i lampę aparat wyglądał jak zabawka.
          Aha, ze względów oszczędnościowych zamiast kupować 30D kupiłem 20-tkę + 430 ex.
          pzdr

Komentarz

• twi
            Coś już napisał
            • 2005
            • 68

nikt nie twierdzi, że 20d jest przestarzały ale d60 czy 10d już tak - więc za jakiś czas (baardzo krótki) przy obecnym tempie rozwoju techniki foto 20d będzie tak samo przestarzały jak dzisiejsze d60 czy 10d - a komu byście dziś doradzili aby kupił np. d60 a nie 350d?
            i to nie jest punkt widzenia handlarza tylko amatora fotorafii, który i tak za jakąś chwilę będzie pewnie chciał mieć nową zabawkę - bo to "umożliwi robienie lepszych fotek"
            Canon 5D, EF 24-105/f4L, EF 70-200/f2,8L IS, TC2xII, Speedlite 580EX, SanDisk 2GB 133x, B+W UV 010 MRC, Velbon Sherpa 750n, Lowepro Mini Trekker AW + Tamrac Lens case

Komentarz

• KuchateK
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 4895

Do czasu az Canon nie zastapi DIGIC'a II nowym wprowadzajacym jakies znaczne zmiany obecne puszki technologicznie sie nie zestarzeja. 300D/10D niestety sa na starej wersji. Dlatego zarowno wygoda ich uzytkowania jak i pewne funkcje sa gorsze jak w nowszych modelach.
              ...

Komentarz

• Avadra_K
                Uzależniony
                • 2006
                • 580

Zamieszczone przez twi
                i to nie jest punkt widzenia handlarza tylko amatora fotorafii, który i tak za jakąś chwilę będzie pewnie chciał mieć nową zabawkę - bo to "umożliwi robienie lepszych fotek"

A mnie zawsze mówili, że zdjęcia robi człowiek a nie aparat

(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie )

- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał - . "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow

Komentarz

• twi
                  Coś już napisał
                  • 2005
                  • 68

Zamieszczone przez Avadra_K
                  A mnie zawsze mówili, że zdjęcia robi człowiek a nie aparat
                  Aaaa co Ty tam wiesz o fotografowaniu :-D
                  Canon 5D, EF 24-105/f4L, EF 70-200/f2,8L IS, TC2xII, Speedlite 580EX, SanDisk 2GB 133x, B+W UV 010 MRC, Velbon Sherpa 750n, Lowepro Mini Trekker AW + Tamrac Lens case

Komentarz

• pst
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 560

Zamieszczone przez KuchateK
                    Otoz to

20D to jeszcze maja gdzies? Zdaje sie ze juz 30D powinno staniec do tego samego poziomu jaki mialo 20D. Odpada pare nowosci z 400D o ktorych tu wspomniano.

Ciekawe czy 350'tki i czterysetki beda padac tak nagminnie z powodu jakiegos bolca jak obecnie 300D?
                    Kuchaciu kochany ty mnie tu kurna nie strasz - bo zaraz rozbiore plastika i będę szukał bolca do momentu aż go usunę

mam nadzieje tfuu ze mi sie nie przytrafi...

a tak btw jak ja bede chcial zmienic body czyli w roku 2008 to bedzie chyba juz 450D i 50D

Komentarz

• alien
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 412

Jakie? Bo z funkcji to tam chyba ani sztuki wiecej nie ma w stosunku do calej reszty. Placisz za drugie kolko, metalowa obudowe, trwalsza i szybsza migawke. Za jakosc, trwalosc i ergonomie.

Funkcje to one maja kropka w kropka takie same. A od 350'tki rozni go tylko pare kolejnych detali tego typu wiecej jak od 400D.
                      no to tym bardziej nie widze sensu zeby dopłacać =]
                      ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Komentarz

• alien
                        Początki nałogu
                        • 2004
                        • 412

bardzo fajna prezentacja 400d...=)
                        AF jednak ten sam co w 30d - szybki i bardzo precyzyjny , pozatym jest to aparat dla całej rodziny - od dziecka po tatusia co uwazam za ogromny plus =) W każdym razie na pewno do plecaka sie zmiesci miedzy kanapki i to na dłuuugą podróż Filtr anty kurzowy jest nie do przecenienia....
                        No i zdjecia na pewno nie beda brzydsze niz te zrobione 20d...a w jpegu bardziej szczegółowe i ładniejsze....duży bufor pozwala na uzywanie 400d zarówno do zdjec sportowych,fotografowania ptaków jak i bardziej amatorskich zastosowań...menu jest proste i czytelne dzieki 2,5 calowemu i jasnemu ekranikowi a wszystkie ważne opcje są pod ręką Cóż jak dla mnie aparat idealny =]
                        Ostatnio edytowany przez alien; 175.
                        ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Komentarz

• mariuszkom
                          Coś już napisał
                          • 2006
                          • 62

prezentacja super ! niezle ja wykonali, z tego co widac to aparacik niezle sie prezetuje, poczekamy na pierwsze testy, mam nadzieje ze beda dobre i zakupie zamiast 350D ta 400D hehe
                          Ja Jestem Pan Tik-Tak..........

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Zamieszczone przez alien
                            Filtr anty kurzowy jest nie do przecenienia....
                            Moja 20tka niedlugo skonczy 2 lata dosc intensywnego uzytkowania, zmieniania obiektywow w przeroznych warunkach i... do tej pory 4 razy czyscilem matryce.
                            Naprawde zastanawiam sie nad przydatnoscia tego filtru a jeszcze bardziej nad tego typu wciskaniem marketingowych haselek.
                            Widze tylko jedna potrzebe dodawania go do puszek Canona - bo konkurencja ma.

Komentarz

• ukasz
                              Uzależniony
                              • 2004
                              • 595

Zamieszczone przez alien
                              ukasz polecam strone 1 i dokladne przeczytanie mojej wypowiedzi =]
                              Co do af to po pierwsze nie krzycze...wciaz gdybam
                              A po drugie to sami konstruktorzy podali taką wiadomość i mysle ze jak sie spojrzy w sama tylko specyfikacje to to widać...ale narazie to tylko gdybanie =)

Nie musisz sie tak denerwowac - każdy ma prawo do swoich subiektywnych opini i nic ci do tego lepiej dodaj coś madrego od siebie bo narazie z tym cienko u Ciebie =)
                              Dziękuję za ocenę mojej pisaniny na forum, zastanowię się

Jeśli uważasz że mój post był napastliwy - przepraszam.

Niemniej jednak, wracając do treści dyskusji: sam przyznajesz że gdybasz, z czego wnioskuje że nie używałeś ani 10D ani 20D. Jednocześnie piszesz że - Twoim zdaniem - kupując 20D mariuszkom zrobi sobie krzywdę... No, jeśli upuści sobie tą puszkę na nogę, to może owszem .

A tak poważnie: Tak się składa że w temacie porównania puszek różnych rozmiarów mogę coś powiedzieć bez gdybania. Rok używałem 350D, teraz pół roku 20D. Podpinałem do nich zarówno małe obiektywy jak i takie powyżej 1kg wagi. I na tej podstawie polecam 20D jako lepszy korpus. Nie ze względu na funkcje, tylko wygodę użytkowania. Choć oczywiście kupując 350D krzywdy sobie nijakiej nie zrobisz - to dobry aparat.

Aha, wygodny uchwyt za korpus bardziej przydaje sie przy małych obiektywach. Jeśli podepniesz coś większego (niekoniecznie musi być wielka lufa, wystarczy coś wielkości 24-70) wygodnie trzyma się po prostu za obiektyw, drugą ręką operując aparatem.

Komentarz

• gwozdzt
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 5780

Zamieszczone przez Vitez
                                ... Widze tylko jedna potrzebe dodawania go do puszek Canona - bo konkurencja ma.
                                Konkurencja ma też sensownie rozwiązane Auto-ISO oraz bezprzewodową kontrolę błysku dla zewnetrznych lamp bez konieczniości zakupu lampy Master za ca. 1500zł czy idiotycznego sterownika za 800zł.
                                Mogliby pójść w tym kierunku....
                                Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

Pracuję...