X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kaen
    Coś już napisał
    • 2006
    • 77

Zamieszczone przez Vitez
    Mustek to swietna firma! Przynajmniej w segmencie modemow. Nie sadze by aparaty cyfrowe odbiegaly jakosciowo od modemow. Przeciez i to i to to elektronika.

Hint:
    E tam? Idąc tym tokiem rozumowania, postawimy znak technologicznej równości między wytwórcą paciorków ze szkła a wytwórcą kineskopów Przeciez obie te rzeczy są ze szkła

Wilk Elektronik długo pracował na renomę swoich pamięci i pozycję marki GoodRam, więc szczerzę wątpię, by wypuścili jakiś shitex pod tą marką.

kaen

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez kaen
      Wilk Elektronik długo pracował na renomę swoich pamięci i pozycję marki GoodRam, więc szczerzę wątpię, by wypuścili jakiś shitex pod tą marką.
      No przeciez o tym pisze. Mustek ma dobra renome jako modemy a w aparatach cyfrowych wypuszczaja shit.
      Podobnie Kingston w ramach - sam mam ramy Kingstona a CF bym Kingstona nie kupil... za czesto padaja, choc serwis Kingstona twierdzi ze to "problem statystyczny" (im wiecej sprzedanych tym wiecej wykrytych wadliwych).
      Goodram < Kingston wiec tym bardziej bym nie kupil CF GoodRama.

Komentarz

• zjawa
        Coś już napisał
        • 2007
        • 67

Dobra doradźcie, jaka kartę potrzebuję aby w pełni wykorzytać prędkość 30D? czy sandisk ultra II wystarczy? czy żeby nadążyć za aparatem potrzebuje III?

Komentarz

• nastier
          Uzależniony
          • 2005
          • 686

a po co za sandiska przeplacac? ja uzywam pretec'a x133 i smiga az milo
          powinienies byc w pelni zadowolony.

fotoblog

Komentarz

• mamiski
            Bywalec
            • 2007
            • 130

Każdy prezentuje zalety znanych sobie kart! A kto się naciął na kartę i na jaką?

Komentarz

• senturion
              Bywalec
              • 2006
              • 108

ultra II wystarczy, chyba ze masz ambicje to wtedy III
              +KIT+BG-E1+Kingston 512 MB+SanDisk 1GB+statyw hama+czas pokaże :rolleyes:

Komentarz

• nastier
                Uzależniony
                • 2005
                • 686

ja na sandiska dlatego nigdy wiecej nie kupie :P

fotoblog

Komentarz

• zjawa
                  Coś już napisał
                  • 2007
                  • 67

chodzi o to zebym mogl robic te zdjecia seryjne 5kl/s m.in dlatego kupuje 30D. Czy na SanDisk ultra II, da rade? czy przez wolna karte bedzie to mniej jak 5kl/s, wtedy doplace do III.

Komentarz

• Gregklukowski
                    Dopiero zaczyna
                    • 2006
                    • 25

ja mam sandiska II i śmiga 5kl/s aż miło
                    Canon EOS 30d canon EOS 300; canon 50/1,8 canon 18-55 ; karta 512 kingstone, karta 2gb sandisk; lampy statywy softboxy blendy itd.

Komentarz

• zjawa
                      Coś już napisał
                      • 2007
                      • 67

i nie zwalnia po zapełnieniu bufora i zapisywaniu na karte, wyrabia się ultra II? Bo widze ze niektorzy uzywają extreme III i zastanawiam się w takim razie, dlaczego?

Komentarz

• r65
                        Dopiero zaczyna
                        • 2005
                        • 44

Bo mając odpowiedni czytnik szybciej zrzucisz pliki z karty do kompa.
                        FF z FF po serwisie, EOS33+BP, 17-40L, 135 2L+TCx2 II, 85 1.8, 50 1.4.

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18766

Zamieszczone przez zjawa
                          i nie zwalnia po zapełnieniu bufora i zapisywaniu na karte, wyrabia się ultra II? Bo widze ze niektorzy uzywają extreme III i zastanawiam się w takim razie, dlaczego?
                          UII wyrabia bez problemu. Natomiast używają EIII, bo jest przy niektórych pojemnościach minimalnie szybsza.
                          Warto zobaczyć to: http://www.robgalbraith.com/bins/mul...?cid=6007-8478
                          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                          Kapitan Wagner

Komentarz

• donald7000
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 382

Ponawiam pytanie czy 30D poradzi sobie w trybie zdjec seryjnych z karta Pretec 133x ? ( czy w trybie seryjnym mozna robic RAW+JPG)
                            Czy moze wystarczy Pretec 80x ?

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18766

Zamieszczone przez donald7000
                              Ponawiam pytanie czy 30D poradzi sobie w trybie zdjec seryjnych z karta Pretec 133x ? ( czy w trybie seryjnym mozna robic RAW+JPG)
                              Czy moze wystarczy Pretec 80x ?
                              Poradzi sobie, bo czemu nie? Tylko pretec 80x będzie znacząco spowalniał opróżnianie bufora. Przy zdjęciach seryjnych jest to wyraźnie wolniejsza karta od SanDisk-a EIII - mam obie . W trybie seryjnym jak najbardziej można robić RAW+JPG (seria do 10). Pretec 133 radzi sobie świetnie z 30-tką. Zaznaczam że moje doświadczenia dotyczą tylko serii w Raw-ach lub Raw+JPG z tymi kartami.
                              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                              Kapitan Wagner

Komentarz

• donald7000
                                Początki nałogu
                                • 2004
                                • 382

Jesli bede uzywal to jedynie RAW+JPG a te 10kadrow mi wystarczy w zupelnosci. Planuje kupic karte pretec bo jest poprostu tansza od SanDisk i dobrze sie o niej wypowiadaja czytelnicy tego forum.

Komentarz

Pracuję...