No, więc jakie cechy w 500D zdecydowały, że chcesz go wymienić na coś innego? Odpowiedź na to pytanie jest kluczowa, jeśli wybór ma mieć jakiś sens DLA CIEBIE. Bo każdy ma nieco inne wymagania.
X
-
-
Używałeś 500D czy miałeś 500D? Bo pod pojęciem "używałem" mieści się też pożyczenie od kolegi na jeden wieczór :-). Wtedy raczej nawet nie liźniesz tego co oferuje lustro, jakie ma zalety, wady... Natomiast jeśli miałeś 500 dłużej to uważasz że 550 to będzie taka przepaść że warto kupować ją zamiast 500? Pytam w ślad za innymi: co takiego super miałoby być w 550 że chcesz ją zamiast 500? Rozumiem gdybyś miał wcześniej np. 350... To nie moja sprawa, ale sytuacja co najmniej dziwna ;-). Ale to Twoja kasa, kupuj jeśli masz taka wolę ;-)300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)Komentarz
-
Mniejsza waga kosztem ergonomii bo zdjęcia z obu bedą identyczne.
Jeżeli chcesz mieć jak najlżejszy zestaw, bo np. zdjęcia robisz głównie wycieczkowe to bierz 550D, zostanie Ci parę stów w kieszeni. Jeżeli waga nie ma znaczenia, to 60D będzie na pewno wygodniejszy i bardziej szpanerski.SPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeriaKomentarz
-
-
-
poczyniłem pewne założenia, i:
jak będziesz chciał robić zdjęcia na life view i chcesz sobie kupić fajny aparat pod choinkę z bajerami to chyba lepsze będą soniaki a33 i a55. Tam na life view autofocus przynajmniej szybko chodzi.jakkul
staram się ...Komentarz
-
Stało się
Kupiłem 60D
Jak narazie wszystko jest ok
Pięknie współpracuje ze szkłem 15-85
Myśle ze na poczatek mi wystaczy
Komentarz
-
Komentarz
-
Dobrze zrobiłeś, sam mam zamiar wymienić 450D na 60D. Miało być 7D, ale fundusze ciągle mi uciekają z portfela. Następnym razem nie zadawaj pytań na forum, bo tutaj niezależnie od treści pytania i tak poleci fala krytyki
Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4Komentarz
-
-
50D + 17-55/2.8Komentarz
-
miałem ten sam dylemat i stwierdziłem że 550D wystarczy... jest lekki i prosty w użyciu... jedyny argument na 60D jest obrotowy ekran... czasem się przydaje
i to chyba wszystkie zalety...
jeśli miałbym taki dylemat to prędzej 7D używany... niż to 60D... i jeszcze jedno... "złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy..." ...każdy chwali to co ma, ale każdy też potrzebuje czegoś innego...
550D
+mały
+lekki
+tani
+ma te same berbechy co 7D i 60D
60D
+obrotowy wyświetlacz
+lepsze AF
-cena
-waga
PS.
nikogo nie oszukując lepiej kupić 550D i jak coś to zmienić za jakiś czas na 5D mk2...
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
Komentarz
-
Miałem taki problem pół roku temu, nagminnie czytając rewelacje o 60D (canonrumors.com). Zapowiadał się naprawdę dobrze, nawet APS-H było w planach. Gdyby nie fakt, że nie stał się prawdziwym następcą 50d to bym go wziął a tak musiałem się zdecydować na bardzo ówcześnie krytykowany (wysokie szumy, zwariowany autofocus, kiepska głębia tonalna) 7D który to lada moment miał być zastąpiony 7D mark II. Kupiłem go tanio bo było już długo po premierze, większość wad naprawił firmware update. Puki co aparat daje radę i jest fajnie.
Może i inwestycja w 60D za jakiś czas stanie się równie opłacalna...7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.Komentarz
-
dokładnie... jak body D60 będzie w cenie ok. 3000zł to może i będzie się opłacało
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz