To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomaszust

Witam

Witam serdecznie wszystkich zarejestrowanych na CB.
    Jestem typowym początkującym. Wczoraj kupiłem Canona EOS 400D i dopiero studiuję instrukcję. Wcześniej bawiłem się troche zwykłym kompaktem HP R607. Liczę na to, że chociaż ja sporo się od Was nauczę, bo ode mnie raczej niewiele można się dowiedzieć w temacie fotografii...

Pozdrawiam

Komentarz

• STYX
      Coś już napisał
      • 2008
      • 57

Witajcie . Czytam Was od czasu do czasu. Dziś sie zarejestrowałem :-)
      zobaczymy co dalej z tego wyniknie:-)
      pozdrawiam

Komentarz

• tomcy
        • 2008
        • 13

No to i ja sie przywitam
        czytałem forum od jakiegoś czasu ale w końcu sie zarejestrowałem, czasem lepiej się samemu zapytać

Komentarz

• X-TensionTrigger

Witam

Komentarz

• fotoasesino

witam serdecznie.
            odwiedzam CB już dość długo.znalazłem tu wiele odpowiedzi które rodzą nowe pytania fajnie ze jesteście. POZDRAWIAM

Komentarz

• Marmas

Witam! Wasze forum przeglądam już od pewnego czasu. W końcu postanowiłem, że do Was dołączę. Od miesiąca jestem posiadaczem Canona 400D, jednak fotografią interesuję się już trochę dłużej.

Zapraszam do zapoznania się z moimi pracami http://marmas.wordpress.com/

Pozdrawiam!
              Ostatnio edytowany przez Gość; 17235.

Komentarz

• marcin_s18
                Coś już napisał
                • 2008
                • 83

Witam wszystkich :grin:

Stało się -> był kompakt, jest lustro

Na razie zestaw na dobry początek, czyli mega plastik fantastik -> 400d + kit + 50 1.8

pozdrawiam wszystkich i życzę dobrych fotografii

Komentarz

• GJG

No to teraz ja.

Robię zdjęcia "od zawsze", ale ostatnio coraz bardziej mnie to wciąga.
                  Zaczynałem od FED-a (pewnie mało kto pamięta, że to inicjały naszego niesławnego rodaka ;-) ), potem była Praktica, KIEV 6C (czy może 6S?), parę lat temu nazbierałem na pierwszego autofokusa (EOS Elan 7, po europejsku to zdaje się 33), a niedawno spadający dolar pozwolił mi na zakup EOSa 5D.

Obiektywy mam nienadzwyczajne (Tokina 24-70 f/2.8 i Canon EF USM 100 f/2). Dopiero teraz doszedłem do wniosku, że trzeba było raczej zainwestować w lepsze obiektywy i słabsze body niż na odwrót. No cóż, może będę mądrzejszy po szkodzie...

Na razie zabieram się za czytanie -- jest tu taka masa informacji, że starczy mi na długie tygodnie.

Komentarz

• sky999
                    • 2007
                    • 3

Witam wszystkich! Zarejestrowałem się już dawno, ale do tej pory raczej więcej czytałem na forum niż się udzielałem. Posiadam Canona S2 IS i kilka rzeczy do niego, niedługo planuję przejść na lustro.

Komentarz

• basala
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 615

Dobry. Po wielu, wielu latach wszedłem drugi raz do tej samej rzeki. Nie żałuję. Serio:grin: Choć muszę szczerze przyznać, że na nowo zamiłowanie do fotografii rozpalił nie Canon, a Panasonic Lumix DMC-FZ50. Wykonał kawał dobrej roboty... No, ale teraz tulę do siebie 40D A tak swoją drogą: czy to normalne, że się rozmawia ze swoją lustrzanką, szepce do niej czułe słówka itd.? I czy w związku z tym body może być zazdrosne o uczucie jakim darzę szkło (i na odwrót)?:grin:

Komentarz

• shozo
                        • 2008
                        • 10

Witam i pozdrawiam całą fotograficzną brać
                        Jestem biernym obserwatorem forum od jakiegoś czasu. Dostarczyło mi ono wielu cennych informacji a temat systemu canona i fotografii cyfrowej w ogóle...Nabylem ostatnio 400d i kilka szkieł na początek (sigma 10-20, c 28-105 f3,5-4,5 II, c 50 f 1,8). Na tyle na razie pozwolił mi mój dość skromny budżet. Fotografią cyfrową zainteresowałem się juz dobrych kilka lat temu (używałem kompaktowego canona A60), aby po dłuzszej przerwie wrócić do wspaniałego hobby (tym razem z lustrzanką).
                        Żywię nadzieję, że dzięki forum pogłębię swoją skromną fotograficzną wiedzę, a także, że moje posty staną się przydatne dla licznego grona koleżanek i kolegów.

Komentarz

• piezak
                          Dopiero zaczyna
                          • 2008
                          • 44

Witam wszystkich.
                          Foce 400 d kit + kilka M 42

Komentarz

• grancik

Jako początkujący witam wszystkich na CB

Komentarz

• Borg

Witam wszystkich Forumowiczów CB.

Komentarz

• Robin76

Witam Wszystkich serdecznie
                                Już od jakiegoś czasu tutaj zaglądałem jednak dopiero teraz dojrzałem do rejestracji
                                Fotografią amatorsko się zajmuję od paru lat. Bardziej sa to nieudane próby niż jakieś osiągnięcia. Ale staram się uczyć na swoich błędach. Zaczynałem od prostego Canona a200. Teraz posiadam Canona A80 i Canona G5 z różnymi dodatkami typu filtry czy lampa pierścieniowa. Tak tak wiem ,że to nie lustro ,ale z tym co mam też niekiedy udaje mi się uzyskać dość zadowalający efekt

Tutaj moje niektóre zdjęcia. Lepsze lub gorsze.
                                Moje plfoto
                                Moja dość stara,nieaktualizowana stronka

Komentarz

Pracuję...