To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Anashar

Witajcie! :-)

Moja przygoda z fotografią zaczęła się w zasadzie już w dzieciństwie. Na początku pstrykałem tzw. "głupimi jasiami" których jakość była tragiczna, pomijam fakt, że nie dało tam się niczego ustawić. Ot zabawka, by uwiecznić jakieś chwile. Później, gdy trochę podrosłem dostałem od ojca starego, poczciwego Zenita. Długo robiłem nim zdjęcia, ale w końcu zapragnąłem czegoś innego. No i pieniądze na kliszę i wywołanie wtedy też były duże. Dlatego zdecydowałem się na aparat cyfrowy. W końcu, ponad rok temu dostałem aparat. Cenowo byłem ograniczony, ale też nie satysfakcjonowałoby mnie kupienie zwykłej cyfrówki. Dlatego wybrałem coś, na czym będe mógł popróbować. Był to Canon PowerShot S2 IS. Po roku jego używania stwierdziłem, że to dalej mało. Zdjęcia i tak robiłem w miarę dobre, ale jednak cyfrówka a lustro to przepaść. Dlatego pokusiłem się o zakup lustrzanki Canon EOS 400D z obiektywem 18-55mm. Niedługo po tym, zakupiłem drugi obiektyw, specjalnie do fotografowania przyrody - Sigma 70-300mm. No i narazie się zagłębiam w tajniki fotografii

Komentarz

• krisv740
      Bywalec
      • 2008
      • 195

witam "starych kanonierów " tego forum, jako nowo przybyły .
      canon jest praktycznie nową marką dla mnie, więc czasami pozwolę sobie zadać pytanie o to i owo.
      pozdrawiam
      canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

Komentarz

• Aloes
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 43

OK, no to teraz ja.

Fotografuję od niedawna, miałam kompakcik (Pentax Optio SV, zaskakująco udany drobiazg), ale postanowiłam zająć się fotografią bardziej na serio i zainwestować w lustrzankę. Zdecydowałam się na Canona (dostępność obiektywów, cena/jakość) i spośród Canonów wybrałam 40D - nie obejdzie się bez kredytu, ale sprzęt jest recenzowany tak entuzjastycznie, że chyba warto; potem kolejny skok i dokupię jakieś lepsze szkła niż te planowane na najbliższy czas (w sygnaturce).

Nie sądzę, abym miała jakieś wybitne zdolności fotograficzne i nie zależy mi specjalnie na robieniu zdjęć wybitnych, chociaż nie przeczę, że chcę się nauczyć fotografować dobrze; chcę fotografować moje ukochane miejsca, przyrodę, krajobrazy.

Poza fotografią? Językoznawstwo i milion innych hobby.

Mieszkam w Warszawie, jestem nauczycielką, ale mam nadzieję, że to się wkrótce zmieni.

Dzień dobry!

Komentarz

• oszczepnik
          Początki nałogu
          • 2008
          • 279

Więc i ja

Cześć , czas sie przywitać przeglądam już od jakiegoś czasu, mam nadzieję, że starczy mi odwagi na zadanie jakiegoś sensownego pytania
          "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Komentarz

• PawelGeo

Ja też chciałbym się przywitać, więc witam :-)
            Jestem studentem, a fotografią zajmuję się amatorsko. Zapisałem się do forum, aby się czegoś nauczyć.

Komentarz

• fotoluk
              Dopiero zaczyna
              • 2007
              • 25

Witam wszystkich ciepło, od pewnego czasu czytam to forum, a teraz postanowiłem się przywitać.
              Pozdrawiam
              Ostatnio edytowany przez fotoluk; 10795.

Komentarz

• Koroviov

Witam serdecznie na forum Canona. Ja gościnnie- myślę, że czasem będę tutaj zaglądał. Podpis wskazuje, że nie jestem posiadaczem Canona, ale to chyba mnie nie dyskwalifikuje Można mnie znaleźć na forum Pentaxa jako Gringo, ale tutaj ten nick jest zajęty.

Komentarz

• loco75@tlen.pl
                  • 2007
                  • 7

Witam wszystkich
                  FF + 10mm-300mm
                  http://kaczmarek.art.pl
                  Studio fotograficzne do wynajęcia w Katowicach

Komentarz

• eosss
                    • 2008
                    • 1

Witam.
                    Lubię fotografować Canonem i chcę to robić z lepszym efektem.
                    Dlatego cieszę się, że tu jestem. Pozdrawiam serdecznie.

Komentarz

• marta69
                      Dopiero zaczyna
                      • 2008
                      • 25

Wszyscy się witają to ja też
                      Moja przygoda z fotografią zaczęła się jakieś 3 - 4 lata temu za sprawą kompakcika A400. Wciągnęło mnie na tyle, że postanowiłam z pospolitego pstrykacza `wszystkiego co się rusza` - stać się świadomym użytkownikiem aparatu i robić coraz lepsze zdjęcia. Póki co poznaję się z moim nowym nabytkiem - EOSem 350d i mam nadzieję że uda mi się go ogarnąć na tyle, żeby coś z tej współpracy ciekawego wyszło.
                      Oprócz fotografii w wolnych chwilach - siatkówka, strzelnica, teatr, studia, ręcznie robiona biżuteria I największa milość życia - motocykle

Pozdrawiam.
                      Ostatnio edytowany przez marta69; 16254.

http://69photo.wordpress.com/

Komentarz

• mrkeslawowski

siema odrazu wystartuję z pytaniem czy stare analogowe szkła np FD (http://www.allegro.pl/item342119969_...gajacych_.html) bedą pasowały do mojego 350d ? pozdrawiam
                        daje adres fotologa - http://www.kes.fotolog.pl

Komentarz

• 100dool

Witam wszystkich (:,
                          wypada się ładnie przedstawić więc się przedstawiam (:
                          na imię mam Krzysiek, fotografią interesuje się już dłuższy czas, zaczynałem od zenita (12xp i TTL), cyfrówka pierwsza to sony H2, a teraz jestem posiadaczem 350d.
                          moje plfoto: http://plfoto.com/146674/autor.html (wszystkie foty z H2 narazie)

Komentarz

• Flanel
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 300

Pra-powitanie

Właściwie to może trochę dziwnie, ale chciałem się przywitać:razz:

Choć na forum zarejestrowany jestem już parę lat, aktywnie uczestniczę w zasadzie od kilkunastu tygodni..

Nie bez kozery powiem, że częściowo za to odpowiedzialna jest wymiana systemowa, i sprzedaż arsenału na forum 8)

Mój faktyczny pseudonim ( nazwijmy go artystyczny ) to Bicki ( i tak mnie można wygooglać). Niestety, administracja nie chciała się zgodzić na przemianowanie.. A stary nick z okresu rejestracji, już dawno stracił na aktualności..

Pstrykanie zacząłem 5 lat temu canonem A30. Miało to być kotletowe pstrykanie imprezowe, ale poprzez fascynację makro i dokonaniami FotmaNa (plftoto Fotoman765), zaczęła się faktyczna przygoda z fotografią.

B. szybko zrozumiałem że to jest największy bakcyl mojego życia, i że kompakt to jednak nie to. Canonowi pozostałem wierny. 350D, 30D, a już jutro jak bozia da 5D.

I tak to sobie leci. I mam nadzieje szybko mi nie przejdzie.

Pozdrawiam forumowiczów, Trójmiejskich zwłaszcza

ps. Specjalne pozdrowienia za opiekunów moich byłych maleństw

Komentarz

• Pramo

Witam wszystkich na forum canon-board.

Komentarz

• ArtMoon
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 113

Witam!
                                Pomyslalem sobie, ze tez warto wyjsc z cienia jako ze badaczem pisma w Canon-Board jestem juz od dluzszego czasu i nie ukrywam ze to wlasnie lektura tego forum sklonila mnie do wybrania tego a nie innego systemu.
                                Mam na imie Mariusz, obecnie mieszkam w Gnieznie. Fotografia a raczej poczatkowo takim pstrykaniem zajalem sie w wieku 16 lat i tak to trwa juz ze 20 Aparaty byly rozne, w wiekszosci z ZSRR, Smienka, Zorka pozniej Start, jakis Canon i Practica, potem Zenit TTL, taplanie sie w chemii przy powiekszalniku piekne czasy! Pierwsza cyfra Lumix Fz30 a obecnie Canon 40d. Od 2 lat aktywnie uczestnicze w zajeciach Gnieznienskiej Akademii Fotografii Amatorskiej (GAFA) gdzie dzielimy sie swoimi doswiadczeniami i doskonalimy warsztat w zakresie fotografii plenerowej i studyjnej. Nie ukrywam ze z moja wieloletnia pasja wiaze plany zawodowe w niedalekim czasie, ale jak bedzie to czas pokaze
                                Pozdrawiam serdecznie i zycze zawsze dobrego swiatla w obiektywach.
                                ArtMoon.
                                http://www.maxmodels.pl/artmoon.html

Komentarz

Pracuję...