To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • b4rnaba

Czołem
    To ma być post powitalny, ale oprócz "Zdrastwujtie" wypadałoby coś nagryzmolić o sobie.
    Pracuję na uczelni, fotografuje już naprawdę dłuuugo, chociaż to zawsze było "zrywami".
    Zacząłem na aparacie Exacta, którą dostałem od ojca jak miałem z 10 lat. Miałem światłomierz, wielką, starą skórzaną torbę fotograficzną (wtedy wydawała mi się naprawdę wielka). Aparat miał oryginalny wizjer, patrzyło się z góry, a wszyscy moi kumple mieli ze mnie wyśmienitą polewkę. Potem był Zenit 12XP i jego niesamowity wbudowany wewnętrzny światłomierz (bajer!)... a potem dłuuugo nic (mały kompakcik Canona PRIMA 28).
    W 2006 zdecydowałem się na pierwszą lustrzankę cyfrową (350D) i potem już samo poszło. Fotografuję obecnie 40D + Tamron 17-50 f2.8 + Tamron 28-75 f2.8 + 580EXII.
    Szczególnie lubię fotografować nocą miasto, krajobrazy, płynącą wodę, "industrialne" detale i moją narzeczoną ;-)
    Mam chrapkę na EF-S 10-22. Tak, wiem jestem mało oryginalny. Połowa tego forum ma na niego ochotę.
    Pozdrawiam

Komentarz

• Dominik_1983

Witam!
      Mam na imię Dominik. Fotografuję od dobrych kilku lat. Zaczynałem od zwykłego w pełni automatycznego cyfraka Jenoptik JD 3.1 exclusiv.

Jednak po około 1,5 roku użytkowania Jenoptika przeszedłem na Canona PS A620, którego mam do dzisiaj. Do tego Canona dokupiłem tulejkę 58 mm oraz filtr UV Super HMC HOYA 58mm wraz z dekielkiem (też HOYA). Posiadam też statyw VELBON CX-460.

Pozdrawiam
      Dominik

Komentarz

• x-mac
        Początki nałogu
        • 2009
        • 285

Dopiero teraz tu dotarłem - na żywo 15 lat wcześniej - może po pewnym czasie zatrą się ślady ile to postów nasmarowałem przed formalnym przywitaniem albo rejestry ulegną przedawnieniu?

Witajcie starsi i nowsi Forumowicze!:-D

CV - wersja skrócona:
        wiek: aby było niezależnie od roku czytania tego postu - rocznik '76.
        usc: tak, zwiedzałem osobiście razem z eskortą, tj. żonaty, śliczna córeczka i plany na więcej, ale edytować tego w przyszłości nie będę, chyba że zostanę mod-em
        zawód: architekt, w służbie czynnej
        miejsce służby: zasadniczo Wrocław, wcześniej Białystok, a ogólniej tam, gdzie zaniosą zlecenia.
        sprzęt: od czasów nieśmiertelnego Zenita 12XP to Canon: analogowo, kompaktowo i cyfrowo W międzyczasie różne inne zabawki, najczęściej nie moje.
        wizja: na budownictwie i ...(czymkolwiek innym) każdy Polak się zna, więc - fotoamator, i tak pewnie zostanie
        Ostatnio edytowany przez x-mac; 24035.

1 2 3

Komentarz

• KEEK
          Bywalec
          • 2006
          • 111

Dzien dobry.
          Pisalem juz cos chyba na tym forum, ale dopiero teraz stalem sie Canoniarzem. Mam EOSa 1DmkIIN z 24-70 i 80-200 i robie nim zdjecia tylko wtedy, kiedy naprawde musze. To chyba dosyc oryginalne, nieprawdaz?
          HUMAN NATURE and others...

Komentarz

• wajo93

Witam,
            właśnie się zapisałem.:-D
            Fotki robię od wieków (pierwsze aparaty to Start66, Smiena8 później przyszła pora na Practikę XL, a po paru latach Minolta )
            Canona kupiłem pół roku temu, była promocja Nikona D60 plus obiektyw 70-200, pojechałem i wróciłem z 450D,nie żałuję. Następny spontaniczny krok był gorszy, dokupiłem SIGMę 18-200 ( w październiku a w grudniu pojawił się Canon 18-200 i do tego taniej), a SIGMA nie ostrzy,serwis w Gdańsku a ja nie mogę się zdecydować na wysłanie tam szkła i aparatu więc żałuję. Następne szkło to będzie Canon i do tego jasny.
            I to by było na tyle w ramach przedstawiania.
            Ostatnio edytowany przez Gość; 25719. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• vinietu
              Bywalec
              • 2008
              • 116

Witam!
              Po przygodach z róznymi bagnetami, przyszedł czas na na ten zdaje się właściwy i mam nadzieję docelowy.
              CB pomogło mi skompletować zestaw startowy
              Pozdrowienia dla zacnego grona userów.
              5D, 30D, C 50/1.4 , 85/1.8 , 300/4L , 17-40/4L , 70-200/4L , z16/2.8 , N Di866

Komentarz

• greg606
                Dopiero zaczyna
                • 2009
                • 15

Wita Greg z Wrocławia.
                Moja przygoda z fotografią jest niewielka:
                zaczynałem od zenita ze standardowym obiektywem + telekonwerter x2 i zdjeciami czarnobiałymi. Wtedy marzyłem o czymś w okolicach 300.

Poźniej cyfrówka olympus C-750 ale za bardzo mnie nie wkręciła....(może dlatego że dostałem go w prezencie, nie bardzo o tym marząc, ale prezent wspaniały)

Teraz noszę się z zakupem Canona ze znacznie większą motywacją już na starcie Przyznam, że wybór obiektywu to dla mnie bardzo trudna sprawa
                Miotam się między T 17-50, C 28-135, KIT + C 70-300 etc...
                Jednak jest to bardzo drogie hobby, ale chyba nie to jest tu najważniejsze...

W młodości pasją moją była astronomia i zrobienie zdjęcia wyraźnego księżyca (z jakimś większym kraterem) to by było coś! Również jak patrzę na fotki z 70-300 różnych zwierzątek etc to po prostu wpadam w zachwyt. Jednak realistycznie dość często będę jednak fotografował ludzi (ale raczej nie jakieś duże grupy) przyrode, krajobrazy, architekturę. Myślę również o fotografii sportu (jakieś szybkie maszyny, samoloty )
                i fotografii dla ludzi oraz na potrzeby serwisów www.
                Tak na chwilę obecną wygląda moja osoba
                50D, C 17-55 2.8 IS USM, 70-300 IS USM, Manfrotto 055X Pro B, 681B, 486RC2
                www.angielski-online.pl

Komentarz

• qb4hkm
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 239

Jestem już jakiś czas zarejestrowany tu na forum, ale dziś zmieniłem system na C* więc chciałbym się przywitać.
                  Pozdrawiam,
                  Kuba.

Komentarz

• malgosia

witam sie i ja
                    juz wciagnieta mocno w sidla fotografii pare lat robilam zdjecia z Fuji a teraz przerzucilam sie na canona 40D . powiem roznica wielka, teraz tylko placz i zgrzytanie jak trzeba cos dokupic pasja zarazil mnie brat-maniak na 100% , mamy swoje strony na flickr i zarzucamy sie nowosciami. teraz organizuje sobie obiektywy, lampy-na ile budzet pozwala , modele poki co domowi
                    szkoda tylko ,ze czasu tak malo jest na to hobby-bo wdzieczne ale bardzoo wymagajace
                    Forum jest dobrze zorganizowane, brawa dla Adminow i Modow

Komentarz

• MaciejC

Witam Kanionierów

Ja przygodę z fotografią zacząłem w roku 2004, na początku była małpka A85, w zeszłym roku udało mi się kupić 40D wraz z Tamronem 17-50.
                      Na początku forum przeglądałem biernie, teraz mam nadzieję się uaktywnić w dyskusji

Komentarz

• jatomek

Sześć

Najbardziej interesuje mnie portret, street i fotografia ślubna.

Komentarz

• jz7
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 113

siema, czytam forum od dawna, zapisalem sie niedawno, odezwalem sie dzisiaj. canony od zawsze - g2, ixus, 400d, teraz szukam czegos z x0d - 30 lub 20, fotografuje dla frajdy i turystycznie. pozdro.

Komentarz

• mondo

Witam! Pozdrowienia dla wszystkich użytkowników forum!

Komentarz

• gakusei

zarejestrowalem sie 100lat temu, ale dopiero dziś cos napisze ;]

Aktualnie mieszkam w Koszalinie, wkrotce przenosze sie do trojmiasta.
                              interesuje się portretem, oraz fotografią miasta.
                              Za jakis czas planuje rozpoczecie przygody z fotografią ślubną, zapraszam na moja strone www

Pozdrawiam!

Komentarz

• -Sebastian-

Witam Szanowanych Canonierów... i pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...