X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • becekpl
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 4304

Odp: Canon 7D vs 70D

to za aparat canona do niczego się nie nadaje to na tym forum nic nowego
    tylko 1dx się ostał bo 99% userow tego foruma nie stać na niego a ci co go maja to nie maja czasu na pisanie pierdół, tylko focą
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• Tom77
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2874

Zamieszczone przez Canon7D
      7D ma to do siebie, że na papierze jest wszystko fajnie tj. zaawansowany AF, 8fps itd... Ale jest jedno duże ALE- nic nie działa tak jak powinno. AF jest kompletnie niecelny, potrafi się mylić nawet przy centralnym punkcie i one shot. Kilka zdjęć w tych samych warunkach i każde jest inne. Generalnie w 7D AF to porażka w rzeczywistości bo na papierze wygląda super. Druga rzecz to ISO- nawet ISO100 jest zaszumione co jest jakimś nieporozumieniem w tej klasie sprzętu. Jedyne czego nie można mu zarzucić to złej jakości wykonania.
      Ja miałem 7D rok czasu, poznałem go w każdych warunkach, zmieniłem na 6D i jestem zachwycony.
      Też zmieniłem 7D na 6D i też jestem zachwycony. 7D ma o niebo lepszy AF, większy bufor, więcej kl/s, lepszą obudowę, dla mnie zaletą było też x1,6. 6D ma lepszy obrazek i iso. Jeżeli Af w 7D nie trafi to szukałbym problemu w obiektywie

Komentarz

• Piotrus117
        Bywalec
        • 2012
        • 109

7D ma to do siebie, że na papierze jest wszystko fajnie tj. zaawansowany AF, 8fps itd... Ale jest jedno duże ALE- nic nie działa tak jak powinno. AF jest kompletnie niecelny, potrafi się mylić nawet przy centralnym punkcie i one shot. Kilka zdjęć w tych samych warunkach i każde jest inne. Generalnie w 7D AF to porażka w rzeczywistości
        Chyba mam inny aparat.

Komentarz

• chester_jds
          Początki nałogu
          • 2015
          • 374

Wprawdzie dawno nie używałem, ale wciąż mam tę puszkę i ostatnie, co mogę mu zarzucić, to złe działanie AF.

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18766

7D ma to do siebie, że na papierze jest wszystko fajnie tj. zaawansowany AF, 8fps itd... Ale jest jedno duże ALE- nic nie działa tak jak powinno. AF jest kompletnie niecelny, potrafi się mylić nawet przy centralnym punkcie i one shot. Kilka zdjęć w tych samych warunkach i każde jest inne. Generalnie w 7D AF to porażka w rzeczywistości bo na papierze wygląda super.
            Zapomniałeś dodać "mój" .
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• tereferekuku
              Dopiero zaczyna
              • 2011
              • 43

A ja ciągle z dylematem - jeśli nie trafia z żadnym szkłem , na żadnym ustawieniu AF-u, jeśli tylko nie robię w pełnym słońcu - to co zrobić?
              Czy, nie licząc budowy, guzikologii i jednej kl/s, coś jeszcze stracę po zmianie na 70 D? Nadmienię, że nie mam kasy na 6 D. Dodam również że obecnie robię 500 D, wiec obsługa nawet w 70 D będzie lepsza.
              Jeżeli urodziłeś się by znaleźć sprawiedliwość - to pomyliłeś planety....

Komentarz

• aptur
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 3837

Zamieszczone przez tereferekuku
                A ja ciągle z dylematem - jeśli nie trafia z żadnym szkłem , na żadnym ustawieniu AF-u, jeśli tylko nie robię w pełnym słońcu - to co zrobić?
                Czy, nie licząc budowy, guzikologii i jednej kl/s, coś jeszcze stracę po zmianie na 70 D? Nadmienię, że nie mam kasy na 6 D. Dodam również że obecnie robię 500 D, wiec obsługa nawet w 70 D będzie lepsza.
                może wysłać do serwisu? Zmiana na 70D niewiele wniesie. Jeśli trafia w świetle dziennym to i w sztucznym powinno. Napisz jakich obiektywów używasz.

Komentarz

• tereferekuku
                  Dopiero zaczyna
                  • 2011
                  • 43

Canon 70-200 f/4 non IS, Sigma 17-50 2.8 HSM, Canon 85 1.8

Komentarz

• aptur
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 3837

Zamieszczone przez tereferekuku
                    Canon 70-200 f/4 non IS, Sigma 17-50 2.8 HSM, Canon 85 1.8
                    Co do sigmy to się nie wypowiem ale canony muszą trafiać w sztucznym świetle jeśli nie zawodzą w ciągu dnia.

Komentarz

• tereferekuku
                      Dopiero zaczyna
                      • 2011
                      • 43

Ale nie trafiają. Jeszcze do nieruchomych celów - to ok. Ale jak coś się ruszy/rusza - mydło po całości...

Komentarz

• salas
                        Pełne uzależnienie
                        • 2012
                        • 3000

na al servo focisz czy one shot?
                        SONY

Komentarz

• tereferekuku
                          Dopiero zaczyna
                          • 2011
                          • 43

Próbowałem wszystkiego.....
                          Wszystkich ustawień AF-u i punktów / stref....
                          One shot, all servo, all focus...
                          Bardzo czułego ustawienia i najmniej czułego, z priorytetem ostrości albo migawki.... Chyba każda możliwa kombinację ...

Komentarz

• salas
                            Pełne uzależnienie
                            • 2012
                            • 3000

no to dziwne, a widzisz w wizjerze, że się AF rozjeżdża, gubi się i szuka i przejeżdza focusem w dwie strony aż złapie? Czy ciągle jest w miejscu robisz foty a potem na kompie mydło?
                            SONY

Komentarz

• tereferekuku
                              Dopiero zaczyna
                              • 2011
                              • 43

W wizjerze nawet potwierdza ostrość....a na kompie dno.... Naczytałem się o seriach z trafionym af-em, gdzie rozjeżdżany się czujniki - np. pionowe "widziały" obiekt na 6 metrach, poziome na 4 i ostrość ustawiały NIGDZIE.... Mogę objawy pasują idealnie ??????

Komentarz

• aptur
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 3837

pokaż przykładowe zdjęcie z exifem
                                na 99% user error

Komentarz

Pracuję...