Ja mialem non stop przy SIgmie 28-80 jak tylko chcialem zmieniac manualnie. na zielonym dzialalo ok. Okazalo sie ze obiektyw byl z serii nieprzystosowanych do pracy z cyfrowka. Sprzedalem i kupilem ten sam obiektyw ale z nowszym numerem. Chodzilo bez problemu. Ale mnie zdarzalo sie tez dostac na wyswietlaczu tak dziwne znaki, czas 1/999 albo przyslona 88 albo czulosc 000.. albo wszystko naraz. Nawet reset ni pomagal. odczekanie 20 minut poprawialo prace.
To jest podklejony temat.
X
X
-
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje -
sprawdz czy dzieje ci sie to przy różnych przysłonach?? ja miałem ten błąd czasami w 50/1,8 ale tylko przy f 2.2 (sprawdzałem na drugim body i to samo ) Żytnia i za kilka dni przysłali i po kłopocie..
Komentarz
-
Bede sie musial przyjrzec odkladniej okolicznosciom w jakich pojawia sie ten blad. W weekend pstrykalem zdjecia na studniowce i o dziwo... ponad 300 fotek i ani razu nie bylo bledu. Dziekuje wszystkim za rady.
PozdrawiamCanon 350D | Canon 50D | Tamron 17-50/2.8 | Canon 50/1.4 | Canon 70-200/4L | Speedlite 580EX+430EX | talia karta
Komentarz
-
O widzisz... o zasilaniu nie pomyslalem
Moze ten grip Delty powoduje ten blad...
Tak generalne biorac, to blad nie jest uciazliwy, bo w momencie pojawienia sie wystarczy zrobic szybkie Off-On i dalej robi sie zdjecia. Nie ma zawiechy na dluzszy czas. Martwilem sie jedynie ze to moze migawka juz lekko "kleka" ze zuzycia
Canon 350D | Canon 50D | Tamron 17-50/2.8 | Canon 50/1.4 | Canon 70-200/4L | Speedlite 580EX+430EX | talia karta
Komentarz
-
Jeśli bład wystepuje regularnie tylko przy przymkniętej przesłonie w obiektywie, który nie ma z definicji kłopotów (jakieś stare sigmy itp) to oznacza to uszkodzenie napędu przesłony. Możliwe, że tak banalne jak wypsnięcie się tasiemki z przewodami do silnika krokowego przesłony ze złącza na PCB czy paproch na styku krańcowym, ale może to być poważniejsze uszkodzenie przesłony.650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0Komentarz
-
No to mam nadzieje ze to tylko uszkodzenie przeslony w obiektywie. Wlasnie odstawilem na polke mojego kita, bo zakupilem Tamrona 17-50 i teraz bede obserwowal co sie dzieje.Canon 350D | Canon 50D | Tamron 17-50/2.8 | Canon 50/1.4 | Canon 70-200/4L | Speedlite 580EX+430EX | talia karta
Komentarz
-
-
Pomocy... 20d i err 99
Sprawa wyglada tak ze po zrobieniu foto wyskakuje mi error 99. Początkowo myślałem ze to wina karty. Jednak na innej karcie robi sie to samo. Czytałem o error 99, niby jest on spowodowany jakimiś problemami z obiektywem. Tylko ze ten error wyskakuje mi z sigmą, tamronem, tokiną i canonem. to chyba nie możliwe zeby kazdy obiektyw był taki problemowy. Co zrobić zeby pozbyć sie tego error. Jest jakiś sposób na to? Czy czeka mnie żytnia...Komentarz
-
A zobacz czy np. wyskakuje Ci ten błąd kiedy nie jest podłączony obiektyw, oraz np. nie masz karty wewnątrz.Staram się, ale za mało...Komentarz
-
bez obiektywu błąd nadal wyskakuje, ale ja wyjąłem kartę błąd zniknął. Mam dwie karty kingstona 2 gb i 512mb mozliwe zeby obydwie były walnięte?Komentarz
-
jezeli bez karty nie masz bledu to raczej tak
zobaczy jeszcze czy w aparacie nie masz styków pogietych.
a wlączałes z obiektywem bez karty ?
pozdrawiamKomentarz
-
u mnie to bylo jak kupilem urzywańca 20d i er 99 przy wszystkich mozliwych kombinacjach
WYROK -
wymiana porysowanej migawki - 600zł
porysowana byla jak kupilem , popstrykalem jeden dzien. czyli jakieś kilkanascie kliknęć i wszystko padło
obyś miał lepiej i tanij niż jaOstatnio edytowany przez moregun; 5748.Komentarz
-
Mozliwe jest jeszcze:
- gniazdo kart w aparacie uszkodzone
- migawka siada
- bateria/gniazdo baterii cos nie styka
Sprawdz na jeszcze innej karcie, nie Kingstona, pozyczonej od kogos na chwile.Komentarz
-
najdziwniejsze jest to ze jak działa to moge zrobić 200-300 zdjęć a jak cos sie stanie to po 1 sie zawiesza.Komentarz
-
no i stało się 654zł i mam nową migawkę wytrzymała ponad 47 tysiecy, troche mało co nie. starą dostałem na pamiątkęKomentarz
Komentarz