To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Juicy
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 44

Zamieszczone przez Kolekcjoner
    No ale to nie ma co utyskiwać tylko trzeba mieć rezerwowe body - niestety.
    no dodatkowe body to napewno poczucie bezpieczeństwa ale akurat w tym przypadku zanim bym sięgnął po drugie body i podpiął szkło to tych zdjęć niestety i tak by nie było
    1D Mk II N, , 24-70 2.8 L, 17-40 , , 550EX, Manfrotto 055ProB+329L

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez Juicy
      no dodatkowe body to napewno poczucie bezpieczeństwa ale akurat w tym przypadku zanim bym sięgnął po drugie body i podpiął szkło to tych zdjęć niestety i tak by nie było
      Rezerwowe body + rezerwowy obiektyw, wlaczone i gotowe do akcji w torbie przy nogach = siegniecie to 2-3 sekundy.
      Przezorny zawsze zabezpieczony albo zmienia branze

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18766

Zamieszczone przez Vitez
        Rezerwowe body + rezerwowy obiektyw, wlaczone i gotowe do akcji w torbie przy nogach = siegniecie to 2-3 sekundy.
        Zgadzam się w 100%. To są rzeczy których się nie da powtórzyć, a po za tym człowiek się nie stresuje tak bardzo. Zawsze zabieram dwa. Z tym że obydwa trzymam przy sobie (właściwie to na sobie).
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• kml
          Coś już napisał
          • 2005
          • 74

U mnie wyjęcie baterii nie pomogło .A z tym drugim body to macie racje chyba będę musiał ze sobą moją 60ke wozić tym razem uratowała mi dupe a miałem 3 min drogi samochodem do studia ...
          Moja dziesiąteczka od dziś siedzi w serwisie w wawie ... jutro mam dzwonić i powiedza mi co i jak .
          dam znać \
          pozdro

Komentarz

• kml
            Coś już napisał
            • 2005
            • 74

Jejkuuu wymiana migawki i spustu 630zł !!! i do tego czekają teraz na części 2 tygodnie !!! czyli nie wiem czy za miesiąc odbiore aparat FAKA MADA !!

Komentarz

• mario1275
              Początki nałogu
              • 2005
              • 420

tak na przyszłość panowie ERR99 to inny (z poza serwisowej listy) błąd
              www.modelownia.pl

Komentarz

• AHM

Hmm jak mam err 99, Eos 300d zmieniłem baterie, soft, kartę i nic, w dodatku coś synchronicznie zgżypi w body przez około 10s, potem przestaje i po naciśnięciu migawki znowu zaczyna.

Komentarz

• mario1275
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 420

ja bym biegł do serwisu i to szybko
                  www.modelownia.pl

Komentarz

• jasniepan

mialem to samo

Mialem to samo w 10d. Bylo jakies rok temu. W moim wypadku byla to zacieta migawka. Nie pomagalo nic (wyjecie baterii, tej normalnej i tej do podtrzymania parametrow). Juz mialem oddac aparat do naprawy, ale wlaczylem program do czyszczenia i nagle wszystko zaskoczylo. Od tego czasu zrobilem bardzo duzo zdjec i blad nie powtorzyl sie juz. Nie wiem czy to ma jkis zwiazek, ale u mnie stalo sie to podczys pracy z obiektywem M42 z przejscowka.

Pozdr

Komentarz

• ewg
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1079

Zamieszczone przez jasniepan
                      [...] Nie wiem czy to ma jkis zwiazek, ale u mnie stalo sie to podczys pracy z obiektywem M42 z przejscowka.
                      Ta przejściówka na M42 była z chipem jak rozumiem?

ewg

Komentarz

• jasniepan

No wlasnie nie, przejciowka bez niczego. Czyli dla aparatu praktycznie praca bez obiektywu.

Komentarz

• mtata
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 115

Zamieszczone przez Vitez
                          Trochę mały OT, ale...

Mój ostatni ślub: przed kościołem pojechaliśmy w ładny plenerek. Był na tyle ciekawy, że poszły na niego 2 pełne karty 2GB (czyli wszystko co miałem). Podjeżdżamy pod kościół, 0,5h odpoczynku, więc luzik - zdążę zgrać zdjęcia na laptopa. Podłączam cały bałagan a tu się okazuje... że w czytniku kart CF wygiął się jeden z pinów i nie mogę włożyć żadnej karty!! Było naprawdę ostro, nerwowo, kilka dodatkowych siwych włosów, spinacze i klucze od mieszkania zamiast narzędzi ale na szczęście happy end - dosłownie w ostatniej chwili, niczym w opowiastce o Jamesie Bondzie, udało mi się ustrojstwo naprawić i zdążyć ze wszystkim :cool:

Morał z tej opowiastki: nie sposób jest przewidzieć wszystkiego i zduplikować każdego elementu. Zawsze jest jakieś ryzyko.
                          Igor

www.siemien.com

Komentarz

• towersivy
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 992

Mi dzisiaj bydle (err 99) wywalił nagle po nacisnieciu spustu lustro jakos dziwnie wolno opadło i zgon :smile: wyjecie baterii zresetowało aparat i wszystko wrociło do normy.

Pzdr.

Komentarz

• bsorbek

Witam

Mnie kilka razy pojawił się err 99 a mam obiektyw canona 18-55 nówka więc styki czyste teraz zdjąłem obiektyw założyłem ponownie narazie nie wyskoczył ale czy to może być coś innego. Aparat kupiłem używany - poprzedni własciciel twierdzi żę nie miał takiego błędu - używał innego obietywu

Komentarz

• bsorbek

I jeszcze jedno spostrzeżenie jak włączyyłem aparat po zrobieniu fotki wyskakuje ten błąd tak jakby karta była nie gotowa ? Co o tym myslicie ?

Komentarz

Pracuję...