Zamieszczone przez Przemo(c)
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Napisz, skąd jesteś, to może koledzy z forum coś podpowiedzą, ale z tego, co tu czytam, to raczej każdy (w każdym razie zdecydowana większość) wysyła swój sprzęt do serwisu.There is no dark side of the moon really. Matter of fact, it's all dark.Komentarz
-
hm jakby to ująćZamieszczone przez Przemo(c)Napisz, skąd jesteś, to może koledzy z forum coś podpowiedzą, ale z tego, co tu czytam, to raczej każdy (w każdym razie zdecydowana większość) wysyła swój sprzęt do serwisu.
obecnie Bruksela, ale za 3 tygodnie na 3 tygodnie wracam do Wawy
, więc Żytnią mam blisko
Komentarz
-
uwierz, że nie oddałbyś tutaj nawet cepa do naprawy ...Zamieszczone przez adamekjeju, a wbrukseli nie ma serwisu canona? wolałbym tam chyba oddać.
Komentarz
-
Jest jeszcze Fototronik na Żurawiej, ale... Drożej niż na Żytniej (przynajmniej wymiana migawki), a jak się okaże że to coś poważniejszego i nie mają dostęu do części to i tak pozostanie Żytnia. Takie są moje doświadczenia. W obu punktach podobny czas naprawy i bezpłatna diagnoza. Obsługa milsza na Żurawiej
Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz.Komentarz
-
a przecież FotoTechnik z Poznania wysyła sprzęt do Brukseli, bo taniej i lepiej robią niż żytnia....:razz:Zamieszczone przez mzaleskihm jakby to ująć
obecnie Bruksela, ale za 3 tygodnie na 3 tygodnie wracam do Wawy
, więc Żytnią mam blisko30D; C17-40/4; C24-105/4; C70-200/2,8; C100/2,8 Macro; C 580EXKomentarz
-
error 99
Witam
Mam ze swoim 300D, a raczej z obiektywem problem. Przy robienu fotek na przymkniętej przysłonie (chociaż troszkę) przy ok 90% strzałów mam error99. Wykombinowałem (troche google pomogły), ze to wina klejacej się przysłony w kicie. Na pełnej dziurze jest ok, ale kto fotografuje kitem przy f/3.5??? heh
Czy da sie to jakoś tanie rozwiazać czy najpościej bedzie kupić nowy obiektyw?Komentarz
-
jest to jeden z tematow.
uzyj opcji szukaj zanim cos napiszesz.Ostatnio edytowany przez FOTOGRAF; 2046.Canon? moze niedlugo!Komentarz
-
-
Tez to mam, tak samo, i doszedlem do wniosku zeby rozebrac obiektyw i zobaczyc co sie stalo z przyslona. Ale czy ktos na tym forum moze powiedziec jak rozebrac i zlozyc w miare bezpiecznie i bezawaryjnie rzecz jasna kitowy obiketyw do trzysetki?!Witam
Mam ze swoim 300D, a raczej z obiektywem problem. Przy robienu fotek na przymkniętej przysłonie (chociaż troszkę) przy ok 90% strzałów mam error99. Wykombinowałem (troche google pomogły), ze to wina klejacej się przysłony w kicie. Na pełnej dziurze jest ok, ale kto fotografuje kitem przy f/3.5??? heh
Czy da sie to jakoś tanie rozwiazać czy najpościej bedzie kupić nowy obiektyw?Komentarz
-
A próbowaliście z innymi obiektywami? Swego czasu przebrnąłem przez ogromne forum angielskie o err 99 i wygląda na to, że to jest problem związany z różnego typu zaburzeniami zasilania, które to z kolei wywodza się z np.: nadmiernego poboru prądu przez obiektyw (przy większej przesłonie), przybrudzonych styków, uszkodzonej migawki, problemy z bateria etc, etc... czasami da się to naprawić czyszcząc po prostu styki, czasami tylko serwis.Komentarz
-
Err CF / Err 99
Witam ostatnio gdy włożyłęm karte zaczęło migać "Full CF", po wejściu do menu i wybraniu opcji Format zamiast ilości MB na karcie jak zwykle było "---" po wciśnmięciu FORMAT.. zaczęło migać "Err 99". Wyjęcie bateri nie pomogło.. przestrzelenie bez karty i ponownie włożenie pomogło. Myślałem, ze to karta,a le po klku dbniach stało się to samo.. i już ne pomogło wyłożenie karty.. na 2 karcie było OK, a na tej z błędem ciągle pisało Full CF czy też Err CF a po formacie Err 99. Pomogło dopiero sformatwnie na kmputerze.
Wczoraj mialem fotografować pewną imprezę i kilka razy się to powtórzyło.. tym razem pomogło wyciągnięcie w włozenie spowrotem karty..
Czy kłania się serwis?? Co to może być. Jest to napewno coś od karty, ale nie wiem...Ostatnio edytowany przez SenK; 3298.Komentarz
-
Ele to mi sie dzieje na Kingstomie Ultimate (którą mam niecały miesiąć) i na Lextarze na obu.. raz na 1 raz na drugiej. Też myślałem 1 że to wina karty.. ale na 2 sie tak dzieje.Komentarz
Komentarz