To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

No to serwis i gniazdo CF w aparacie do sprawdzenia.

Komentarz

• kml
      Coś już napisał
      • 2005
      • 74

error 99

Witam wszystkich .
      Mam problem z moją 10ką . to znaczy po klepnięciu lustra wyskakuje mi error 99 . Stało się to w dodatku na weselu gdzie byłem fotografem !! i całe szczęście że 3 minuty drogi autem miałem w studiu 60ke bo miał bym problem ...
      ale nie oto .. szukałem czegoś na temat tego błędu i wyczytałem że to nie zgodność canona z sigmą którą posiadam 24-70 2.8 . Ale ta 10ka chodziłą z tą sigmą ze 2 lata i wszystko było ok . Czy to nie czasem migawka ? lub jej koniec ? ile kosztować mnie będzie naprawa takiego błędu w serwisie w warszawie ?
      I jeszcze pytanko .. czy wysyłacie do warszawy sprzęt ? czy jedziecie z nim do stolicy ? chociaż napewno na miejscu tego nie zrobią ..

Komentarz

• snow
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1145

Jak im powiesz że z księżyca jesteś to ci zrobią na miejscu żeby ci zaoszczedzić drugi raz dojazdu

Komentarz

• kml
          Coś już napisał
          • 2005
          • 74

mam około 250km do wawy.

pozdro

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18766

To może być migawka ale może być też coś z obiektywem. Sprawdź czy domyka się przysłona.
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• crater
              Początki nałogu
              • 2006
              • 399

w ktoryms z watkow (niestety niepamietam) wyczytalem ze w 300D wyskakuje taki blad w momencie otwierania lampy (na programie P) przy obiektywie tamrona 70-300.Mowie tu o oryginalnym oprogramowaniu.Wiec moze to jest kwestia softu??Moze warto sprawdzic przed oddaniem jesli nie masz juz gwarancji
              www.facebook.com/StudioColorbox

Komentarz

• kml
                Coś już napisał
                • 2005
                • 74

niestety crater to napewno nie jest wina softu i wina lampy wewnetrznej ponieważ używam zewnętrznej 550EX . Cos sie po prostu spier... i tyle

Komentarz

• Tomasz Golinski
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 8623

Zgadzam się, że może to być przesłona. Łatwo sprawdzić, czy winę ponosi obiektyw czy aparat, wystarczy podpiąć inny.
                  30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                  Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• kml
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 74

podpiąłem inny .... to samo

Komentarz

• Kolekcjoner
                      Obertroll
                      • 2006
                      • 18766

No to już tylko żytnia nie ma co dywagować i tracić czasu. Pewnie migawka.
                      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                      Kapitan Wagner

Komentarz

• VANT
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 185

a może zabrudziły się styki w body i dla tego podpięcie innego szkła nic nie daje....

z tego co pamiętam to przyczyną er99 był właśnie obiektyw
                        Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Komentarz

• teyo
                          • 2005
                          • 6

Czysto teoretyczne pytanie: wyjmowałeś baterię?
                          Miałem ten sam efekt. U mnie pomogło.

Komentarz

• Juicy
                            Dopiero zaczyna
                            • 2006
                            • 44

wczoraj, ślub godz 17, rodzice podchodzą do pary młodej z życzeniami i co k.... Err 99, lampka od zapisu caly czas czerwona, czekalem z 10 sek nadal czerwona, wyłączyłem i włączyłem body znowu Err99, dopiero po wyjęciu baterii ok, i zdjęć z tego monetu nima, zawsze na ślubach coś w tym momnecie mi się wali jak nie error to koniec karty
                            1D Mk II N, , 24-70 2.8 L, 17-40 , , 550EX, Manfrotto 055ProB+329L

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18766

Zamieszczone przez Juicy
                              wczoraj, ślub godz 17, rodzice podchodzą do pary młodej z życzeniami i co k.... Err 99, lampka od zapisu caly czas czerwona, czekalem z 10 sek nadal czerwona, wyłączyłem i włączyłem body znowu Err99, dopiero po wyjęciu baterii ok, i zdjęć z tego monetu nima, zawsze na ślubach coś w tym momnecie mi się wali jak nie error to koniec karty
                              No ale to nie ma co utyskiwać tylko trzeba mieć rezerwowe body - niestety.
                              Kapitan Wagner

Komentarz

• Jac
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 4813

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                                No ale to nie ma co utyskiwać tylko trzeba mieć rezerwowe body - niestety.
                                albo zmienic branze ;-)
                                Instagram

Komentarz

Pracuję...