No to serwis i gniazdo CF w aparacie do sprawdzenia.
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
error 99
Witam wszystkich .
Mam problem z moją 10ką .
to znaczy po klepnięciu lustra wyskakuje mi error 99 . Stało się to w dodatku na weselu gdzie byłem fotografem !! i całe szczęście że 3 minuty drogi autem miałem w studiu 60ke bo miał bym problem ...
ale nie oto .. szukałem czegoś na temat tego błędu i wyczytałem że to nie zgodność canona z sigmą którą posiadam 24-70 2.8 . Ale ta 10ka chodziłą z tą sigmą ze 2 lata i wszystko było ok . Czy to nie czasem migawka ? lub jej koniec ? ile kosztować mnie będzie naprawa takiego błędu w serwisie w warszawie ?
I jeszcze pytanko .. czy wysyłacie do warszawy sprzęt ? czy jedziecie z nim do stolicy ? chociaż napewno na miejscu tego nie zrobią ..Komentarz
-
Jak im powiesz że z księżyca jesteś to ci zrobią na miejscu żeby ci zaoszczedzić drugi raz dojazdu
Komentarz
-
-
To może być migawka ale może być też coś z obiektywem. Sprawdź czy domyka się przysłona."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
w ktoryms z watkow (niestety niepamietam) wyczytalem ze w 300D wyskakuje taki blad w momencie otwierania lampy (na programie P) przy obiektywie tamrona 70-300.Mowie tu o oryginalnym oprogramowaniu.Wiec moze to jest kwestia softu??Moze warto sprawdzic przed oddaniem jesli nie masz juz gwarancjiKomentarz
-
niestety crater to napewno nie jest wina softu i wina lampy wewnetrznej ponieważ używam zewnętrznej 550EX . Cos sie po prostu spier... i tyle
Komentarz
-
-
-
No to już tylko żytnia nie ma co dywagować i tracić czasu. Pewnie migawka."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
a może zabrudziły się styki w body i dla tego podpięcie innego szkła nic nie daje....
z tego co pamiętam to przyczyną er99 był właśnie obiektywCzysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka.....
+ LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszczeKomentarz
-
Komentarz
-
wczoraj, ślub godz 17, rodzice podchodzą do pary młodej z życzeniami i co k.... Err 99, lampka od zapisu caly czas czerwona, czekalem z 10 sek nadal czerwona, wyłączyłem i włączyłem body znowu Err99, dopiero po wyjęciu baterii ok, i zdjęć z tego monetu nima, zawsze na ślubach coś w tym momnecie mi się wali jak nie error to koniec karty
1D Mk II N, , 24-70 2.8 L, 17-40 , , 550EX, Manfrotto 055ProB+329LKomentarz
-
No ale to nie ma co utyskiwać tylko trzeba mieć rezerwowe body - niestetywczoraj, ślub godz 17, rodzice podchodzą do pary młodej z życzeniami i co k.... Err 99, lampka od zapisu caly czas czerwona, czekalem z 10 sek nadal czerwona, wyłączyłem i włączyłem body znowu Err99, dopiero po wyjęciu baterii ok, i zdjęć z tego monetu nima, zawsze na ślubach coś w tym momnecie mi się wali jak nie error to koniec karty
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Komentarz