X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18766

Właśnie się dowiedziałem że do szkoły mojej małżonki kupili 500D . Może będę miał możliwość sprawdzić czy istotnie do 500-ki wsadzili jakąś miernotę i jak się to ma do mojej 30D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• jacek_73
      Pełne uzależnienie
      • 2010
      • 2587

Jak sprawdzałem 500D vs. 50D pod kątem kupna i porównując z 400D, to 500D odpowiadało mi najbardziej (nie mówimy o przepaści )...tylko karty pamięci panie mi nie leżały (a parę złotych w CFach jednak mam). Ale sprawdź sam...a cooo.
      Jestę fotografę
      miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• pan.kolega
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2817

Zamieszczone przez Merde
        Jak widzę słowami was nie przekonam, to może oceńcie sobie test który zrobił Czornyj na "konkurencyjnym" forum (może nie widzieliście).

Ja tam widzę masakryczną przewagę matryc od Sony i z blurem nie ma to wiele wspólnego.
        Tak, chciałbym mieć takie możliwości w Canonie.
        A można poprosić o odwrotny teścik na ISO100 gdzie pokój jest naświetlony normalnie a okno srodze prześwietlone?
        I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• Merde
          Grzeczny i układny podpis
          • 2008
          • 7756

Zamieszczone przez pan.kolega
          A można poprosić o odwrotny teścik na ISO100 gdzie pokój jest naświetlony normalnie a okno srodze prześwietlone?
          Test nie jest mój, dostępu do D7000 nie mam.
          Ale generalnie nie widzę sensu, powszechnie wiadomo że w światłach dużych różnic nie ma (z wyjątkiem Fujów S3/S5 Pro).

Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk
          I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• PBmarkII
            Coś już napisał
            • 2011
            • 64

Przepraszam że jeszcze znowu zawracam głowę ale gdzie mogę sprawdzić czy sprzęt nie jest kradziony ?
            Brak ;(

Komentarz

• pan.kolega
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2817

Zamieszczone przez Kolekcjoner
              Właśnie się dowiedziałem że do szkoły mojej małżonki kupili 500D . Może będę miał możliwość sprawdzić czy istotnie do 500-ki wsadzili jakąś miernotę i jak się to ma do mojej 30D.
              Mierzenie DR to magia... lepiej rzucić monetą niż polegać na czyichś pomiarach.

Np. dpreview daje przewagę 500D vs. 7D: 8.5 (500D) vs. 8.3 (7D) w jpegach.
              W rawach (ACR) jeszcze lepiej : 11.1 (500D) vs. 9.8 (7D).

DXO bardzo nieznacznie w rawach woli 7D vs. 500D: 11.7 vs. 11.5

Wszystko powyżej na niskich ISO.

Tylko optyczym.pl wyszły czemuś jakieś problemy z 500D.
              I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

Pracuję...