X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jacek_Z
    Administrator
    • 2005
    • 2694

Odp: Re: Odp: Re: Canon EOS RP

Zamieszczone przez candar
    Niniejszym proszę o ZACYTOWANIE moich rzekomych żalów na temat Sony na forum Sony. !
    Nie zrozumiałeś intencji?
    Przeczytaj jeszcze raz:
    Zamieszczone przez robertskc7
    CANDAR z całym szacunkiem ale mając a7II który poza stabilizacją, miał jeden slot, był bez jostika, mial dr na poziomie R, kiepski wyświetlacz oraz wizjer, to też na forum Sony zalileś się w niemal każdym możliwym wątku .....?
    Poprosimy byś zacytował swoje posty z KKM, gdzie krytykujesz Sony za to, za co tak chętnie krytykujesz na forum Canona.
    Obserwuję, że jednak coś ci się "przestawiło" przy zmianie systemu. Masz uraz, że musiałeś zmienić system? Nie podpieraj się tym, że miałeś i masz nadal Canona 5D. Bo widać tu sporą niekonsekwencję. Jeśli uznajesz system C za ch...owy to co u Ciebie robi ten 5D? Da się nim robić zdjęcia? Jakoś bardzo fałszywie wygląda to Twoje komentowanie z pozycji niby zatroskanego o markę (często podkreślasz niby sentyment, no i stopka z samymi Canonami, jaki to z Ciebie fan Canona), na co zwrócili uwagę już chyba wszyscy czytelnicy tego forum.
    Wątek zamkniety, więc na razie nie odpiszesz, ale to dobrze bo może przemyślisz wpierw temat i zmienisz swoje postępowanie.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Komentarz

• niekrasz
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 40

Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

wyrawałem w świątecznej promocji RP za 4299 minus jeszcze cashback

fotograficznie do zdjęć z starymi 24L czy 85L kompletny odjazd i jakość FullFrame, eye AF w portracie mistrzostwo
      wideo FHD zwrot o 180 po przesiadce z GH4/GH5, wideo z canona to jakaś żeneda, 5lat w rozwoju do tyłu względem Sony/Panasonic

dla zdjęć 110% warto
      jakość wideo kompletnie nieakceptowalna, brak profili, krzywej Slog, mała rozpiętość tonalna, a do 4K to juz w ogole tylko Sony/Panasonic (3-4letnie modele dają lepsze wideo niż nowy Canon)

gdybym dał za RP 5,5-6k jak jeszcze 3mies temu to następnego dnia byłby zwrot w ramach 14dni
      za 3600 genialna pełna klatka ale TYLKO do zdjęć i zostawiam
      Ostatnio edytowany przez niekrasz; 7540.

Komentarz

• becekpl
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 4304

bardzo sie cieszymy ze ty sie cieszysz ale to watek o R
        Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
        Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• niekrasz
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 40

RP jest zablokowany chyba na stałe, a matryca ta sama

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18766

Zamieszczone przez niekrasz
            RP jest zablokowany chyba na stałe, a matryca ta sama
            Matryca ta sama w czym?
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• aptur
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3837

Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Zamieszczone przez Kolekcjoner
              Matryca ta sama w czym?
              Tak samo duża

Komentarz

• RobertoM
                Bywalec
                • 2017
                • 247

Odp: Canon EOS RP

Zastanawiam się nad wyborem R czy RP
                Przepraszam za głupie pytanie . Czy w praktyce jest tak jak głoszą internety , że pomiędzy matrycą RP a dobrym apsc faktycznie brak różnicy w iso , dr itp ?

Komentarz

• Kredek23
                  Coś już napisał
                  • 2013
                  • 67

RobertoM
                  Matryca w RP to jednak pełna klatka a APS-C to jednak mniejsza matryca. RP ma matryce taką jak 6D II, więc różnica jest zdecydowana. Jeżeli chodzi o wybór pomiędzy RP a R to musisz sam odpowiedzieć sobie na pytanie: Jakiego rodzaju zdjęcia chcesz nim robić? Jakich obiektywów używać? R jest trochę większy od RP. Gabarytowo i wagowo podobny do EOS 6D II. Posiada taka samą baterię. RP ma zdecydowanie mniejszy akumulator. W R jest lepszy wizjer elektroniczny niż w RP. R Ma zdecydowanie lepszą matrycę. Najlepiej iść do sklepu gdzie są obyta modele i przymierzyć. Będziesz widział, który lepiej leży w dłoniach. Obydwa na pewno mają przewagę w nad lustrzanką w ilości wykonanych ostrych zdjęć. Działanie auto fokusa super. Używam R-ki. Ale wybór należy do ciebie.

Komentarz

• grreeg
                    Dopiero zaczyna
                    • 2019
                    • 45

Zamieszczone przez niekrasz
                    wyrawałem w świątecznej promocji RP za 4299 minus jeszcze cashback

W jakim sklepie udało Ci się go kupić tak tanio i jeszcze uzyskać zwrot ?
                    Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969. Powód: poprawione cytowanie

Komentarz

• RobertoM
                      Bywalec
                      • 2017
                      • 247

Zamieszczone przez Kredek23
                      RobertoM
                      Matryca w RP to jednak pełna klatka a APS-C to jednak mniejsza matryca. RP ma matryce taką jak 6D II, więc różnica jest zdecydowana. Jeżeli chodzi o wybór pomiędzy RP a R to musisz sam odpowiedzieć sobie na pytanie: Jakiego rodzaju zdjęcia chcesz nim robić? Jakich obiektywów używać? R jest trochę większy od RP. Gabarytowo i wagowo podobny do EOS 6D II. Posiada taka samą baterię. RP ma zdecydowanie mniejszy akumulator. W R jest lepszy wizjer elektroniczny niż w RP. R Ma zdecydowanie lepszą matrycę. Najlepiej iść do sklepu gdzie są obyta modele i przymierzyć. Będziesz widział, który lepiej leży w dłoniach. Obydwa na pewno mają przewagę w nad lustrzanką w ilości wykonanych ostrych zdjęć. Działanie auto fokusa super. Używam R-ki. Ale wybór należy do ciebie.
                      Dzięki
                      Właściwie przemyślałem i zdecyduje się na rp.
                      Bezwględnie r ma przewagę :1/8000, lepszy wizjer , matryca.
                      Jednak jak na moje potrzeby rp jest wystarczający.

Komentarz

• Consigliero
                        Dopiero zaczyna
                        • 2014
                        • 23

Ja kupiłem sobie RP do pstrykania, mam też m6 i m6 mk2. Chciałem spróbować pełnej klatki i spróbowałem, a kryterium decydującym o wyborze właśnie RP było zasilanie. RP z RF35 jak dla mnie jest super ciut lepszy niż m6 z ef-M 22 ale sporo większy. Z tego powodu na wyjazdy będzie raczej jeździł m6 mk2 wspomagany iPhonem, czasem łatwiej uchwycić chwilę trzymanym w ręce telefonem.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18766

Zamieszczone przez Consigliero
                          .... czasem łatwiej uchwycić chwilę trzymanym w ręce telefonem.
                          Niemal zawsze - co z tego że aparat lepszy jak nie mam go ze sobą .
                          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                          Kapitan Wagner

Komentarz

• cauchy
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2595

jak RP radzi sobie z akcją? szukam na YT ale niestety panuje milczenie w tej kwestii. Jak np. poradzi sobie z pędzącym naprzeciwko psem?
                            EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
                            Flickr | YT

Komentarz

• akustyk
                              gajowy
                              • 2004
                              • 12158

Zamieszczone przez cauchy
                              jak RP radzi sobie z akcją? szukam na YT ale niestety panuje milczenie w tej kwestii. Jak np. poradzi sobie z pędzącym naprzeciwko psem?

Obstawiam, ze nie gorzej niz 6D2 w LV. Czyli niezle
                              www albo tez flickr

Komentarz

• Czacha
                                fotograf
                                • 2004
                                • 4868

Zalezy jak szybkiego masz psa i jakie zapniesz szkło Moj pies jest za szybki i na 5D4 i na EOS'a R. Moze z 70-200 by lepiej poszlo bo 135L wysiada
                                https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

Pracuję...