X
-
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Odp: Canon EOS R5
Obraz jak żyleta. To R5 jest już w sprzedaży ?
--- Kolejny post ---
Podejrzewam że chodzi o kasę. Profesjonalne kamery cyfrowe są kosmicznie drogie. Nawet wynajem na jeden dzień zdjęciowy to spore sumy.Komentarz
-
Komentarz
-
jest ponoć nowy firmware
https://www.diyphotography.net/canon-releases-v1-1-eos-r5-firmware-to-improve-video-recording-times/Safeguarding Your Website — BigScoots
i znaczne wydłużenie czasów nagrywania 25-30%
pewnie nadal licznik zamiast realnego pamiaru temperatury
czekamy na firmaware 1.2
tak się zastanawiam coś chyba jednak powinno być w stanie mierzyć w takim korpusie rzeczywistą temperaturę
chyba że nie
Ostatnio edytowany przez mirror; 58955.EOS 3, 5D, R5Komentarz
-
mały update - ponoć nasza ulubiona firma ma aż trzy sensory w R5 dwa wewnetrznie i jeden otoczenia - no jestem pod wrażeniem teraz tylko tego użyć właściwie - ponoć nowy firmaware z korzysta z tych sensorów i np. temperatura otoczenia ma wpływać na "szybkość stygnięcia" korpusu - pożyjemy zobaczymy jak mawiają nasi przyjaciele ze wschodu - czyli jeśli jest chłodniej lub dodatkowo chłodzimy korpus to powinien odzyskiwać minuty potencjalnie szybciej - pewnie ktoś to szybko sprawdzi i pewnie ktoś go znowu wsadzi do lodówki żeby sprawdzić czy nagrywa (w lodówce) dłużej.jest ponoć nowy firmware
https://www.diyphotography.net/canon-releases-v1-1-eos-r5-firmware-to-improve-video-recording-times/Safeguarding Your Website — BigScoots
i znaczne wydłużenie czasów nagrywania 25-30%
pewnie nadal licznik zamiast realnego pamiaru temperatury
czekamy na firmaware 1.2
tak się zastanawiam coś chyba jednak powinno być w stanie mierzyć w takim korpusie rzeczywistą temperaturę
chyba że nie 
to wszystko nie zmienia mojego obrazu tego korpusu uważam że to korpus przełomowy i długo nie będzie nic podobnego (znaczy akcji dajemy wszystko co mamy bo czujemy dno pod stopami) z mojego punktu widzenia video to dodatek istotny ale tylko dodatek więc "problem" przegrzewania nie bardzo mnie rusza mogę sie oczywiście pośmiać z polityki naszej ulubionej firmy (co czasem czynię) ale dla mnie to nie zmienia obrazu całości, odbieram ten korpus jako coś jeszcze lepszego i bardziej uniwersalnego niż lustrzanki D810 czy D850 konkurencji.
i jeszcze film w temacie z dość konkretnie gadającym gościem
-
To tutaj jeszcze jeden filmik w temacie:
Wysłane z mojego SM-A805F przy użyciu TapatalkaAmatorsko: cyfrowo i analogowoKomentarz
-
Coś jednak w tej analizie mi się nie zgadza. Jeśli "dnem" jest udział w rynku na poziomie reszty wszystkich producentów razem wziętych to co zrobią jak się odbiją
....
....
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
jak się odbiją to to zaczną robić to co zwykle - pewnie powrócą do idei wspaniałej i wszystkim znanej 18megapixelowej matrycy
a co do dna to pewnie każdy (i w każdej dziedzinie) widzi to inaczej - jak dowodzą fakty zawsze i w każdej dziedzinie np. .... (tu automoderacja - przezornie nie piszę w jakiej) można doszukać się wskaźnika który wydaje się być korzystny - żyjemy w epoce postprawdy
-
Czyli im bardziej się nagrzał tym krótsza powinna być przerwa bo szybciej sie schlodzi. Gorąca woda szybciej sie ochlodzi i zamarznie niz letniamały update - ponoć nasza ulubiona firma ma aż trzy sensory w R5 dwa wewnetrznie i jeden otoczenia - no jestem pod wrażeniem teraz tylko tego użyć właściwie - ponoć nowy firmaware z korzysta z tych sensorów i np. temperatura otoczenia ma wpływać na "szybkość stygnięcia" korpusu - pożyjemy zobaczymy jak mawiają nasi przyjaciele ze wschodu - czyli jeśli jest chłodniej lub dodatkowo chłodzimy korpus to powinien odzyskiwać minuty potencjalnie szybciej - pewnie ktoś to szybko sprawdzi i pewnie ktoś go znowu wsadzi do lodówki żeby sprawdzić czy nagrywa (w lodówce) dłużej.
to wszystko nie zmienia mojego obrazu tego korpusu uważam że to korpus przełomowy i długo nie będzie nic podobnego (znaczy akcji dajemy wszystko co mamy bo czujemy dno pod stopami) z mojego punktu widzenia video to dodatek istotny ale tylko dodatek więc "problem" przegrzewania nie bardzo mnie rusza mogę sie oczywiście pośmiać z polityki naszej ulubionej firmy (co czasem czynię) ale dla mnie to nie zmienia obrazu całości, odbieram ten korpus jako coś jeszcze lepszego i bardziej uniwersalnego niż lustrzanki D810 czy D850 konkurencji.
i jeszcze film w temacie z dość konkretnie gadającym gościem
https://www.youtube.com/watch?v=3bOe...ature=youtu.be
Canon EOS R + C RF 24-105/4L; C 100/2.8 L Macro; C 70-300/4.0-5.6 IIKomentarz
-
Tak swoją drogą trochę dziwi mnie brak pełnych recenzji R5 na największych portalach foto.
Na dpreview pokazała się recenzja R6 a pełnej R5 nie ma.
Canon zabronił?Komentarz
-
Rozkładają publikacje treści w czasie żeby ciągle ludzie mieli po co tam wchodzić.
Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu TapatalkaMiłego dniamoja wwwKomentarz
-
Nie zabronił, zamiast suchych review dał aparaty autorytetom w pewnych dziedzinach. W PL na przykład R6 trafił w ręce najlepszego fotografa ślubnego... a później wystarczy kilka dobrych słów i rzetelnego, fachowego ( anie suchego review ala DP ) zrecenzowania sprzętu w praktyce
( wesele) i już się ludzie w kolejce ustawiają po R6 ( sporo osób żegna się z a7III )
edit: To wątek o r5 - nie wiem kto ma w Polsce ten aparatOstatnio edytowany przez robertskc7; 31648.Komentarz
-
Komentarz
-
Ten tytuł najlepszego fotografa ślubnego to kto nadaje?Nie zabronił, zamiast suchych review dał aparaty autorytetom w pewnych dziedzinach. W PL na przykład R6 trafił w ręce najlepszego fotografa ślubnego... a później wystarczy kilka dobrych słów i rzetelnego, fachowego ( anie suchego review ala DP ) zrecenzowania sprzętu w praktyce
( wesele) i już się ludzie w kolejce ustawiają po R6 ( sporo osób żegna się z a7III )
edit: To wątek o r5 - nie wiem kto ma w Polsce ten aparat
Ja jakoś nie widzę tych tłumów posiadaczy A73 przesiadających się na nowe canony. Tam to na razie jest polewka z przegrzewania się sprzętu...
Subiektywnie mogę napisać, że w kwestiach fotograficznych takie R5 to w ogóle na mnie nie robi wrażenia. Co innego R6 z matrycą 20mpx.Komentarz
Komentarz