X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mmsza
    Zablokowany
    • 2005
    • 514

Zamieszczone przez fotna
    Bez RAW, bez obracanego monitora to już dla mnie nie seria G.
    Mam:
    G3 - dałem synowi -lat 4 -niech się uczy - czasem fajne zdjęcia mu wychodzą
    I jak sobie radzi z obrabianiem tych RAWów?

Komentarz

• KMV10
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2320

Zamieszczone przez Kolekcjoner
      Na fotopolis podają że cena ma być w okolicach 2000 zł.
      To chyba za drogo...

Komentarz

• cezner
        Coś już napisał
        • 2004
        • 73

Też mi się wydaje, że to za drogo. No ale poczekajmy na testy. Moze szum bedzie jak w 350D ;-)

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18766

Zamieszczone przez KMV10
          To chyba za drogo...
          No nie da się ukryć zwłaszcza, że teraz po tych premierach to ceny będą jechać w dół oj będą:smile:.
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• Tomasz1972
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 3042

Moim zdaniem , a czekałem na nastepce G6 , bez RAW to juz nie seria G pomimo innych udogodnień typu sanki do zewnętrznej lampy , pelny manual itd . Chyba że Canon chce wypuścic jeszcze nastepcę PRO1 ,który oprócz funkcji G7 bedzie miał właśnie raw .

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18766

Zamieszczone przez Tomasz1972
              Chyba że Canon chce wypuścic jeszcze nastepcę PRO1 ,który oprócz funkcji G7 bedzie miał właśnie raw .
              Chyba że canon chce coś wypuścić jeszcze w segmencie entry level z wymiennymi obiektywami (niekoniecznie dslr) i nie chcą sobie tego zblokować zbyt wypasionym G7.
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• Mac
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 2063

G7 znjadzie swoją grupę odbiorców, to dobry aparat a RAWy? Który amator ich używa?? Ciekaw jestem kiedy pojawi się następca 30D/5D?? Widać walka trwa.
                EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Kolaj
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 3293

Ten widok mnie powalił na kolana

Komentarz

• KMV10
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2320

Zamieszczone przez cezner
                    Też mi się wydaje, że to za drogo. No ale poczekajmy na testy. Moze szum bedzie jak w 350D ;-)
                    Raczej trochę mała matryca na to.
                    Tutaj popatrzyłbym na szum i ostrość jednocześnie. Co Ci po tym, że szum zniwelują zmniejszając znacznie ostrość...

Komentarz

• Kolekcjoner
                      Obertroll
                      • 2006
                      • 18766

Zamieszczone przez KMV10
                      Tutaj popatrzyłbym na szum i ostrość jednocześnie. Co Ci po tym, że szum zniwelują zmniejszając znacznie ostrość...
                      No ale z takimi ocenami to raczej trzeba poczekać na jakieś sample. Bo to, że tak się dzieje u innych (przez grzeczność nie wspomnę u kogo) to nie znaczy że tu też tak musi być:-).
                      Kapitan Wagner

Komentarz

• KMV10
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2320

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                        No ale z takimi ocenami to raczej trzeba poczekać na jakieś sample. Bo to, że tak się dzieje u innych (przez grzeczność nie wspomnę u kogo) to nie znaczy że tu też tak musi być:-).
                        To nie ocena - to antycypowanie
                        A jak tak nie będzie to się - pozytywnie - zdziwię, gdyż byłby to ewenement.

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18766

Zamieszczone przez KMV10
                          To nie ocena - to antycypowanie
                          A jak tak nie będzie to się - pozytywnie - zdziwię, gdyż byłby to ewenement.
                          Wiesz te sample będą o tyle ważne, że będzie po nich widać co canon potrafi wycisnąć z tak małej matrycy tym swoim cudownym DIGIC III.
                          Kapitan Wagner

Komentarz

• cezner
                            Coś już napisał
                            • 2004
                            • 73

Jak tak się patrzę, to ciekawe czy nadal będzie problem z wizjerem czyli wchodzenie obiektywu w wizjer ;-). I czy lampa bedzie zasłaniana przez obiektyw.
                            Co do szumów to oczywiście cudów nie należy się spodziewać. Natomiast to czego powinniśmy się spodziewać to dobrych, ostrych zdjęć.

Komentarz

• czeczot
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 325

10mpx z tak małej matrycy? DIGIC III na pewno będzie dobry jak mają z tego wychodzić zdjęcia z ISO1600. Pewnie żeby nie straszyć ludzi zdjęciami szumów bez obróbki wywalili RAW :-)

iMAC
                              www.czeczot.pl

Komentarz

• AdrianP
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 462

Zamieszczone przez cezner
                                Jak tak się patrzę, to ciekawe czy nadal będzie problem z wizjerem czyli wchodzenie obiektywu w wizjer ;-). I czy lampa bedzie zasłaniana przez obiektyw.
                                Co do szumów to oczywiście cudów nie należy się spodziewać. Natomiast to czego powinniśmy się spodziewać to dobrych, ostrych zdjęć.
                                obiektyw nie będzie wchodzić w wizjer.

nabazgrane bez zachowania kątów

Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Komentarz

Pracuję...