X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Cichy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 7443

O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18766

Zamieszczone przez Cichy
      Cichy (dzięki za fotki), a czego Ty się spodziewałeś po tak małej matrycy? W sumie to na iso 1600 kontrast i kolor są OK także jak się zrobi niezbyt duże powiększenie moze być całkiem dobrze.
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• Richie
        Uzależniony
        • 2006
        • 625

Wykardrowałem poszczególne sekcje i po odszumieniu ISO 800 wygląda naprawdę bardzo przyzwoicie.Generalnie kompakty poprawiają się w tym temacie....choć do Fuji F30 jeszcze daleka droga.
        Richie
        FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Komentarz

• borkomar
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1083

Zamieszczone przez Richie
          choć do Fuji F30 jeszcze daleka droga.
          To ten fuji taki wymiatacz wśród "idioten Camera" jest Chętnie bym zobaczył jakieś fotki z niego.
          5D +

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18766

Tutaj masz szczegółowy jego przegląd i na końcu galerię zdjęć.
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• newday
              Coś już napisał
              • 2006
              • 69

Bawiłem się G7 i powiem tak:
              Pierwsze wrażenie pozytywne, solidna obudowa (chyba z metalu) trzyma się go bardzo dobrze i ma swoją wagę.

Negatywów jest więcej:
              - obiektyw widać w wizjerze,
              - nawet przy jednym ze zdjęć makro zauważyłem aberacje chromatyczna.
              - brak zapisu w RAW.
              postaram sie wrzucić jakieś sample.
              My Web Site

Komentarz

• npsstudio

No to mam dylemat G 7 czy A 640 bo potrzebuje przyzwoity kompakt powiedzmy kieszonkowy ( do kurtki) mialem kiedyś G 5 był super aktualnie 20 D i 350 D które nie zawsze chce mi się nosic. Więc może jakieś opinie o A 640 kontra G 7. W A 640 podoba mi się ekran i nie chodzi tu o to że mozna go "powyginac" a przedewszystkim o to że można zabezpieczyc na czas noszenia nie rysując LCD.

Komentarz

• Cichy
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 7443

Wizjer nie jest do kadrowania w tym aparacie, wiec to , ze widać w nim obiektyw imho nie jest wadą.

Komentarz

• michalwil
                    Dopiero zaczyna
                    • 2006
                    • 24

Ja posiadam Canona G7 od prawie 2 tygodni. Szybko łapie ostroiść nawet w trudnych warukach, a jeśli chodzi o iso to uważam, że iso 800 nadaje się do fotografowania i powiem szczerze, że chyba nikt z wypowiadających się tutaj tak na prawdę nie używał dłużej G7. tutaj iso 800 jest na poziomie iso 400 w innych kompaktach. owszem w iso 1600 szumy są duże ale też jak ktoś mocno potrzebuje to można go użyć i później sobie odszumić w jakimś dobrym programie. Będę się upierał, że iso 800 nadaje się do fotorgrafowania. ale tak jak wszędzie i tak lepiej stosować niższe iso. Nie ma co porównywać aparatów kompaktowych do lustrzanek To kompletna głupota bo kompakty nigdy nie osiągną poziomu lustrzanek. Owszem wadą może być brak RAW- tutaj kolosalny bład CANONA. Owszem wadą jest za mała matryca-konkurencja na dzień dzisiejszy oferuje wieksze matryce 1/1.6". Tutaj też trochę CANON nawalił. A odchylany ekran- jak kto woli.Ja osobiście mialem 4 inne cyfraki i żaden nie miał obracanego ekranu. Ja tego nie potrzebuję. Stabilizacja sprawdza sie trudnych warukach i jakość zdjęć jest równie dobra.

Komentarz

• Cichy
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 7443

Mylisz się. moim zdaniem ISO 800 w G7 jest odpowiednikiem ISO 200 u konkurencji..

Komentarz

• michalwil
                        Dopiero zaczyna
                        • 2006
                        • 24

hmm. to dużo świadczy o tym aparaciku. jeśli mówisz, że jest na poziomie iso 200 u konkurencji to współczuję konkurencji...

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18766

Zamieszczone przez michalwil
                          Ja posiadam Canona G7 od prawie 2 tygodni. Szybko łapie ostroiść nawet w trudnych warukach, a jeśli chodzi o iso to uważam, że iso 800 nadaje się do fotografowania i powiem szczerze, że chyba nikt z wypowiadających się tutaj tak na prawdę nie używał dłużej G7. tutaj iso 800 jest na poziomie iso 400 w innych kompaktach. owszem w iso 1600 szumy są duże ale też jak ktoś mocno potrzebuje to można go użyć i później sobie odszumić w jakimś dobrym programie. Będę się upierał, że iso 800 nadaje się do fotorgrafowania. ale tak jak wszędzie i tak lepiej stosować niższe iso. Nie ma co porównywać aparatów kompaktowych do lustrzanek To kompletna głupota bo kompakty nigdy nie osiągną poziomu lustrzanek. Owszem wadą może być brak RAW- tutaj kolosalny bład CANONA. Owszem wadą jest za mała matryca-konkurencja na dzień dzisiejszy oferuje wieksze matryce 1/1.6". Tutaj też trochę CANON nawalił. A odchylany ekran- jak kto woli.Ja osobiście mialem 4 inne cyfraki i żaden nie miał obracanego ekranu. Ja tego nie potrzebuję. Stabilizacja sprawdza sie trudnych warukach i jakość zdjęć jest równie dobra.
                          A ja myślę że zbytnio genralizujesz.
                          Kapitan Wagner

Komentarz

• motylekk

Nigdy sie nie wypowiadam tylko czytam ale udziele sie delikatnie. Mialem ten sam wybor G7-A640 roznica 500 zł i wybrałem A640 napisze ze obracany ekranik w A640/630 to bardzo dobra sprawa, do zdjec makro wprost idealna . Matryca 10 mp. to troche za duzo na tak małą matryce. szumi przy wiekszych ISO ale nie jest tragicznie. Na dobry poczatek i jako kompakcik do kieszeni to bardzo dobry aparat. Pozdrawiam.

Komentarz

• wiktoch
                              Coś już napisał
                              • 2006
                              • 89

też się zastanawiam nad jakąś małpką dla mojej żony - myślę o A630/640 lub właśnie G7. decydującym czynnikiem będzie wygląd / rozmiar ale chciałbym żeby aparacik miał nieco "zaawansowanych" funkcji - kto wie, może od czasu do czasu też będę go używał. jak myślicie na który z tych dwóch się zdecydować? czy ewentualnie polecacie coś od innych producentów? Generalnie chciałbym żeby aparat nie był za duży i można było go schować do "damskiej torebki" czy kieszeni w płaszczu.

pozdr
                              wik
                              EOS D |EOS5| 580EX | 16-35/2.8 II | 24-70/2.8 | 70-200/2.8 | 100 MACRO/2.8 IS | 10-22/3.5-4.5 | 50/1.4 | LOWEPRO NOVA 5 | MANFROTTO 055PROB 486RC2 804RC2 681B 234RC |

Komentarz

• swnw
                                Początki nałogu
                                • 2005
                                • 275

Zamieszczone przez wiktoch
                                też się zastanawiam nad jakąś małpką dla mojej żony
                                Twoja żona będzie w dobrym towarzystwie, śledzę dpreview i jest tam teraz około 8-10 zawodowych fotografów, którzy kupili G7 dla relaksu, zmęczeni ciągłym dźwiganiem kilogramów sprzętu i bardzo, bardzo ten aparat chwalą .

Powodzenia, swnw.

Komentarz

Pracuję...