X
-
-
-
Raczej nie chetnie wymieniaja na nową ale jak masz z nią problem i powtarza sie to cyklicznie nie czekaj tylko wysylaj do serwisuKomentarz
-
U mnie po 1,5 roku padł palnik (na 10 wyzwoleń -7 bysków) ale zaczynało się podobnie z E-TTL-a nieraz wskoczył TTL i pełny błysk.
W serwisie profilaktycznie wymienili płytę główną, pomogło
ale pózniej padł palnik.
Mam o wiele dłużej 550EX i nigdy nie miałem z nią problemów.Komentarz
-
Mam to samo, czyli jednak serwis? Poki co zmienilem ustawienia w body pomiedzy "Evaluative" a "Average" i jakby rzadziej to wystepuje, ale musze dluzej to poprobowacKomentarz
-
Ja mam dwie 550EX które do tej pory używam. Mam je chyba z 10 lat i robią na ślubach. Do tej pory nic się nie stało. Może to jedyna i ostatnia seria jeszcze porządnych lamp profesjonalnych. Bo to właśnie one po mniejszych 380EX były pierwszymi profesjonalnymi E-TTlami Canona.Komentarz
-
Miałem 550 kilka nigdy nie było problemów 580 miałem trzy jedną pierwszą którą sprzedałem znajomemu i z powodzeniem nią strzela. I mam dwie v2 jedna praktycznie nie błyskana 2 pracuje bez zastrzeżeń. Fakt nie robię nią wiele 2-4 śluby w roku. W każdym razie nawet sprawa mocowania 580 v2 sprawia ze nie tesknie ani za 550 ani za 580v1.Ja mam dwie 550EX które do tej pory używam. Mam je chyba z 10 lat i robią na ślubach. Do tej pory nic się nie stało. Może to jedyna i ostatnia seria jeszcze porządnych lamp profesjonalnych. Bo to właśnie one po mniejszych 380EX były pierwszymi profesjonalnymi E-TTlami Canona.Komentarz
-
Witam. Zajmuję sie fotografią amatorską jednak chciałbym rozpocząć zabawę w reportaż i portrety. Czy do moich amatroskich zastosowań taka lampa się przyda? Może lepiej kupić 430?Komentarz
-
Jeśli sam nie jesteś zdecydowany to znaczy że właśnie 430 jest dla Ciebie. To bardzo przyjemna lampa. Popstrykasz i stwierdzisz jeśli będzie za mało keidyś zmienisz lub dokupisz 580 a 430 będziesz miał na slave.Komentarz
-
Cześć
Mam pytanie, liczba przewodnia tej lampy to 58, a tej http://allegro.pl/prof-lampa-studyjn...526950414.html 38
Rozumiem że ma ona mniejszą moc od tej canona? Jestem zielony w temacie, więc pytanie jak ma się liczba przewodnia do 58 do energia błysku podawanej w Ws? :-?www.bartosztroch.com
5ds + some shit
Komentarz
-
Komentarz
-
580 EX II - opinie
Witam,
szukałem jakiegoś tematu, gdzie mógłbym się podpiąć, ale nic dokładnego mi się nie udało znaleźć - jeśli to jest powtórka, przepraszam najmocniej. Przy okazji warto by było utworzyć temat zbiorczy dla tej właśnie lampy, tak samo jak ma to miejsce w przypadku obiektywów czy puszek.
Używam Canona 5D mark II i Canona 60D, do tego kilka stałek i lampa 430EX, wersja pierwsza.
Lampy jako takiej używam bardzo rzadko, nie lubię światła z niej, ale czuję się zobligowany do takiej przesiadki, ponieważ na ostatnim zleceniu miałem z obecną zbyt dużo problemów. Moja obecna ma już cztery lata, jest wyrobiona i wydaje mi się, że nie współpracuje tak jak powinna z moimi puszkami. Za swoje zdjęcia biorę pieniądze, więc sprzęt powinien być pewny - dotychczasowy mnie zawiódł na ostatnim zleceniu.
Planuję zakup 580 EXII z kompletem mocnych paluchów, dwiema ładowarkami, softboksem (lub innym patentem na zmiękczanie światła) i nakładkami korygującymi kolor światła. Jeśli to konieczne, dokupię również dodatkowy pojemnik na baterie CP-E4.
Niemniej jednak, to dużo pieniążków, które mógłbym spożyć na sporo innych, ciekawszych rzeczy, i poniekąd szukam mocnego argumentu "tak, to jest potrzebne do pracy", albo "nie, 430EXII na spokojnie ci wystarczy". Zaznaczam przy tym, że sama moc lampy mnie nie ogranicza, natomiast praca w krótkich seriach 4-5 fp/s, czy szybkość ładowania i ewentualne korzyści "na później", oraz niechęć do kupowania rzeczy na dwa razy już tak.
Pozdrawiam!5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrottoKomentarz
-
Jak dla mnie wystarczyło się podpiąć choćby tutaj:
A oprócz tego:
Komentarz
-
Przepraszam więc, przekopiuję cały tekst do istniejącego już wątku i poproszę*moderatora o skasowanie tego wątku. Pozdrawiam!5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrottoKomentarz
-
Komentarz