X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • baru

Zamieszczone przez BRS
    jesli lampa ma wpisana w instrukcje prace na ogniskowych 24-105 albo 28-85 czy inna
    to chyba nic dziwnego ze na 18 nie bedzie prawidlowo doswietlac, myle sie?
    Z wyciągnietym dyfuzorem pokrywa 16mm, czyli powinna.
    (bez 24-105mm)

Komentarz

• oskardj92
      Początki nałogu
      • 2009
      • 423

O to dobrze wiedzieć, że można stosować dyfuzor z 580 II

50D, 1000D, 3000N, PS a530, EF-S 17-85mm IS USM, EF-S 18-55mm, EF 28-80mm, EF 75-300mm, Nissin Di622

Komentarz

• overseer
        Coś już napisał
        • 2010
        • 97

Bardzo fajna lampa błyskowa, moja Narzeczona używa jej z Canonem 500D i bardzo sobie chwali ) za te pieniądze prawdziwa rewelacje. Kupowałem bezpośrednio w firmie MIGOMEX i bardzo chcwale sobie obsługę i sprzęt... Polecam !!!
        Canon 40D+grip, Canon 24-70 f/2.8 , Canon 70-200 f/2.8 IS, Canon 100mm f/2,8 IS Macro, Falcon 8mm Fish-eye, Canon 580EXII, Manfrotto 055XPROB + głowica 488RC2 + Tamrac Expedition 6

Komentarz

• oskardj92
          Początki nałogu
          • 2009
          • 423

No obsługa i parametry są dobre jak za tą cenę, ale tak jak już wspominali inni, dzwięk podczas ładowania jest okropny

50D, 1000D, 3000N, PS a530, EF-S 17-85mm IS USM, EF-S 18-55mm, EF 28-80mm, EF 75-300mm, Nissin Di622

Komentarz

• ds74
            Bywalec
            • 2009
            • 241

Dźwięk ładowania jest standardowy -szkoda że niektórzy nie słyszeli starych lamp radzieckich - to dopiero była jazda. Trochę tylko silnik od zooma mógłby mniej skrzeczeć. Przy 6,5 klatki/s nie trzyma w ogóle parametrów mocy - przy 3,5 jest ok.

Komentarz

• baru

Zamieszczone przez overseer
              Kupowałem bezpośrednio w firmie MIGOMEX i bardzo chcwale sobie obsługę i sprzęt... Polecam !!!
              Tylko cena na ich stronce jest o 80pln większa niż w sklepach (przynajmniej tych w krakowie).

Zamieszczone przez ds74
              Dźwięk ładowania jest standardowy
              Mam jeszcze 580EXII i jego wogóle nie słychać dlatego teraz narzekam :-P

Komentarz

• hene

DI622 jest calkiem niezly, jak za te cene. Co jest masakryczne, to na pewno dzwiek zooma, ale jest tak samo okropny jak dzwiek AF Tamronow 28-75, 17-50 f2.8, ktore wiekszosc canonikow posiada jako zamiennik do kita, wiec troche wiecej halasu nie zaszkodzi. aktualnie do kupienia za ok 410 zl, wiec ponad dwukrotnie mniej niz 430ex (ii). Niezlym wyborem moze byc ewentualnie trafienie dobrze utrzymanej 550ex (600-700 PLN), ale to ciagle 2 stowy wiecej, a za to mozna juz kupic np. 2x eneloolpy z ladowarka (ok 70 zl), stofen (30zl,) itd. Mozna smialo kupowac, ma fotocele, wiec kiedys moze zostac po prostu dodatkowa lampa, czemu nie

Komentarz

• adi-tor

Witam.
                  nissin 622 ma ciekawą funkcje wyzwalania błysku sterowanego inną lampą.Czyli używam lampy z mojego 450D i stosując odbicie światła mam oświetlony obiekt fotografowany.Lampy używam od grudnia i jestem bardzo zadowolony,co do zooma to fakt nie jest cichy,ale i tak cichszy od żony.Polecam 622 C wszystkim potencjalnym nabywcą.Może ma ktoś jakieś porównanie z lampami canona i mógłby się podzielić...
                  pozdrawiam

Komentarz

• JarekS
                    • 2009
                    • 1

Nissin Di622 uwaga na pewną wadę

Witam
                    Przy zakupie Nissina Di622 polecam wykonać choć kilkanaście błysków.
                    Mój egzemplarz po dosłownie kilkunastu strzałach ujawnił taki ciekawy "ficzer" że 4-5 błysków było ok, doświetlał jak trzeba. Każdy kolejny walił pełna mocą, oczywiście parametry naświetlenia cały czas takie same.
                    Wymieniłem na inna i już wszystko gra.
                    Tak więc jak ktoś ma daleko do sklepu to warto na miejscy sprawdzić.

Pozdrawiam, Jarek

ps. mimo trudnego początku, lampa, zwłaszcza za takie pieniądze (430zł) jest godna polecenia.

Komentarz

• PanKukurydza
                      • 2008
                      • 14

Kupiłem drania w maju 2009, dałem 530 zł, teraz nie mogłem nawet sprzedać za 350 ;p
                      CB gallery - http://canon-board.info/showthread.php?t=58449

Komentarz

• wiktor2323
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 1290

Problem znany już na forum. (przynajmniej ja czytałem o takim). Paniekukurydza, przy tak małej cenie za nową lampe to się nie dziwie Każdy pewnie woli dać tą stówke więcej a mieć pełną gwarancje
                        Facebook

Komentarz

• oskardj92
                          Początki nałogu
                          • 2009
                          • 423

Są + i - tej lampy. Co jak co, warto ją zakupić

Komentarz

• Maciej
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 169

Też ją niedawno kupiłem. Pierwszy egzemplarz błyskał jak chciał - fotki były to niedoświetlone to przepalone.
                            Wymieniłem i teraz jest super- nie mam najmniejszych zastrzeżeń :-)
                            https://www.flickr.com/photos/80042060@N07/albums

Komentarz

• MC_
                              Pełne uzależnienie
                              • 2009
                              • 3444

O ile mnie pamięć nie myli, to jakiś czas temu ktoś za 250zł chciał tu sprzedać. Nie wiem z jakim skutkiem.

Komentarz

• wiktor2323
                                Pełne uzależnienie
                                • 2009
                                • 1290

Ja chyba też ugryze nissina, bo bez lampy z ciemnym szkłem ani rusz...
                                Mam pytanie czy tą lampę da sie odpalić radiowo, przez chińskie "odpalacze" z allegro? Czy tylko przez kabel?
                                Facebook

Komentarz

Pracuję...