nie, nie da się. było już na forum. Tylko kabel i to WYŁĄCZNIE kabel e-TTL
X
-
-
Radiowo odpalisz tylko po zmodowaniu lampy. Bez grzebania w bebechach tylko przez kabel albo lampą wbudowaną.Komentarz
-
-
czy taki kabel się nada do wyzwalania?
Jest możliwość przedłużenia takiego kabla domowym sposobem? Bo z tego co widzę to dłuższe są drogie (jak na moją kieszeń).
Nie ma nic tańszego czym można by wyzwolić tą lampę? Poza fotocelą oczywiście.
Chciałbym spróbować zabawy z parasolką, a w takim wypadku odpada fotocela. Chciałbym to połączyć kablem, lecz nie wiedziałem, że te kable takie drogie są.Komentarz
-
-
Komentarz
-
Witam.
Przymierzam się do zakupu tego nissina i mam 2 małe pytanka.
CO to jest ten HSS?
I czy wyzwolę tym nissinem lampy studyjne z fotocelą?Komentarz
-
U mnie jest to samo. Ponieważ problem nie znalazł rozwiązania ponawiam pytanie.witam wszystkich
Zakupiłem lampe nissin 622 i podłączyłem do D 40 niby lampa działa i w trybie automatyli i manualny ale
w ustawieniach lampy zew aparatu nie podświetla mi się funkcja
Tryb błysku E-TTL II i Sekwencja FEB
Czy aparat nie współpracuje w pełni z tą lampą czy taki jego urok i tylko lampy cacona mają te funkcje
Acha jak dam Nastawy C.Fn lampy zew. to wyskakuje -Nie można wyświetlić tego menu. Niezgodna lampa lub wyłacząne zasilanie lampy
Czy ktoś z was spotkał sie z czymś takim?450D, S 17-70 2.8-4.5, C 70-200 f/4 LKomentarz
-
Tylko z lamapami systemowymi będzie pełna kompatybilność. Z Nissinem tak ma być. Ale imo w niczym to tak naprawdę nie przeszkadza.Komentarz
-
Komentarz
-
tylko że Metz to prawie orginał Canon - w wykonaniu i w cenie. Nissin jest lampka budżetową - za ta cenę trudno chcieć więcej.Komentarz
-
Dziękuję za odpowiedź. Wydawało mi się, że widziałem na jakimś forum informację o możliwości wyświetlenia funkcji lampy zewnętrznej. Może niektóre aparaty dają taką możliwość?
Jeszcze jedna sprawa, czasami gaśnie wyświetlacz aparatu. Wygląda jakby przeszedł w uśpienie, trzeba go wybudzać spustem. Dzieje się to podczas normalnej pracy aparatu np. przy zmianie przysłony.
Lampę mam dopiero od dwóch dni i zdarzyło się to ze dwa trzy razy, więc jeszcze nie do końca rozgryzłem zjawisko. Może ktoś też miał z tym do czynienia?450D, S 17-70 2.8-4.5, C 70-200 f/4 LKomentarz
-
Wyłącz opcję w aparacie albo zmień czas jego "usypiania" na dłuższy jak obecny jest zbyt krótki.Dziękuję za odpowiedź. Wydawało mi się, że widziałem na jakimś forum informację o możliwości wyświetlenia funkcji lampy zewnętrznej. Może niektóre aparaty dają taką możliwość?
Jeszcze jedna sprawa, czasami gaśnie wyświetlacz aparatu. Wygląda jakby przeszedł w uśpienie, trzeba go wybudzać spustem. Dzieje się to podczas normalnej pracy aparatu np. przy zmianie przysłony.Komentarz
-
Dziękuję, ale nie w tym problem. Ekran gaśnie przy współpracy z lampą. Dzieje się to podczas normalnego użytkowania np. przy zmianie przesłony. Kręcę sobie kółkiem nastaw, a tu bach - widzę ciemność.
450D, S 17-70 2.8-4.5, C 70-200 f/4 LKomentarz
Komentarz