X
-
-
Odp: Canon speedlite 600EX-RT
a prawdziwa nazwa tego urzadzenia brzmi: ST-E3-RT
Canon U.S.A. : Consumer & Home Office : Speedlite Transmitter ST-E3-RT
--- Kolejny post ---
W Chinach juz dostepne, cena w Polsce bedzie raczej 650-700PLN. Yuan mocno stoi
Komentarz
-
Tu mnie zaskoczyłeś
nigdy wcześniej nie spotkałem wersji bez wyzwalania radiowego. Gdybym dziś kupował nowe lampy nie posiadając 580ex i 430ex na pewno powoli kompletowałbym zestaw oparty o 600ex-rt.
Miłego dniamoja wwwKomentarz
-
-
Teraz nie widzę ale swojego czasu były dostępne wersje bez sterowania, jednak były droższe od wersji 600ex-rtKomentarz
-
-
albo nie sprzedawała się ogóle(z tego co pamiętam cena była podobna, albo nawet wyższa niż wersji RT!!) i canon po prostu ją wycofał ze sprzedaży. Nie znalazłem żadnej ani na ebayu, adoramie, ani nycamera...Komentarz
-
Obie wersje zdarzeń są możliwe. Ze sterowaniem radiowym wiążą się problemy homologacji bo w różnych krajach można stosować różne zakresy fal.
Chyba borykał się z tym kiedyć PocketWizard - inne wersje były na rynek amerykański a inne na europejski.
Z opisu wynikało, że ta bez sterowania radiowego miała sterowanie świetlne które nie wymaga homologacji jak w 580exii , być może chcieli przy okazji dogodzić posiadaczom starego sterowania ale nie było popytu.
Być może Canon zdobył już wszystkie potrzebne homologacje, zakresy są pewnie kodowane programowo dla różnych regionów i problem z głowy.R3 + RF85LDSKomentarz
-
Witam.
Jak ustawić tę lampę aby w trybie Program lampa doświetlała a nie przestawiała aparat do robienia zdjęć na sztywno z czasem synchronizacji po włączeniu lampy. Chodzi mi o to, żeby aparat ustawiał parametry na czas ekspozycji jak bez lampy ale żeby lampa robiła dodatkowy błysk tylko doświetlający zwłaszcza przy długich czasach.Ostatnio edytowany przez avision; 50187.Komentarz
-
Komentarz
-
skoro ich st-e3 działa z lampą canona to i lampa będzie działać. nadajnik to nie klon wersji canona, ma kilka ficzerów więcej, w tym wspomaganie AF(które nie działa super, ale jest) lub praca ze starszymi aparatami canona. lampa w porównaniu do canonowskiej pewnie będzie trochę gorzej wykonana, ale jeżeli będzie dobrze błyskała to jako dodatkowa lampa lub backup będzie super.Ciekawe czy taki klon będzie w pełni kompatybilny, bo pewnie cenowo wystartuje atrakcyjniej niż oryginał...
New Yongnuo triggers & flashes “fully compatible” with Canon RT system | Lighting RumoursKomentarz
-
Komentarz
-
Canon 5D MK IV+grip|Canon 17-40L f/4|Canon 50 f/1.4|Canon 85 f/1.8|Canon 70-200L f/2,8|Canon 600EX-RT|Canon 430EXII|Transmiter Canon ST-E3-RT|Sigma 100 f/2.8|Canon 24-70L USM II f/2.8|Komentarz
-
Głównie M, bo tylko wtedy jesteś w stanie zapanować nad tym co chcesz otrzymać. Korzystając z programów automatycznych czy półautomatycznych zdajesz się na aparat.Jak ustawić tę lampę aby w trybie Program lampa doświetlała a nie przestawiała aparat do robienia zdjęć na sztywno z czasem synchronizacji po włączeniu lampy. Chodzi mi o to, żeby aparat ustawiał parametry na czas ekspozycji jak bez lampy ale żeby lampa robiła dodatkowy błysk tylko doświetlający zwłaszcza przy długich czasach.R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
Komentarz
-
Wytłumaczcie mi jeszcze jeden problem. W lampie można ustawić synchronizację na drugą kurtynkę, tylko że w tym ustawieniu lampa mi robi dwa błyski, na pierwszą i na drugą, a ja potrzebuję tylko na drugą
Komentarz
Komentarz