Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pszczola
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1760

A... to gratuluje ;-)
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• kavoo
      Zablokowany
      • 2004
      • 1173

Odebralem dzisiaj OffTraila... calkiem pakowne bydle ;-)

20D + 100-400 z zalozona odwrotnie oslona przeciwsloneczna, mocowaniem do statywu i szybkozlaczka wchodzi. Nie mam gripa wiec nie moge sprawdzic, ale tak oceniajac na oko... wyglada, ze zmiesci sie z palcem wiadomo gdzie ;-)

Ustrojstwo ma rowniez pasek na ramie, wiec mozna nosic jak torbe. Niestety do glownego nosidla po wsadzeniu 100-400 nie ma miejsca na nic innego Szkoda, przez bardzo krotka chwile mialem nadzieje, ze wcisne jeszcze z boku lampe.

Mysle, ze bede kontent Ale oczywiscie najwazniejsze testy odbeda sie jak w weekend wsiade z tym na rower, bo z mysla o tym ten beltpack kupowalem ;-)

Komentarz

• Metus
        Początki nałogu
        • 2005
        • 424

Juz dawno czytalem ten watek... przeczytanie tak dlugiego tematu zajelo mi strasznie duzo czasu.. zachecilo mnie jednak do zakupu plecaka. kupilem i jestem z niego baaardzo zadowolony... tu macie wszystko co moglo by sie przydac...

Pozdrawiam
        Metus
        pozdrawiam
        Metus

Komentarz

• muflon
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 6763

A ja wczoraj zrobiłem to, co długo odgrażałem się że zrobie - spróbowałem zapakować całe to żelastwo z sygnaturki (2xbody/grip, wszystkie szkła i databank) do Nature Trekkera - i udało się! Ciągle jestem w szoku, bo jak do tej pory, to ile bym nie próbował upchnąć, to zawsze "coś się jeszcze da" I ciągle jeszcze widzę miejsce na lampę - ale wtedy bateryjki/karty to już będą musiały do kieszeni spadać.
          Ludzie, ten plecak jest wart każdej złotówki, którą trzeba na niego wydać
          zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez muflon
            Ludzie, ten plecak jest wart każdej złotówki, którą trzeba na niego wydać
            Jedno pytanko - jak gdzies z tym tuptasz (mi potrzebny na wypady typu: ide gdzies, niose zlomy, rozkladam raz, robie zdjecia, skladam i ide z powrotem, wtedy wygoda wyciagania sprzetu z torby niepotrzebna a wygoda noszenia parunastu kg na plecach nieoceniona 8) ) to gdzie nosisz rzeczy podreczne typu kurtka, inne ciuchy, jedzenie, picie? (zalozmy jakis wyjazd na weekend) - dwa plecaki, plecak + torba podrozna czy tez ma toto jakas komore wystarczajaca na dwie zmiany ciuchow i odrobine zarcia?

Komentarz

• Khazad
              Bywalec
              • 2005
              • 127

Kupiłem dzisiaj Lowerpro Mini Trekker AW. Była promocja i kosztował 299 zł. Według mnie plecak jest dobry, szczególnie za tą cenę. Zmieściły się dwa aparaty obiektywy, lampa błyskowa, mały statyw i jeszcze miejsce zostało.

Komentarz

• Polaco
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1135

Zamieszczone przez Khazad
                Kupiłem dzisiaj Lowerpro Mini Trekker AW. Była promocja i kosztował 299 zł. Według mnie plecak jest dobry, szczególnie za tą cenę. Zmieściły się dwa aparaty obiektywy, lampa błyskowa, mały statyw i jeszcze miejsce zostało.
                Prawda, ja go kupilem jakis czas temu za 330 zl. i tez jestem super zadowolony. Miesci sie caly moj sprzet i na pewno duzo wiecek by weszlo. Tylko montowanie statywu jest ......
                Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
                Troche moich knotow

Komentarz

• muflon
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 6763

Zamieszczone przez Vitez
                  Jedno pytanko - jak gdzies z tym tuptasz (mi potrzebny na wypady typu: ide gdzies, niose zlomy, rozkladam raz, robie zdjecia, skladam i ide z powrotem, wtedy wygoda wyciagania sprzetu z torby niepotrzebna a wygoda noszenia parunastu kg na plecach nieoceniona 8) ) to gdzie nosisz rzeczy podreczne typu kurtka, inne ciuchy, jedzenie, picie? (zalozmy jakis wyjazd na weekend) - dwa plecaki, plecak + torba podrozna czy tez ma toto jakas komore wystarczajaca na dwie zmiany ciuchow i odrobine zarcia?
                  Hmm, po pierwsze, to patrz wątek żonach

A poza tym, to jest dołączony taki mały nad-plecak przypinany od tyłu, w który spokojnie wchodzi jakaś kurtka, kanapki etc (i niewiele więcej - raczej "jedna zmiana ciuchów i trochę żarcia"). Butelka 1.5l to już raczej do bocznych pasków przymocowana Aczkolwiek nie praktykuję tego zbyt często - patrz punkt pierwszy

Jest też inna możliwość - nie zawsze przecież bierzesz dwa body i sześć szkieł :-) Gdy zimą jeżdżę na lotnisko, to z reguły w miejscu, w którym teraz jest jedno tele ląduje termosik z ciepłą herbatką, a w kieszeniach wewnętrznych - jakieś czekolady.

Ogólnie możliwości jest w bród. Jakby co to służę fotkami

Komentarz

• Auwo
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 928

muflon - dawaj foty - chetnie zobacze jak to wszystko poupychales

Komentarz

• muflon
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 6763

Zamieszczone przez Auwo
                      muflon - dawaj foty - chetnie zobacze jak to wszystko poupychales
                      Voila. Ze specjalną dedykacją dla ekrowy ;-)

Komentarz

• kavoo
                        Zablokowany
                        • 2004
                        • 1173

Ale na lampe juz troche krotko z miejscem sie robi ;-)

Komentarz

• muflon
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 6763

Zamieszczone przez kavoo
                          Ale na lampe juz troche krotko z miejscem sie robi ;-)
                          Spoko spoko. Lampa wejdzie tam, gdzie w tej chwili chowają się bateryjki (między osłoną do 17-40 i zoomami w środku. I wtedy to będzie już naprawdę komplet - co najwyżej będą się zmieniać elementy

Komentarz

• Auwo
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 928

Musze przyznac, ze pieknie sobie to wszytsko upakowales

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Zamieszczone przez muflon
                              Voila. Ze specjalną dedykacją dla ekrowy ;-)
                              A teraz pokaz zapakowany ale tak by co najmniej jedno body bylo gotowe do uzycia natychmiast (czyli z odpowiednim/uniwersalnym szklem przypietym).
                              Info o daypacku mnie przekonalo i juz zamowilem toto 8)

Komentarz

• muflon
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 6763

Zamieszczone przez Vitez
                                A teraz pokaz zapakowany ale tak by co najmniej jedno body bylo gotowe do uzycia natychmiast (czyli z odpowiednim/uniwersalnym szklem przypietym).
                                W ogólności się nie da. Z odpowiednim - owszem, pod warunkiem, że jest to któryś z długich zoomów - wystarczy wtedy usunąć prawą ściankę między body i obiektywem. Dwa obiektywy temu ;-) miałem to dokładnie tak zrobione. A nawet lepiej - bo gotowe do użycia były dwa body: 10D z 17-40 i 20D z 70-200. Niestety teraz to już jest naprawdę na max możliwości plecaka.

Komentarz

Pracuję...