Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • borkomar
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1083

Co polecilibyście w zamian za Mini Trekkera AW którego obecnie posiadam i powoli się w niego nie mieszczę (świetny plecak tak przy okazji).
    Myślałem o Lowepro Vertex 100AW albo 200AW - ktoś miał do czynienia z tymi plecakami.Ewentualnie jakiś zamiennik innej dobrej marki.
    Plecak nie powinien byc za duży ma sie zakwalifikować jako podręczny w samolocie.
    Dzięki z góry za sugestie.
    5D +

Komentarz

• banan82
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1165

Witam!
      Doszla do mnie Domke F-3X orginalna ze stanow, swoja droga nie oplaca sie tam kupowac, nawet do UK jest clo (z hongkongu nie ma o dziwo nic nigdy). Cena za orginalna torbe wraz z padem do paska na ramie oraz clem wyniosla mnie 120 funtow. czyli prawie 650 - pewno w Polsce wyrwie za taka kase.
      W kazdym razie, roznica miedzy nieorginalna podrobka z hongkongu (ktora kupilem miesiac temu) a orginalnym wyrobem jest glownie material, widac na pierwszy rzut oka, metka jest inna, oczywiscie w tej z hongkongu nie bylo etykietki zadnej Domke. Rozni sie troche kolor paddingu w srodku (nieznacznie) oraz kolor tej torby z HK nieco "sie starl" od ciuchow jak sie ocierala o spodnie, czyli kiepska farba. Jesli chodzi o ksztalt, to praktycznei to samo. Wszelkie sprzaczki sa identyczne. Po prostu trwalosc podrobki jest duzo gorsza z tego co zaobserwowale, sciera sie farba oraz material wydaje sie byc gorszej jakosci po prostu.
      To tyle, jesli ktos chcualby zdjecia moge podeslac rzecz jasna.
      Chodzi o to ze cena podroby jest praktycznei o polowe nizsza od orginalu, z wygladu roznice sa bardzo male, gorzej z materialami. Czy kupic orginal czy nie? Zalezy od preferecji, to chyba podobny dylemat czy kupic gripa orginal czy nie, szklo sigmy czy canona itp. Z cena idzie w parze jakosc.
      5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
      Crazy Apple Fanboy
      Ex Linux User

Komentarz

• himi
        Zablokowany
        • 2006
        • 2638

Cena dość koszmarna. W Polsce F2, która jest większa od F3X kosztuje 500 pln. Kupowałem jakiś miesiąc temu. F3X rzadko się pojawiają na alle, pamiętam, że jedna nówka poszła za jakieś 370 pln.

Komentarz

• akustyk
          gajowy
          • 2004
          • 12158

Zamieszczone przez borkomar
          Co polecilibyście w zamian za Mini Trekkera AW którego obecnie posiadam i powoli się w niego nie mieszczę (świetny tak przy okazji).
          Myślałem o Lowepro Vertex 100AW albo 200AW - ktoś miał do czynienia z tymi plecakami.Ewentualnie jakiś zamiennik innej dobrej marki.
          nie powinien byc za duży ma sie zakwalifikować jako podręczny w samolocie.
          Dzięki z góry za sugestie.
          mialem Mini Trekkera, mam teraz Verteksa 200. roznica pojemnosciowa jest duza, ale Vertex 200 miesci sie w limitach bagazu podrecznego (na styk).

pojemnociowo Vertex 200 to jest tak mniej wiecej jakbys Mini Trekkerowi wyprostowal rogi i dolozyl na koncu jeszcze z 10 cm, czyli miejsce na jakies 3 lensy. Vertex ma tez fajnie pomyslane kieszonki w srodku - w MiniTrekkerze bylo plasko i srednio uzytecznie, tutaj jest subiektywnie troche wygodniej.
          dosc uzyteczna jest tez kieszen zewnetrzna, choc w porownaniu z Minitrekkerem mocno sie "wyplaszczyla". ale wygodniej ja z kolei otworzyc
          www albo tez flickr

Komentarz

• banan82
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1165

kupowalem w US bo nigdzie tej torby nie dostaniesz w wersji czarnej w zasadzie w UK ponizej 150 funtow :/ Ale widze ze musialem byc zdesperowany zeby tyle za nia zaplacic, ale zareczam ze warto
            Crazy Apple Fanboy
            Ex Linux User

Komentarz

• himi
              Zablokowany
              • 2006
              • 2638

One są świetne - warte tej kasy

Komentarz

• chiron
                Bywalec
                • 2005
                • 113

Mnie się wydaje, że wreszcie znalazłem torbę idealną dla moich gratów.
                Tamrac Pro 12.

Jeśli ktoś ma, miał lub miał styczność to bardzo proszę o opinie

Dodam, że szukam torby na 2 body (oba z gripami) + 70-200 + 2 mniejsze szkła + lampa + ładowarki i inne małe klamoty.
                Wiem, że nic nie wiem :/

Komentarz

• himi
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 2638

Miałem dwie. Powiem ci szczerze - klamot straszny. Wsadzisz tam pół sklepu foto, ale co z tego. Będziesz to targał z wywieszonym językiem i pomstował w tłumie, taki mało plastyczny kloc na ramieniu. Płowieje. Jedyna zaleta tych wielkich tamraców to fakt, że są pojemne. Nie łączyć z wygodne.

Komentarz

• xpressive
                    Coś już napisał
                    • 2009
                    • 79

mam lowepro fastpack 350(wchodzi zapięte 70-200 z 30d+grip, więc w podróż super), dużą torbę na ramię lowepro, national geographic oraz jakąś nie dużą*case logic z utwardzanym dnem... i śmigam z national, nie wygląda jak fototorba więc fajna jest
                    5dII, 30d, 20d, parę l, pws II plus, st-e2 i kompletny brak czasu... i tak naprawdę dopiero zaczynam.
                    http://www.flickr.com/photos/piotrpawlowski/

Komentarz

• banan82
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1165

z powodu tej "klocowatosci" tamraca sprzedalem system 6 wlasnie na domke. Pojemnosc w zasadzie porownywalna, ale gabaryty zupelnie inne
                      Crazy Apple Fanboy
                      Ex Linux User

Komentarz

• himi
                        Zablokowany
                        • 2006
                        • 2638

Ja bym do tamraca nie wrócił. Choć zaletą sztywnych toreb jest to, że zapakowane w nie klamory wychodzą płynnie. Ja mam obie domke zapakowane z reguły mocno i czasem trzeba pogmerać, ale odkąd mam pas to jest mega wygodnie

Komentarz

• chiron
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 113

Tylko, że mnie interesuje własnie torba przynajmniej na 2 body (z tego jedne z zapiętym 70-200) i inne klamory. To że duża i niewygodna to mi nie przeszkadza. Zazwyczaj nie łażę z nią w tłumie tylko wożę autem na zdjęcia. Generalnie mały też nie jestem więc cały zapakowany sprzęt i teraz noszę w jakimś no-name'ie ale robi się już baardzo ciasno więc szukam czegoś większego i równie sztywnego.
                          Z oponii widzę, że taka właśnie jest ta torba.
                          A z tym "płowieniem" to coś poważnego??
                          Wiem, że nic nie wiem :/

Komentarz

• paproszek_na_kredensie
                            Dopiero zaczyna
                            • 2009
                            • 32

Poszukuję jakiejś zacnej torby na moje manele. Sprzedaję aktualnie plecak LowePro Fastpack 250, bo uniemożliwiał mi swobodne żonglowanie sprzętem.

Pokrótce o co chodzi... Torba musi pomieścić 50d z gripem i przymocowaną 24-70/2.8L z tulipanem. Czyli 25 cm głębokości to na styk. No i jak wypnę eLę i podepnę Sigmę 10-20 to muszę mieć gdzie upchnąć wypiętą lochę. W plecaku, który sprzedaję to było właśnie największym problemem.

No bo mam jeszcze lampki 430 i 580 i muszę mieć wszystko pod ręką. Może jest ktoś z podobną konfiguracją sprzętową i podpowie jak to wszystko ogarnąć i co kupić?

Tylko bez szaleństw proszę - 300 - 400 zł będzie w sam raz.
                            Chcesz w ryj?

Komentarz

• senner
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 328

wiadomość dla posiadaczy plecaków naneu pro alpha:

na plecak pasuje pokrowiec przeciw deszczowy firmy Fjord Nansen w rozmiarze S

osobiście posiadam takowy w kolorze szaro-zielonym pasującym do zielonego plecaka ;]
                              zakupiłem w sklepie Horyzont (Warszawa, MDM; 19,90) ale pewnie są i gdzie indziej

nie sprawdzałem jeszcze w deszczu i nie pakowałem ze statywem - zależy jaki statyw, ale mojego velbonea sherpa 600 raczej nie obejmie..

in film we trust

Komentarz

• himi
                                Zablokowany
                                • 2006
                                • 2638

Zamieszczone przez chiron
                                Tylko, że mnie interesuje własnie przynajmniej na 2 body (z tego jedne z zapiętym 70-200) i inne klamory. To że duża i niewygodna to mi nie przeszkadza. Zazwyczaj nie łażę z nią w tłumie tylko wożę autem na zdjęcia. Generalnie mały też nie jestem więc cały zapakowany i teraz noszę w jakimś no-name'ie ale robi się już baardzo ciasno więc szukam czegoś większego i równie sztywnego.
                                Z oponii widzę, że taka właśnie jest ta .
                                A z tym "płowieniem" to coś poważnego??
                                Po prostu płowieje i tyle.

Komentarz

Pracuję...