Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez sal
    Zamieszczone przez Dario
    Obawiam się jednak, że 300d z gripem byłoby ciężko wsadzić.
    Wejdzie. Pod warunkiem, ze najpierw rozmontujesz komplet.
    I do ilu sekund juz zszedles w rekordzie montowania tego wszystkiego z powrotem?

Komentarz

• sal
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1071

Ty sie zajac nie smiej. Nie kazdy ma taki wypasiony sprzet i torbe/plecak jak Ty Poza tym z reguly wystarcza tylko skrecenie gripa. I raczej nie zdarza mi sie, zebym potrzebowal w domu, czy gdzies gdzie mam ze soba ten sprzet (ale schowany) - zrobic zdjecie w ciagu kilku sekund (pomijajac juz to, ze niedlugo zapomne jak moj aparat wyglada
      Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• Czacha
        fotograf
        • 2004
        • 4868

na targach w lodzi pomacalem w koncu zestaw toreb i plecakow Crumplera... boskie
        IMO ciekawsze niz Lowepro..

po pol godzinnym deszczu lowepro nova 3 aw przemaka - uwazajacie
        https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• Ted
          Bywalec
          • 2004
          • 143

Zamieszczone przez muflon
          Zamieszczone przez Tomasz Golinski
          A modelki w jakich torbach nosicie?
          Czarnych, foliowych, nieprzezroczystych, zamykanych na suwak. Co Ty, filmów nie oglądasz?
          a te dmuchane?
          (modelki nie torby )

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez sal
            Poza tym z reguly wystarcza tylko skrecenie gripa.
            Ja glownie o to pije... podpiecie szkla to kwestia dwoch sekund... skrecenie gripa tak by ci nie odpadl/stykal porzadnie to kwestia parunastu sekund .

Komentarz

• filip71
              Początki nałogu
              • 2004
              • 250

po pol godzinnym deszczu lowepro nova 3 aw przemaka - uwazajacie
              z założonym pokrowcem?
              Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3

Komentarz

• krwisty
                Początki nałogu
                • 2004
                • 372

Ja wlasnie doposazylem sie w Lowepro Stealth Reporter 400, oprocz tego mam Computrekkera ... do torby mieszcze dwa body z podpietymi szklami, piecdziesiatke, lampe i jeszcze zostaje miejsce na filmy, filtry, bouncery do lampy itd .. 650 bylaby jako torba za duza (400 jest juz spora!) dla mnie, wiec jak chce wziac laptopa jeszcze to mam computrekkera, statyw tez moge przymocowac, jakies ksiazki tez sie zmieszcza, jesli trzeba.

Vitez, z ciekawosci... ile wazy Twoja obladowana 650? Jak zaloze CompuTrekkera, to lekko mnie wygina do tylu.. (~wychodzi pewnie z 10kg ze statywem).

Czacha, a miales zalozony all weather cover, czy jak sie tam to szare ustrojstwo nazywa?

Pozdrawiam
                Martin Gorczakowski

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez krwisty
                  650 bylaby jako torba za duza (400 jest juz spora!) dla mnie, wiec jak chce wziac laptopa jeszcze to mam computrekkera, statyw tez moge przymocowac
                  Kiedys myslalem ze ta torba foto firmy Carena jest duza.. podczas gdy byla on mniej wiecej wielkosci Nova 3 Lowepro. Teraz pomyslalem ze jak juz brac to cos co na naprawde dlugo starczy..ale nawet 650 w przypadku sytuacji wyjazdowej okazala sie dosc mala... dwa body, 4 szkla, dwie lampy, databank, filtry, oslony, kabelki, softboksy... i juz wypchana - tyle ze uparlem sie by body z podpietymi szklami i gripami zmiescic. Gdybym to wszystko porozkrecal to wiecej by sie zmiescilo (przegrodek i rzeczy).
                  co ciekawe to 650tka ma rowniez kieszen na laptopa wiec i jego w razie potrzeby bym zmiescil (ale nie mam i nie planuje miec, cos tam wrzucilem do tej kieszeni i nie pamietam co ), statyw tez oczywiscie da sie przymocowac.

Vitez, z ciekawosci... ile wazy Twoja obladowana 650? Jak zaloze CompuTrekkera, to lekko mnie wygina do tylu.. (~wychodzi pewnie z 10kg ze statywem).
                  Wagi nie mam, z ogolnych wyliczen to z 8kg... jakbym dolozyl statyw to ponad 10kg .

Komentarz

• Jurek Plieth
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2087

Zamieszczone przez Czacha
                    na targach w lodzi pomacalem w koncu zestaw toreb i plecakow Crumplera... boskie
                    IMO ciekawsze niz Lowepro..
                    Właśnie w ostatni piątek dostałem plecak Crumplera zakupiony na eBay'u. Zachęcił mnie do tej inwestycji kolega Snowboarder w wątku z 3 grudnia 2004.
                    Potwierdzam slowa Czachy - rewelacja. Jeśli ktoś jest zainteresowany widokiem, pakownością, funkcjonalnością, wykonaniem itd., to w najbliższy weekend mogę porobić mu (znaczy plecakowi) jakieś zdjęcia.
                    http://plieth.com

Komentarz

• Ted
                      Bywalec
                      • 2004
                      • 143

Zamieszczone przez Jurek Plieth
                      Potwierdzam slowa Czachy - rewelacja. Jeśli ktoś jest zainteresowany widokiem, pakownością, funkcjonalnością, wykonaniem itd., to w najbliższy weekend mogę porobić mu (znaczy plecakowi) jakieś zdjęcia.
                      jesli mozna prosic zastanawiam sie nad CompuTrekkerem wiec moze ten bedzie ciekawa alternatywa...

Komentarz

• ToMo
                        Coś już napisał
                        • 2005
                        • 93

Panowie większość polecanych przez Was "nosideł" dla lustrzanki to plecaki - podpowiedzcie coś dla amatora, który zakupił kit 350D i na razie nie mam żadnych akcesoriów do niego - czy jest jakiś optymalny produkt firmy Lowepro? Czy lepiej wybrać coś innego - dodam, że przy A95 mam produkt firmy Cobra, który w sumie spisuje się na medal mieszcząć A95 i sporo dodatków do niego ...
                        50D + BG-E2N | 50 1,8 II | Tamron 28-75 2,8 | Sigma 17-70 2,8-4 OS | 580EX II | 430EX

Komentarz

• tiberek
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 128

To może poszukaj jakieś torby na biodra Lowepro lub wśród TAMRACów (np. 5202) - obie firmy robią bardzo dobre torby (czasami odnoszę wrażenie, że nawzajem zrzynają od sibie).

Komentarz

• Venio
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1084

Zamieszczone przez ToMo
                            Panowie większość polecanych przez Was "nosideł" dla lustrzanki to plecaki - podpowiedzcie coś dla amatora, który zakupił kit 350D i na razie nie mam żadnych akcesoriów do niego - czy jest jakiś optymalny produkt firmy Lowepro? Czy lepiej wybrać coś innego - dodam, że przy A95 mam produkt firmy Cobra, który w sumie spisuje się na medal mieszcząć A95 i sporo dodatków do niego ...
                            Polacam Lowepro TLZ Mini
                            Sam ją kupiłem do swojego 300D. Jest idelna na KITowy obiektyw, jakis filterek, baterie zapasową i jeszcze cos sie zmiesci. A szczegolnie przy małych rozmiarach 350D

pozdrawiam

Komentarz

• DoMiNiQuE
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 3548

Zamieszczone przez Venio
                              Zamieszczone przez ToMo
                              ...Czy lepiej wybrać coś innego...
                              Polacam Lowepro TLZ Mini
                              Ja osobiscie radzilbym kupic od razu cos wiekszego. Znajac zycie, to za kilka miesiecy kupisz jakies szklo, moze dwa, moze jakas lampe - to jest raczej nieuniknione ;-)
                              Dlatego warto wziasc cos na 'wyrost' - nie bedziesz mial problemow z torba/plecakiem za jakis czas.
                              Ja kiedys kupilem torbe 'troszke na wyrost' - a teraz upycham w niej aparat butem ;-)

Komentarz

• muflon
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 6763

Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
                                ]Ja osobiscie radzilbym kupic od razu cos wiekszego. Znajac zycie, to za kilka miesiecy kupisz jakies szklo, moze dwa, moze jakas lampe - to jest raczej nieuniknione ;-)
                                Dlatego warto wziasc cos na 'wyrost' - nie bedziesz mial problemow z torba/plecakiem za jakis czas.
                                Niekoniecznie. Taka mała torba zawsze się przyda na jakieś wypady, gdzie aparat jest "dodatkowym bagażem". Na kupno Nature Trekkera zawsze będzie czas Mi w sumie przydałby się taki Toploader Mini zamiast mojej TLZ AW, która jest odrobinę za duża do takich zastosowań.
                                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

Pracuję...