Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Auwo
    Uzależniony
    • 2004
    • 928

a ja wlasnie zalatwilem sprawe "opakowania" na dluuuuuuuzszy czas - z pomoca Lowepro CompuTrekker AW
    bardzo pojemne "opakowanie"

Komentarz

• DarekSzu
      Bywalec
      • 2004
      • 170

Hmm to i ja się dopiszę. Aktualnie używam dwóch toreb w zależności od potrzeb. W jedną wchodzi body z obiektywem + lampa + dodatkowy obiektyw - wszystko occzywiście przyjemnie pakowane. W drugą wchodzą mi dwa body - każde z obiektywami, dwie lampy, zapasowe akumulatory, baterie, światłomierz zewnętrzny, karty .......................... i kupe drobnych rupiecie. Zmieściły by się jeszcze ze 4 50 mm ale mam tylko jedna. Torba świetnie siesprawuje. Acha, wg mnie jednym z najwazniejszych elementów torby to pasek ..... pomijając samą torbę. Musi on być profilowany i pogumowany od spodu. Mam tak w obydwu torbach i nie zdaża mi się by się zsuwał.
      Analog i cyfra

Komentarz

• lucien
        Bywalec
        • 2004
        • 106

Witam
        Prosiłbym o poradę co wybrać , nie mieszczę się w Nova 2 AW, chciałem coś
        na przyszłość, takie 3 modele, może coś doradzicie, pod spodem wymairy, ceny są podobne

1. Reporter 400 AW

2. Compact AW

3. Elite AW

1. 33,5 x 24 x 28 cm
        2. 33 x 19,5 z 20,5
        3. 28 x 18 x 20.5
        Eos 33, M42: 58, 135, 200

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Ja wlasnie zamawiam Stealth reporter 500AW - pare zl roznicy miedzy 400 a pojemnosc wieksza i na dluzej starczy

Komentarz

• Tequil
            Początki nałogu
            • 2004
            • 253

co sadzicie na temat photobags firmy CRUMPLER? ja wlasnie sie zdecydowalem na BRIAN HOTTUB pakowny jak i ma odpinana kieszen na 17" laptopa Pierwszy raz widzialem te firme na photokinie dwa lata temu...
            Mial ktos z nia stycznosc?
            Click
            Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|

Komentarz

• DoMiNiQuE
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 3548

Zamieszczone przez Tequil
              Stronke maja przednia ROTFL

Komentarz

• yogo65
                Dopiero zaczyna
                • 2004
                • 31

Samoróba

Witam!
                Ponieważ oryginalna torba Canona (największa z ich stajni ) nie poradziła sobie z korpusem i resztą sprzętu, postanowiłem sobie po prostu uszyć torbę...W torbach, które mogłem brać pod uwagę, niestety aparat umieszczony był tak, że samo wyciągnięcie sprawiało kłopot, postanowiłem zamówić torbę, z której mógłbym wyciągac aparat bezpośrednio za uchwyt. Rozrysowałem przegródki, wymierzyłem resztę i oddałem do szycia Jak już sprzęt będzie w torbie postaram się zamieścic zdjęcia.
                Canon 1D Mark II, Canon 350D, 16-35mm f/2.8 L USM,24-70/2.8 L USM, 50mm/1.8 MkII, Sigma 70-200mm EX APO HSM f/2.8,Canon 70-200 L IS USM, Canon Speedlight 550 EX, 6 x Sandisk Ultra II 1 GB, Filtry Heliopan MRC UV, B&W CirPol MRC, Hitech ND, Tobacco, Tamrac 12 Pro i parę innych. I pewnie już czas popchnąć 350D i kupić pełną klatkę. Hmmm...5D?

Komentarz

• p13ka
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1013

Ja mam na wyposażeniu 3 torby Lowepro i tak:
                  1. Na spacer Lowepro Stealth Reporter 200 AW. Mieszczą się idealnie 2 szkiełka (w tym jedno na body) + lampka.
                  2. Na polowanie na zwierzynę (100-400) lub na koncert/występy/teatr (70-200) lub na łowy na "robaki" (180 Macro) - Lowepro Topload Zoom AW. Tu jedna uwaga, 10D z gripem i Hand Strapem E1 nie mieścił się, był zbyt szeroki. Bez gripa bez problemu.
                  3. Tam gdzie potrzeba wszechstronnego zastosowania i na wyjazd Lowepro Nova 5 AW. Tu wchodzi chyba wszystko co może być potrzebne fotografowi z wyjątkiem statywu, monopoda i zestawu oświetlenia studyjnego :wink:

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez p13ka
                    3. Tam gdzie potrzeba wszechstronnego zastosowania i na wyjazd Lowepro Nova 5 AW. Tu wchodzi chyba wszystko co może być potrzebne fotografowi z wyjątkiem statywu, monopoda i zestawu oświetlenia studyjnego :wink:
                    Ciekawe... czy do "ciutke" wiekszej torby czyli Stealth Reporter 650 wejdzie to co wymieniasz, czyli statyw, monopod i oswietlenie studyjne... kto pozyczyc oswietlenie studyjne do testow pojemnosci torby?

Komentarz

• p13ka
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1013

Zamieszczone przez Vitez
                      Ciekawe... czy do "ciutke" wiekszej torby czyli Stealth Reporter 650 wejdzie to co wymieniasz, czyli statyw, monopod i oswietlenie studyjne... kto pozyczyc oswietlenie studyjne do testow pojemnosci torby?
                      Śmiało, eksperymentuj i podziel się z nami wynikami
                      Na pewno będą ciekawe, a fotki z tego upychania jeszcze bardziej

Komentarz

• Dario

Ostatnio zakupiłem plecak Lowepro Micro Trekker 200. Gabarytowo niezbyt duży, a jednak pomieści dość sporo. Obawiam się jednak, że 300d z gripem byłoby ciężko wsadzić. Jak na razie gripa nie posiadam, więc nie ma tego problemu. Cena dość kusząca (180 zł), dlatego jestem jak najbardziej z plecaczka zadowolony. Wiosna idzie, więc rowerek, aparat do plecaka i jazda w plener

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Qrka... za mala ta 650AW ... nawet na to co mam tylko ze sprzetu w stopce, o monopodach/statywie/lampach styudyjnych nie wspomne

Komentarz

• Tomasz Golinski
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 8623

A modelki w jakich torbach nosicie?
                            30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                            Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• muflon
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 6763

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                              A modelki w jakich torbach nosicie?
                              Czarnych, foliowych, nieprzezroczystych, zamykanych na suwak. Co Ty, filmów nie oglądasz?
                              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• sal
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 1071

Zamieszczone przez Dario
                                Obawiam się jednak, że 300d z gripem byłoby ciężko wsadzić.
                                Wejdzie. Pod warunkiem, ze najpierw rozmontujesz komplet. Ja w swojej identycznej torbie mieszcze: 300D, gripa, 50-ke, kita, lampe 420-ke, kapsle, filtry itp., ladowarki do aparatu i do akumulatorkow do lampy. I jeszcze jest miejsce
                                Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

Pracuję...