Zamieszczone przez muflon
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Ja mam Micro200 i bez problemu sie tam miesci body z gripem i jakims szklem
Ale... co w tym dziwnego? (nie napisales jakie body - ha!)
-
No wlasnie wybierajac sobie prezent opieralem sie na Twojej opinii, w ktorej pisales ze nie do konca jestes zadowolony z tej 200 AW i dlatego moj wybor padl na 300tke. Z poczatku wydaje sie troche duza ale po wpakowaniu sprzetu (ktorego notabene nie mam za duzo) okazalo sie ze jest akurat.Zamieszczone przez p13kaMam 200 AW i bez problemu zmieszczę 20D z gripem i z podpiętym szkłem + dodatkowymi 2. obiektywami (w tym jeden biały długas) lub 1. obiektywem i 550EX.
Na krótki wypad bardzo poręczna torba.
Osobiscie najbardziej zalezalo mi na tym AW gdyz na wykopach czesto trzeba pracowac w deszczu pyle itp i meczylo mnie ciagle myslenie o tym czy moj sprzet wlasnie nie moknie.http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
Komentarz
-
No cóż, przy pudełkach Easyjeta w Genewie jest napis: "It fits in - it flies" albo jakoś tak. I tej wersji się będę trzymałZamieszczone przez salTo zebys sie nie zdziwil. W Embraerze 145 po prostu nie pozwola Ci takiego plecaka wniesc na poklad, kaza odstawic na wozek przed samolotem i odebrac po locie (a plecak pojdzie jak i reszta bagazy do luku bagazowego). I zapomnij, ze Ci to wejdzie do schowka nad glowe albo pod fotel...
A jeśli kiedyś rzeczywiście powiedzą mi j.w. - no cóż, zawsze przed wylotem jestem mentalnie przygotowany na to, że po prostu odwrócę się na pięcie i opuszczę terminal
Sorry, ale z taką kupą żelastwa ryzykował nie będę.
Ty również nie napisałeśZamieszczone przez salJa mam Micro200 i bez problemu sie tam miesci body z gripem i jakims szklem Ale... co w tym dziwnego? (nie napisales jakie body - ha!)
A różnica jest...
Komentarz
-
W moim przypadku 200 AW ma pewien mankament. Otóż zmieszczenie 2 wybranych szkieł z tej czwórki: 17-40, 100-400, 70-200, 28-70 z założonymi (odwrotnie) osłonami przeciwsłonecznymi oznacza de facto rezygnację z jednej przegródki. Te osłony są cholernie duże...Zamieszczone przez McKaneNo wlasnie wybierajac sobie prezent opieralem sie na Twojej opinii, w ktorej pisales ze nie do konca jestes zadowolony z tej 200 AW i dlatego moj wybor padl na 300tke.Komentarz
-
To akurat o niczym nie swiadczy. Na Okeciu tez pelno jest takich 'skrzynek' drucianych z podobnymi napisami. A przed Embraerem wszyscy grzecznie odstawiaja torby typu 'cabinet' na wozek. Ale jesli sprawdzisz, ze Easyjet nie ma malych samolotow i tylko nim bedziesz latal - to mysle, ze mozesz spokojnie zabieracZamieszczone przez muflonNo cóż, przy pudełkach Easyjeta w Genewie jest napis: "It fits in - it flies" albo jakoś tak. I tej wersji się będę trzymał
Co do body - wchodzilo mi bez problemu 300D z gripem, wiec mysle ze i 20-ka z gripem wejdzie.
Komentarz
-
hmm a czym różni sie seria NOVA od Reporter? Chodzi o same torby. Bo różnica cen jest bardzo duza... A w sumie nie wiem za co płace np. te 100 zł więcej ?Komentarz
-
Hmm, nie sądzę żeby normalna linia lotnicza pozwoliła sobie na postawienie skrzynek z takim napisem, a następnie wyrzucała bagaże pasażerów mieszczące się w limicie, "bo samolot nie taki". W najgorszym wypadku można ustalić mniejszy limit - byle wszystko miało ręce i nogi. No, ale ja nie latam LOTem... :-/Zamieszczone przez salTo akurat o niczym nie swiadczy. Na Okeciu tez pelno jest takich 'skrzynek' drucianych z podobnymi napisami. A przed Embraerem wszyscy grzecznie odstawiaja torby typu 'cabinet' na wozek. Ale jesli sprawdzisz, ze Easyjet nie ma malych samolotow i tylko nim bedziesz latal - to mysle, ze mozesz spokojnie zabierac
Komentarz
-
No to Cie rozczaruje. Tak maja wszyscy, ktorzy maja w swojej flocie Embraery 145. I jest to norma (wozek przed samolotem).Zamieszczone przez muflonHmm, nie sądzę żeby normalna linia lotnicza pozwoliła sobie na postawienie skrzynek z takim napisemKomentarz
-
Dodam swoje 3 grosze...
W moim Lowepro 3AW mieszczą się:
- D30 z gripem i podpiętym obiektywem 28-135 z osłoną (można go odpiąć, bo i tak "stoi" idealnie pod dekielkiem na body)
- Sigma 100/2.8 macro z osłoną i Canon 50/1.8 nad Sigmą
- Sigma 70-300 z osłoną
- lampa 420EX
- kilka polarów, zapasowe baterie i inne drobiazgi.
- oryginalna ładowarka (ponieważ jest duża to wymienię ją chyba na jednokomorową i wtedy wejdzie jeszcze databank).
Oczywiście przegródki poukładałem zupełnie inaczej niż we wzorze Lowepro (i jeszcze jedna mała przegródka została zapasowa
)
Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...Komentarz
-
-
Kupowałem ją ponad rok temu na Allegro za 150 zł i dostałem do tego zestaw szelek Lowepro i mogę zrobić z torby plecak
Oczywiście osłony na obiektywach są zamocowane odwrotenie
W najbliższej przyszłości muszę iść do jakiegoś sklepu z moją torbą i zobaczyć czy wejdzie 17-40 zamiast 28-135 i 70-200/4 zamiast Sigmy 70-300 i wtedy wymienię sobie szkła
Ostatnio edytowany przez skrzat; 482.Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...Komentarz
-
-
Stealth Reportery z tego co widzialem roznia sie mozliwoscia szybkiego wyciagania sprzetu przez otwor w klapie , maja dwa rodzaje oslon - jedna na klape a druga na calosc. Reszta roznic jest chyba pomijalna.http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
Komentarz
-
Zamieszczone przez McKaneStealth Reportery z tego co widzialem roznia sie mozliwoscia szybkiego wyciagania sprzetu przez otwor w klapie , maja dwa rodzaje oslon - jedna na klape a druga na calosc.
Ciekawe... moja nie ma dwoch oslon a tylko taka na klape
. Reklamowac czy niescislosc? W instrukcji do torby (Tak, przeczytalem instrukcje do torby! Wiem - jestem dziwny
) tez nic nie ma o oslonie na calosc.
Komentarz
-
W maju gość, który ciągle sprzedaje Lowepro miał 3AW za 149, potem trochę ponad 150, na początku czerwca 179, potem 199, a teraz po 209 złZamieszczone przez Veniokurde teraz to one chodza po ponad 300 zł. :/ no nic poszukam jeszcze i kupie

Widac cena jest skorelowana z kursem dolara
Ja kupiłem używaną, ale w bardzo dobrym stanie.Ostatnio edytowany przez skrzat; 482.Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...Komentarz
Komentarz