Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sal
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1071

Zamieszczone przez muflon
    A ja w Austrii przymierzyłem się do MicroTrekkera 200 sąsiada i ze zdziwieniem stwierdziłem, że wchodzi tam body z gripem!
    Ja mam Micro200 i bez problemu sie tam miesci body z gripem i jakims szklem Ale... co w tym dziwnego? (nie napisales jakie body - ha!)
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• McKane
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2015

Zamieszczone przez p13ka
      Mam 200 AW i bez problemu zmieszczę 20D z gripem i z podpiętym szkłem + dodatkowymi 2. obiektywami (w tym jeden biały długas) lub 1. obiektywem i 550EX.
      Na krótki wypad bardzo poręczna torba.
      No wlasnie wybierajac sobie prezent opieralem sie na Twojej opinii, w ktorej pisales ze nie do konca jestes zadowolony z tej 200 AW i dlatego moj wybor padl na 300tke. Z poczatku wydaje sie troche duza ale po wpakowaniu sprzetu (ktorego notabene nie mam za duzo) okazalo sie ze jest akurat.
      Osobiscie najbardziej zalezalo mi na tym AW gdyz na wykopach czesto trzeba pracowac w deszczu pyle itp i meczylo mnie ciagle myslenie o tym czy moj sprzet wlasnie nie moknie.
      http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• muflon
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 6763

Zamieszczone przez sal
        To zebys sie nie zdziwil. W Embraerze 145 po prostu nie pozwola Ci takiego plecaka wniesc na poklad, kaza odstawic na wozek przed samolotem i odebrac po locie (a plecak pojdzie jak i reszta bagazy do luku bagazowego). I zapomnij, ze Ci to wejdzie do schowka nad glowe albo pod fotel...
        No cóż, przy pudełkach Easyjeta w Genewie jest napis: "It fits in - it flies" albo jakoś tak. I tej wersji się będę trzymał

A jeśli kiedyś rzeczywiście powiedzą mi j.w. - no cóż, zawsze przed wylotem jestem mentalnie przygotowany na to, że po prostu odwrócę się na pięcie i opuszczę terminal Sorry, ale z taką kupą żelastwa ryzykował nie będę.
        Zamieszczone przez sal
        Ja mam Micro200 i bez problemu sie tam miesci body z gripem i jakims szklem Ale... co w tym dziwnego? (nie napisales jakie body - ha!)
        Ty również nie napisałeś A różnica jest...
        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• p13ka
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1013

Zamieszczone przez McKane
          No wlasnie wybierajac sobie prezent opieralem sie na Twojej opinii, w ktorej pisales ze nie do konca jestes zadowolony z tej 200 AW i dlatego moj wybor padl na 300tke.
          W moim przypadku 200 AW ma pewien mankament. Otóż zmieszczenie 2 wybranych szkieł z tej czwórki: 17-40, 100-400, 70-200, 28-70 z założonymi (odwrotnie) osłonami przeciwsłonecznymi oznacza de facto rezygnację z jednej przegródki. Te osłony są cholernie duże...

Komentarz

• sal
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1071

No cóż, przy pudełkach Easyjeta w Genewie jest napis: "It fits in - it flies" albo jakoś tak. I tej wersji się będę trzymał
            To akurat o niczym nie swiadczy. Na Okeciu tez pelno jest takich 'skrzynek' drucianych z podobnymi napisami. A przed Embraerem wszyscy grzecznie odstawiaja torby typu 'cabinet' na wozek. Ale jesli sprawdzisz, ze Easyjet nie ma malych samolotow i tylko nim bedziesz latal - to mysle, ze mozesz spokojnie zabierac Co do body - wchodzilo mi bez problemu 300D z gripem, wiec mysle ze i 20-ka z gripem wejdzie.

Komentarz

• Venio
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1084

hmm a czym różni sie seria NOVA od Reporter? Chodzi o same torby. Bo różnica cen jest bardzo duza... A w sumie nie wiem za co płace np. te 100 zł więcej ?

Komentarz

• muflon
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 6763

Zamieszczone przez sal
                To akurat o niczym nie swiadczy. Na Okeciu tez pelno jest takich 'skrzynek' drucianych z podobnymi napisami. A przed Embraerem wszyscy grzecznie odstawiaja torby typu 'cabinet' na wozek. Ale jesli sprawdzisz, ze Easyjet nie ma malych samolotow i tylko nim bedziesz latal - to mysle, ze mozesz spokojnie zabierac
                Hmm, nie sądzę żeby normalna linia lotnicza pozwoliła sobie na postawienie skrzynek z takim napisem, a następnie wyrzucała bagaże pasażerów mieszczące się w limicie, "bo samolot nie taki". W najgorszym wypadku można ustalić mniejszy limit - byle wszystko miało ręce i nogi. No, ale ja nie latam LOTem... :-/
                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• sal
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1071

Hmm, nie sądzę żeby normalna linia lotnicza pozwoliła sobie na postawienie skrzynek z takim napisem
                  No to Cie rozczaruje. Tak maja wszyscy, ktorzy maja w swojej flocie Embraery 145. I jest to norma (wozek przed samolotem).

Komentarz

• skrzat
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 440

Dodam swoje 3 grosze...
                    W moim Lowepro 3AW mieszczą się:
                    - D30 z gripem i podpiętym obiektywem 28-135 z osłoną (można go odpiąć, bo i tak "stoi" idealnie pod dekielkiem na body)
                    - Sigma 100/2.8 macro z osłoną i Canon 50/1.8 nad Sigmą
                    - Sigma 70-300 z osłoną
                    - lampa 420EX
                    - kilka polarów, zapasowe baterie i inne drobiazgi.
                    - oryginalna ładowarka (ponieważ jest duża to wymienię ją chyba na jednokomorową i wtedy wejdzie jeszcze databank).

Oczywiście przegródki poukładałem zupełnie inaczej niż we wzorze Lowepro (i jeszcze jedna mała przegródka została zapasowa )
                    Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

Komentarz

• Venio
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1084

dzieki skrzat!! Przekonałeś mnie do tej torby. A gdzie i za ile kupowałeś?

Komentarz

• skrzat
                        Początki nałogu
                        • 2004
                        • 440

Kupowałem ją ponad rok temu na Allegro za 150 zł i dostałem do tego zestaw szelek Lowepro i mogę zrobić z torby plecak
                        Oczywiście osłony na obiektywach są zamocowane odwrotenie

W najbliższej przyszłości muszę iść do jakiegoś sklepu z moją torbą i zobaczyć czy wejdzie 17-40 zamiast 28-135 i 70-200/4 zamiast Sigmy 70-300 i wtedy wymienię sobie szkła
                        Ostatnio edytowany przez skrzat; 482.

Komentarz

• Venio
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1084

kurde teraz to one chodza po ponad 300 zł. :/ no nic poszukam jeszcze i kupie

Komentarz

• McKane
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 2015

Stealth Reportery z tego co widzialem roznia sie mozliwoscia szybkiego wyciagania sprzetu przez otwor w klapie , maja dwa rodzaje oslon - jedna na klape a druga na calosc. Reszta roznic jest chyba pomijalna.
                            http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Zamieszczone przez McKane
                              Stealth Reportery z tego co widzialem roznia sie mozliwoscia szybkiego wyciagania sprzetu przez otwor w klapie , maja dwa rodzaje oslon - jedna na klape a druga na calosc.

Ciekawe... moja nie ma dwoch oslon a tylko taka na klape . Reklamowac czy niescislosc? W instrukcji do torby (Tak, przeczytalem instrukcje do torby! Wiem - jestem dziwny ) tez nic nie ma o oslonie na calosc.

Komentarz

• skrzat
                                Początki nałogu
                                • 2004
                                • 440

Zamieszczone przez Venio
                                kurde teraz to one chodza po ponad 300 zł. :/ no nic poszukam jeszcze i kupie
                                W maju gość, który ciągle sprzedaje Lowepro miał 3AW za 149, potem trochę ponad 150, na początku czerwca 179, potem 199, a teraz po 209 zł
                                Widac cena jest skorelowana z kursem dolara
                                Ja kupiłem używaną, ale w bardzo dobrym stanie.
                                Ostatnio edytowany przez skrzat; 482.

Komentarz

Pracuję...