Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ted
    Bywalec
    • 2004
    • 143

Zamieszczone przez muflon
    Na kupno Nature Trekkera zawsze będzie czas Mi w sumie przydałby się taki Toploader Mini zamiast mojej TLZ AW, która jest odrobinę za duża do takich zastosowań.
    o wlasnie mam pytanko jak oceniasz TZL 75 AW pod katem 20D+grip i 70-200 2,8L, upchne tam jeszcze gdzies data bank?

Komentarz

• muflon
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 6763

Zamieszczone przez Ted
      jak oceniasz TZL 75 AW pod katem 20D+grip i 70-200 2,8L, upchne tam jeszcze gdzies data bank?
      Niespecjalnie :-/ Kupując torbę przymierzałem ją do aparatu bez gripa - i w takiej konfiguracji jest świetna, 70-200 wchodzi ze zdjętą osłoną (albo założoną odwrotnie). Jednak z gripem to już jest wybitnie "na pych", dopinać trzeba trochę na siłę. Databank - zalezy jaki, mój CompactDrive chyba wszedłby bez problemu do górnej kieszeni.
      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• p13ka
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1013

Jednak z gripem to już jest wybitnie "na pych", dopinać trzeba trochę na siłę.
        I zauważyłem, że jest to charakterystyczne dla "krawców" od toreb. Najwyraźniej nie uwzględniają, albo mało który to robi, że ludzie używają gripów (już nie mówię o dodatkowo przypiętym Hand strap E1).
        Tak jest m.in. z:
        - Lowepro Topload Zoom AW, do którego muszę gripa ściągać ,
        - z plecaczkiem, taki niefirmowy mam, do którego wchodzą 2 długie tele i korpus z ew. trzecim tele, ale suwak się w nim pruje przez domykanie na siłę bo oczywiście grip
        - Lowepro Stealth Reporter 100 AW, gdzie wszystko byłoby fajnie gdyby nie grip (kupiłem w końcu 200 AW ale też do końca nie jestem zadowolony)

no a teraz piszecie o 75 AW

Komentarz

• kavoo
          Zablokowany
          • 2004
          • 1173

A co sadzicie o czyms takim?

Wiem, pojemnoscia nie grzeszy, ale nie pojemnosci oczekuje (do kompleksowego pakowania sie mysle o plecaku) - potrzebuje cos na rower i wlasnie myslalem o takim wynalazku, ktory moznaby bylo np. podczas jazdy sobie na plecy przekrecic (zeby nie przeszkadzal w pedalowaniu), a podczas spacerowania trzymac normalnie z przodu, z aparatem w zasiegu reki.

Komentarz

• muflon
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 6763

Zamieszczone przez kavoo
            A co sadzicie o czyms takim?
            Wygląda sensownie do takich zastosowań o których piszesz. Ja ćwiczyłem podobne ewolucje z TLZ 75, ale ona jest do tego po prostu za duża, natomiast ta torebka wydaje się być w sam raz. Tylko jeśli myślisz o naprawdę "rowerowym" i nie przeszkadzającym rozwiązaniu, to od razu zapomnij o podpinaniu tych bocznych pojemników. Body, średni zoom, karty/baterie i tyle.

Jakby ktoś chciał to chętnie wymienię mojego TLZ na coś takiego ;-) Bez dopłaty ;-)
            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Venio
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1084

Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
              ]
              Zamieszczone przez Venio
              Zamieszczone przez ToMo
              ...Czy lepiej wybrać coś innego...
              Polacam Lowepro TLZ Mini
              Ja osobiscie radzilbym kupic od razu cos wiekszego. Znajac zycie, to za kilka miesiecy kupisz jakies szklo, moze dwa, moze jakas lampe - to jest raczej nieuniknione ;-)
              Dlatego warto wziasc cos na 'wyrost' - nie bedziesz mial problemow z torba/plecakiem za jakis czas.
              Ja kiedys kupilem torbe 'troszke na wyrost' - a teraz upycham w niej aparat butem ;-)
              Ja osobiscie na początek wole cos takiego, małego... bo takie duże torby czasami mogą być ciężarem i bardzo niewygodne. A ta mała torba ma możliwość również zaczepienia na pasku. Co moze sie przydac i byc bardzo wygodne. Bo przeciez jak wychodzisz w teren to nie zawsze potrzebujesz wszystkie obiektywy i akcesoria. A jesli nawet to dodatkowy futerałek na sam obiektyw i do plecaka w razie czego

Komentarz

• kavoo
                Zablokowany
                • 2004
                • 1173

Tylko jeśli myślisz o naprawdę "rowerowym" i nie przeszkadzającym rozwiązaniu, to od razu zapomnij o podpinaniu tych bocznych pojemników. Body, średni zoom, karty/baterie i tyle.
                Dokladnie o tym mysle :-) Co prawda nie ze wzgledu na jazde na rowerze na poziomie wyczynowym przy ktorym cokolwiek na plecach pogarszaloby wyniki ;-), ale o taki wlasnie wypadzik mi chodzi - z jednym szkielkiem (standard zoom), ktorym mozna opedzic i ciasnawy landszaft, i do portretu w razie czego sie nada.
                A jak bede potrzebowal wiecej niz jedno szklo pod reka do dyspozycji, to przeciez zawsze mozna plecak na plecy zarzucic.

Komentarz

• Ted
                  Bywalec
                  • 2004
                  • 143

Zamieszczone przez Ted
                  jak oceniasz TZL 75 AW pod katem 20D+grip i 70-200 2,8L, upchne tam jeszcze gdzies data bank?
                  Niespecjalnie :-/ Kupując torbę przymierzałem ją do aparatu bez gripa - i w takiej konfiguracji jest świetna, 70-200 wchodzi ze zdjętą osłoną (albo założoną odwrotnie). Jednak z gripem to już jest wybitnie "na pych", dopinać trzeba trochę na siłę. Databank - zalezy jaki, mój CompactDrive chyba wszedłby bez problemu do górnej kieszeni.
                  kurcze to mi teraz wbiles klina - czy moze ktos ma jakas alternatywe dla tej torby? Chce zmiescic to co w gornym cytacie, a data bank to apacer share steno

PS. Jurek jak tam zdjecia Crumplera dla mnie? Stawiam piwko

Komentarz

• krwisty
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 372

Ja osobiscie polecam Lowepro Stealth Reporter 400AW - myslalem poczatkowo, ze jest za duza, ale jednak to rewelacyjna torba! miesci bez problemu mojego D60 z gripem i podpieta sigma 18-125, do tego 50mm 1.8, lampa 420ex, drugie body analogowe z kitowym obiektywem, caly system cokina, ipoda, jakas mape, czy inny zeszyt i jeszcze zostaje od groma miejsca. Przy tym jest baardzo wygodna! szczerze polecam
                    Martin Gorczakowski

Komentarz

• jdw
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 139

Mógłbyś zrobić zdjęcie otwartej, do połowy załadowanej? Proszę o to ponieważ na stronie lowepro przy wszystkich reporterach jest zdjęcie otwartej 200 (chyba)? z góry dzięki

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Zamieszczone przez krwisty
                        Ja osobiscie polecam Lowepro Stealth Reporter 400AW - myslalem poczatkowo, ze jest za duza, ale jednak to rewelacyjna torba!
                        A ja szczerze polecam 650AW 8) . Rowniez myslalem ze jest za duza... potem zapakowalem ja sprzetem i *******kami i... miejsca zabraklo :O .

Komentarz

• mowso

hmm.. to może ja się wtrące - dla tego Pana co pytał o torbę na body + obiektyw i ew pierdiłki małe polecam lowepro nova 2aw - mała zgrabna i podstawowe rzeczy się mieszczą - cena na allegro w granicahc 130pln :-)

Komentarz

• feder
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 203

Taniej tą torbę mają w pewnym sklepie w Gdańsku - 109 PLN. Chwilowo nie ma jej na stronie, ale dzisiaj właśnie zakupiłem ją razem z EOSem 350D .
                            Ps.Witam forumowiczów - to jest mój pierwszy post tutaj.
                            Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

Komentarz

• ToMo
                              Coś już napisał
                              • 2005
                              • 93

Panowie ja kupiłem coś na próbę i jestem narazie bardzo zadowolony - jak nie macie bardzo wielu dodatków do swojego sprzęta to polecam plecak COBRA Carena - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46184147 - ja taki kupiłem w FOTOJOKER za 39,99 zł - cena jest super, zwłaszcza, że mój 350D pasuje jak ulał i zostało jeszcze sporo wolnego miejsca oczywiście planuję również zakup czegoś droższego (torby) ale nie mogę się zdecydować, który model Lowepro wybrać :P
                              50D + BG-E2N | 50 1,8 II | Tamron 28-75 2,8 | Sigma 17-70 2,8-4 OS | 580EX II | 430EX

Komentarz

• jacam
                                Bywalec
                                • 2005
                                • 202

Potrzebny mi jest plecak foto, głównie na wypady rowerowe oraz w górki.
                                Pojemnościowo odpowiednik Lowepro Nowa 3.

Nie potrafię się zdecydować pomiędzy:
                                1. Orion Trekker Camera Backpack
                                2. Micro Trekker 200 Backpack

Pytania:
                                1.Czy da się to tych plecaków jakoś rozsądnie przytroczyć manfotto 190PRO ?
                                2.Czy do Oriona spokojnie zmieści się 300D+kit+Sigma 70-300

No i który byście polecili, główne przeznaczenie to rower.
                                canon | tylko zdjęcia pamiątkowe

Komentarz

Pracuję...