Zamieszczone przez muflon
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
o wlasnie mam pytanko jak oceniasz TZL 75 AW pod katem 20D+grip i 70-200 2,8L, upchne tam jeszcze gdzies data bank? -
Niespecjalnie :-/ Kupując torbę przymierzałem ją do aparatu bez gripa - i w takiej konfiguracji jest świetna, 70-200 wchodzi ze zdjętą osłoną (albo założoną odwrotnie). Jednak z gripem to już jest wybitnie "na pych", dopinać trzeba trochę na siłę. Databank - zalezy jaki, mój CompactDrive chyba wszedłby bez problemu do górnej kieszeni.Zamieszczone przez Tedjak oceniasz TZL 75 AW pod katem 20D+grip i 70-200 2,8L, upchne tam jeszcze gdzies data bank?Komentarz
-
I zauważyłem, że jest to charakterystyczne dla "krawców" od toreb. Najwyraźniej nie uwzględniają, albo mało który to robi, że ludzie używają gripów (już nie mówię o dodatkowo przypiętym Hand strap E1).Zamieszczone przez muflonJednak z gripem to już jest wybitnie "na pych", dopinać trzeba trochę na siłę.
Tak jest m.in. z:
- Lowepro Topload Zoom AW, do którego muszę gripa ściągać
,
- z plecaczkiem, taki niefirmowy mam, do którego wchodzą 2 długie tele i korpus z ew. trzecim tele, ale suwak się w nim pruje przez domykanie na siłę bo oczywiście grip
- Lowepro Stealth Reporter 100 AW, gdzie wszystko byłoby fajnie gdyby nie grip (kupiłem w końcu 200 AW ale też do końca nie jestem zadowolony)
no a teraz piszecie o 75 AW
Komentarz
-
A co sadzicie o czyms takim?
Wiem, pojemnoscia nie grzeszy, ale nie pojemnosci oczekuje (do kompleksowego pakowania sie mysle o plecaku) - potrzebuje cos na rower i wlasnie myslalem o takim wynalazku, ktory moznaby bylo np. podczas jazdy sobie na plecy przekrecic (zeby nie przeszkadzal w pedalowaniu), a podczas spacerowania trzymac normalnie z przodu, z aparatem w zasiegu reki.Komentarz
-
Wygląda sensownie do takich zastosowań o których piszesz. Ja ćwiczyłem podobne ewolucje z TLZ 75, ale ona jest do tego po prostu za duża, natomiast ta torebka wydaje się być w sam raz. Tylko jeśli myślisz o naprawdę "rowerowym" i nie przeszkadzającym rozwiązaniu, to od razu zapomnij o podpinaniu tych bocznych pojemników. Body, średni zoom, karty/baterie i tyle.Zamieszczone przez kavooA co sadzicie o czyms takim?
Jakby ktoś chciał to chętnie wymienię mojego TLZ na coś takiego ;-) Bez dopłaty ;-)Komentarz
-
Ja osobiscie na początek wole cos takiego, małego... bo takie duże torby czasami mogą być ciężarem i bardzo niewygodne. A ta mała torba ma możliwość również zaczepienia na pasku. Co moze sie przydac i byc bardzo wygodne. Bo przeciez jak wychodzisz w teren to nie zawsze potrzebujesz wszystkie obiektywy i akcesoria. A jesli nawet to dodatkowy futerałek na sam obiektyw i do plecaka w razie czegoZamieszczone przez [DoMiNiQuE]Ja osobiscie radzilbym kupic od razu cos wiekszego. Znajac zycie, to za kilka miesiecy kupisz jakies szklo, moze dwa, moze jakas lampe - to jest raczej nieuniknione ;-)Zamieszczone przez VenioPolacam Lowepro TLZ MiniZamieszczone przez ToMo...Czy lepiej wybrać coś innego...
Dlatego warto wziasc cos na 'wyrost' - nie bedziesz mial problemow z torba/plecakiem za jakis czas.
Ja kiedys kupilem torbe 'troszke na wyrost' - a teraz upycham w niej aparat butem ;-)
Komentarz
-
Dokladnie o tym mysle :-) Co prawda nie ze wzgledu na jazde na rowerze na poziomie wyczynowymZamieszczone przez muflonTylko jeśli myślisz o naprawdę "rowerowym" i nie przeszkadzającym rozwiązaniu, to od razu zapomnij o podpinaniu tych bocznych pojemników. Body, średni zoom, karty/baterie i tyle.
przy ktorym cokolwiek na plecach pogarszaloby wyniki ;-), ale o taki wlasnie wypadzik mi chodzi - z jednym szkielkiem (standard zoom), ktorym mozna opedzic i ciasnawy landszaft, i do portretu w razie czego sie nada.
A jak bede potrzebowal wiecej niz jedno szklo pod reka do dyspozycji, to przeciez zawsze mozna plecak na plecy zarzucic.Komentarz
-
kurcze to mi teraz wbiles klinaZamieszczone przez muflonNiespecjalnie :-/ Kupując torbę przymierzałem ją do aparatu bez gripa - i w takiej konfiguracji jest świetna, 70-200 wchodzi ze zdjętą osłoną (albo założoną odwrotnie). Jednak z gripem to już jest wybitnie "na pych", dopinać trzeba trochę na siłę. Databank - zalezy jaki, mój CompactDrive chyba wszedłby bez problemu do górnej kieszeni.Zamieszczone przez Tedjak oceniasz TZL 75 AW pod katem 20D+grip i 70-200 2,8L, upchne tam jeszcze gdzies data bank?
- czy moze ktos ma jakas alternatywe dla tej torby? Chce zmiescic to co w gornym cytacie, a data bank to apacer share steno
PS. Jurek jak tam zdjecia Crumplera dla mnie?
Stawiam piwko
Komentarz
-
Ja osobiscie polecam Lowepro Stealth Reporter 400AW - myslalem poczatkowo, ze jest za duza, ale jednak to rewelacyjna torba! miesci bez problemu mojego D60 z gripem i podpieta sigma 18-125, do tego 50mm 1.8, lampa 420ex, drugie body analogowe z kitowym obiektywem, caly system cokina, ipoda, jakas mape, czy inny zeszyt i jeszcze zostaje od groma miejsca. Przy tym jest baardzo wygodna! szczerze polecam
Martin GorczakowskiKomentarz
-
Mógłbyś zrobić zdjęcie otwartej, do połowy załadowanej? Proszę o to ponieważ na stronie lowepro przy wszystkich reporterach jest zdjęcie otwartej 200 (chyba)? z góry dziękiKomentarz
-
A ja szczerze polecam 650AW 8) . Rowniez myslalem ze jest za duza... potem zapakowalem ja sprzetem i *******kami i... miejsca zabraklo :O .Zamieszczone przez krwistyJa osobiscie polecam Lowepro Stealth Reporter 400AW - myslalem poczatkowo, ze jest za duza, ale jednak to rewelacyjna torba!Komentarz
-
hmm.. to może ja się wtrące - dla tego Pana co pytał o torbę na body + obiektyw i ew pierdiłki małe polecam lowepro nova 2aw - mała zgrabna i podstawowe rzeczy się mieszczą - cena na allegro w granicahc 130pln :-)Komentarz
-
Taniej tą torbę mają w pewnym sklepie w Gdańsku - 109 PLN. Chwilowo nie ma jej na stronie, ale dzisiaj właśnie zakupiłem ją razem z EOSem 350D
.
Ps.Witam forumowiczów - to jest mój pierwszy post tutaj.Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...Komentarz
-
Panowie ja kupiłem coś na próbę i jestem narazie bardzo zadowolony - jak nie macie bardzo wielu dodatków do swojego sprzęta to polecam plecak COBRA Carena - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46184147 - ja taki kupiłem w FOTOJOKER za 39,99 zł - cena jest super, zwłaszcza, że mój 350D pasuje jak ulał i zostało jeszcze sporo wolnego miejsca
oczywiście planuję również zakup czegoś droższego (torby) ale nie mogę się zdecydować, który model Lowepro wybrać :P
50D + BG-E2N | 50 1,8 II | Tamron 28-75 2,8 | Sigma 17-70 2,8-4 OS | 580EX II | 430EXKomentarz
-
Potrzebny mi jest plecak foto, głównie na wypady rowerowe oraz w górki.
Pojemnościowo odpowiednik Lowepro Nowa 3.
Nie potrafię się zdecydować pomiędzy:
1. Orion Trekker Camera Backpack
2. Micro Trekker 200 Backpack
Pytania:
1.Czy da się to tych plecaków jakoś rozsądnie przytroczyć manfotto 190PRO ?
2.Czy do Oriona spokojnie zmieści się 300D+kit+Sigma 70-300
No i który byście polecili, główne przeznaczenie to rower.canon | tylko zdjęcia pamiątkoweKomentarz
Komentarz