Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wojkij
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1915

Z pewnego źródła - zwykły ochroniarz nigdy nie zabroni Wam wejścia do sklepu tylko dlatego że odmawiacie zostawienia torby/plecaka czy reklamówki, będą Was tylko pilniej obserwować kamery - tak podobno większość firm ma to rozwiązane w regulaminie.
    www.kwapisz.org

Komentarz

• misieek
      Bywalec
      • 2009
      • 176

Zapytam przedstawiciela czy załatwi mi Defendera 220 za damke, torba wygląda fajnie
      GG: 538295
      SPRZEDAM: EF85/1.8 + marumi UV (1300zł), EX430 (850zł). 6-7 msc gwarancji, stany idealne sklepowe. Bardzo rzadko używane

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez michal.s
        Właśnie nie chcą mnie wpuścić z sprzętem foto na sklep, no nic może jeszcze coś wykombinuje.
        Pytasz o podstawę prawną, potem grozisz wezwaniem Policji i kontroli UOKiK by sprawdzili poprawność podanej podstawy prawnej, i wpuszczą. Im więcej ludzi będzie świadomych swoich praw tym szybciej skończy się bezprawna wszechwładza pseudoochroniarzy .

Komentarz

• lamerok
          Bywalec
          • 2005
          • 184

Niestety, problem własnego sprzętu w hipermarketach jest permanentny od lat, o czym i gazety piszą również:

Sam miałem kiedyś analogiczną sytuację, chciałem w Saturnie sprawdzić obiektyw sklepowy na swoim body. Wpuścili wprawdzie, ale spisali wcześniej numer seryjny aparatu - w sumie kilkanaście minut biurokracji...

Komentarz

• wiktor2323
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 1290

Przecież wszystkie obiektywy podaje sprzedawca i cały czas jest przy Tobie... także dla mnie to jednak nadgorliwość.
            Facebook

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez lamerok
              Niestety, problem własnego sprzętu w hipermarketach jest permanentny od lat
              Że istnieje od lat to się zgodzę. Ale że jest permanentny to się nie zgodzę. Konkretnie chodzi mi o znaczenie słowa "permanentny" . Wystarczy ten stan zmienić a już nie będzie permanentny. A zmienić jest bardzo łatwo - znajomość przepisów + asertywność.

Komentarz

• szymura
                Bywalec
                • 2008
                • 129

ja kupiłem Delta Premium 2 za 80zł i mieści mi się wszystko co mam w stopce + jakieś graty typu filtrów, ładowarek itd.
                450D / 18-55 f3.5-5.6 / 70-200 f4 / 50mm f1.8 II / Alpha BG-E5

Komentarz

• BRS
                  Bywalec
                  • 2009
                  • 116

Zamieszczone przez Vitez
                  Że istnieje od lat to się zgodzę. Ale że jest permanentny to się nie zgodzę. Konkretnie chodzi mi o znaczenie słowa "permanentny" . Wystarczy ten stan zmienić a już nie będzie permanentny. A zmienić jest bardzo łatwo - znajomość przepisów + asertywność.
                  zgodze sie
                  mnie raz "ochroniarz zapytal sie co mam w "torbie foto"
                  po odpowiedzi ze "w torbie foto nosze akcesoria foto"
                  usmiechnal sie i odwrocil...
                  to jedyny przypadek kiedy ktos sie interesowal co wnosze "na sklep"

a co do torby....na to zgripowane 5d z zestawem nie malych sloikow
                  to defendery hamy beda ok, 200 czy 220 ..bo 180tka moze byc ciasna
                  Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
                  http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html

Komentarz

• zbyrak
                    • 2009
                    • 7

A ja dostałem wczoraj w prezencie FOMEI PROFI POINT L:-D

Torba jest solidnie wykonana i myślę, że warta swej ceny. Jest naprawdę DUŻA. Powrzucałem swoje graty i chyba jednak jak na moje potrzeby jest zbyt duża??: (coś mi się wydaje, że sprzedam ją na dniach). Tak czy inaczej polecam tą markę.
                    zbyrak

Komentarz

• wiktor2323
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 1290

zrób jakieś zdjęcia ze sprzętem Oglądałem ją na allegro i całkiem fajna- jak przybędzie kasy to ją kupie- bo w niektórych sytuacjach plecak jest mało poręczny.
                      Facebook

Komentarz

• michal.s
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 271

Dzięki Panowie za wszystkie rady.
                        W MM niestety nic z gripem nie mają, a co do wniesienia sprzętu - w przyszłym tygodniu będę miał więcej czasu to spróbuje ich zaatakować raz jeszcze.
                        Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Komentarz

• Marcin K
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 142

Ja mam następujący problem.
                          Obecnie mam Lowepro FastPack 250.
                          Wszystko w nim jest OK. Bardzo mi się podoba.
                          Sprawdza się w mieście i na krótsze wypady.

Niestety na dalsze wyprawy jest dla mnie za mały.
                          Cześć fotograficzna jest ok i taka mogłaby pozostać.
                          Problem mam z druga częścią, gdzie chciał bym włożyć więcej rzeczy.

Podsumowując szukam takiego FaskPack 250 , ale z większą komorą niefotograficzną.
                          Nie musi być części na laptop. Nawet lepiej jakby części na laptop nie było.

Macie jakieś propozycje ?
                          Marcin Kasiński
                          http://itzone.pl

Komentarz

• michal.s
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 271

Tamrac Adventure 10?
                            Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Komentarz

• Marcin K
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 142

Zamieszczone przez Marcin K
                              Ja mam następujący problem.
                              Obecnie mam Lowepro FastPack 250.
                              Wszystko w nim jest OK. Bardzo mi się podoba.
                              Sprawdza się w mieście i na krótsze wypady.

Niestety na dalsze wyprawy jest dla mnie za mały.
                              Cześć fotograficzna jest ok i taka mogłaby pozostać.
                              Problem mam z druga częścią, gdzie chciał bym włożyć więcej rzeczy.

Podsumowując szukam takiego FaskPack 250 , ale z większą komorą niefotograficzną.
                              Nie musi być części na laptop. Nawet lepiej jakby części na laptop nie było.

Macie jakieś propozycje ?
                              Zapomnialem dodac, ze zalezy mi na tak samo latwym dostepie do aparatu bez calkowitego zdejmowania plecaka
                              Marcin Kasiński
                              http://itzone.pl

Komentarz

• _igi
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2035

Zamieszczone przez lamerok
                                Niestety, problem własnego sprzętu w hipermarketach jest permanentny od lat, o czym i gazety piszą również:

Sam miałem kiedyś analogiczną sytuację, chciałem w Saturnie sprawdzić obiektyw sklepowy na swoim body. Wpuścili wprawdzie, ale spisali wcześniej numer seryjny aparatu - w sumie kilkanaście minut biurokracji...
                                Saturn, pod tym względem jest najgorszy. Miałem kiedyś u nich kupić 40D z 10-20 od Sigmy i w sumie to bym to zrobił, ale że pani miła na moją prośbę o przymierzenie tego, co chcę za chwilę kupić odbąknęła "spadaj" i spojrzała jak na złodzieja, to sorry - więcej do nich nie pójdę nigdy
                                5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

Pracuję...