Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bartek_902
    Uzależniony
    • 2010
    • 690

Witam.
    Mam pytanie czy ktoś z was kupował coś na allegro u sprzedawcy o nicku dobrzyn8,bo handluje domke i newswearem i mam zamiar kupić u niego domke f-2 i pas newsweara?
    EOS + L i kupa gratów ...

Komentarz

• axk
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2027

Zamieszczone przez Bartek_902
      Witam.
      Mam pytanie czy ktoś z was kupował coś na allegro u sprzedawcy o nicku dobrzyn8,bo handluje domke i newswearem i mam zamiar kupić u niego domke f-2 i pas newsweara?
      Kupowałem wielokrotnie i nigdy nie było jakichkolwiek problemów. Jak dla mnie absolutnie uczciwy i pewny sprzedawca.
      EOS + Speedlite

Komentarz

• sebfoto
        Początki nałogu
        • 2009
        • 380

Witam.
        Mam pytanie czy ktoś z was kupował coś na allegro u sprzedawcy o nicku dobrzyn8,bo handluje domke i newswearem i mam zamiar kupić u niego domke f-2
        i pas newsweara?
        Jarek Malinowski - jedyny oficjalny przedstawiciel Newswear w Polsce.
        Ceny Domke w Polsce są wysokie. Ja kupiłem f-2 i f-6 na amazonie nieco ponad rok temu. Dostałem upust ok. 50$.
        Pouche Newswear kupiłem w Polsce na aukcjach dobrzyna.
        Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Komentarz

• Bartek_902
          Uzależniony
          • 2010
          • 690

Dzięki za info,w takim razie nie ma czego się obawiać a jeszcze pytanie,długo czekaliście na przesyłke? bo mam nadzieje że wysyłka jest z Polski a nie czekanie na towar z USA a potem dopiero wysyłka
          EOS + L i kupa gratów ...

Komentarz

• sebfoto
            Początki nałogu
            • 2009
            • 380

Dzięki za info,w takim razie nie ma czego się obawiać a jeszcze pytanie,długo czekaliście na przesyłke? bo mam nadzieje że wysyłka jest z Polski a nie czekanie na towar z USA a potem dopiero wysyłka
            Napisz lub zadzwoń do niego. Ostatnio też kupowałem jeden pokrowiec newswear i akurat przesyłka była na cle. Aukcji nie było. W końcu po tygodniu towar był dostępny i aukcja też się pojawiła. Raczej nie wystawia czegoś, czego nie ma.

Komentarz

• agent
              Coś już napisał
              • 2007
              • 71

Są tutaj może jacyś posiadacze torby lowepro nova 200 aw?
              Potrzebuję w miarę kompaktowej, lekkiej i wygodnej torby, która pomieści to co mam w stopce. Budżet do 250zł, myślicie że to byłby dobry wybór?
              ---
              5D + 40D + S14/2.8 + EF 28/1.8 + EF 50/1.4 + EF 85/1.8 + 430EX

Komentarz

• airhead
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2495

Zamieszczone przez agent
                Potrzebuję w miarę kompaktowej, lekkiej i wygodnej torby, która pomieści to co mam w stopce. Budżet do 250zł, myślicie że to byłby dobry wybór?
                pomyśl jeszcze o Stealth Reporterze, ale one są droższe od Novy
                Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
                Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• banan82
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1165

Zamieszczone przez agent
                  domke f-3x pomiescie wszystko, rozgladnij sie za domke, przynajmniej nie do konca wygladaja jak torby foto.
                  5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
                  Crazy Apple Fanboy
                  Ex Linux User

Komentarz

• moregun
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 351

mam problem/pytanie:

moja torba to Hama 210. Nosze w niej czasami duzo sprzętu. Oryginalny pasek na ramię ma rewelacyjną przesuwaną poduchę - dlatego był bardzo wygodny. po paru miesiącach pas okazał się na cięki i za wiotki (mimo że był szeroki) i poskręcał się tak że nie można było go używać.

do torby przepiąłem pas od plecaka mekko (pas identyczny jak w lowepro). zrobiony jest tak iż po środku jest przecięty i wszyta "poducha na ramię". sam pas okazał sie o wiele lepszy bo grubszy (nie szerszy tylko grubszy). Lecz gdy na wakacje włożyłem swoj sprzęt i dowaliłem lapka na łączeniach pas-poducha zaczął się nadrywać. Załamka

chcem kupić pas samochodowy (podobna szerokość i o wiele sztywniejszy niż te) i poszyć pas używając poduchy z pasa Hamy. ale za nim to może wiecie :

1. Czy gdzieś można dokupić sam gotowy pas do torby - wytrzymały
                    2. Gdzie można kupić karabińczyki takie jak są pasach do przyczepiania do torby (szukałam na necie w dodatkach krawieckich ale takich szerokih nie mogę znaleść)

Komentarz

• Loome
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1008

mam nove 200, mieszcza sie 2 aparaty z obiektywami, dwie lampy + jeszcze ze 2 obiektywy.
                      to moja 1 lepsza torba i uwazam ze jest calkiem calkiem, chociaz ciezko mi sie przelamac psychicznie do chodzenia z otwarta torba. natomiast otwieranie zamka na szybko jest raczej utrudnione

Komentarz

• Jago
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1502

Zamieszczone przez moregun
                        ............
                        1. Czy gdzieś można dokupić sam gotowy pas do torby - wytrzymały
                        2. Gdzie można kupić karabińczyki takie jak są pasach do przyczepiania do torby (szukałam na necie w dodatkach krawieckich ale takich szerokih nie mogę znaleść)
                        Ad. 1

Ad. 2 - w dobrym sklepie pasmanteryjnym.
                        C R6; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• MusicMan
                          Coś już napisał
                          • 2009
                          • 63

Szukam torby, która nie wygląda jak fotograficzna. Wstępnie upatrzyłem sobie CRUMPLER MUFFIN TOP 7500 za 300zł.
                          Torba ma pomieścić 5-tkę z gripem i podpiętym obiektywem, oraz dodatkowo 2 obiektywy wielkości 17-40 (a najlepiej jak jeden 17-40 a drugi 70-200/4)
                          Co sądzicie o tej firmie? Jak z wykonaniem i czy sprwadza sie w praktyce?
                          Piątka, eLki, portfolio w toku.

Komentarz

• najeli
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 992

@MusicMan:
                            Crumplera mój narzeczony ma "kurierskiego" na rower -- jest super.
                            Z "niefotograficznych" podobają mi się strasznie Terraclime Lowepro, ale niestety są tylko małe.
                            I natknęłam się ostatnio na http://www.tamrac.com/3537.htm - też ładne, ale dla Ciebie może być małe

A jakby ktoś wiedział, czy można dostać torbę, a raczej pokrowiec, bez żadnych bajerów, najlepiej bez kieszonek, o wymiarach wewnętrznych 23-25 W x 11-12 D x 18-20H (cm) to byłabym wdzięczna (przeszukałam Lowepro, Tamraca, Katę, Fomei, Naneu i allegro -- gdzie jeszcze mogę szukać?) Generalnie ma tam wejść 40d z S18-50/2.8 + 70-200/4 w pionie albo 40d z Lką + sigma w poziomie.

Próbuję wykombinować torbę napiersiową przypinaną do szelek plecaka i idzie mi jak po grudzie... Jak tak dalej pójdzie zamówię codurę, piankę i mikrofazę i będę katować maszynę do szycia ;-)
                            www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
                            C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Komentarz

• Handelson
                              Uzależniony
                              • 2009
                              • 789

Zamieszczone przez MusicMan
                              Szukam torby, która nie wygląda jak fotograficzna. Wstępnie upatrzyłem sobie CRUMPLER MUFFIN TOP 7500 za 300zł.
                              Torba ma pomieścić 5-tkę z gripem i podpiętym obiektywem, oraz dodatkowo 2 obiektywy wielkości 17-40 (a najlepiej jak jeden 17-40 a drugi 70-200/4)
                              Co sądzicie o tej firmie? Jak z wykonaniem i czy sprwadza sie w praktyce?
                              Miałem tą torbę. Do tego co pisałeś to raczej za mała
                              Wykonanie bardzo dobre. Dobra torba repo ale przy ugripionym body to może dwa ale mniejsze szkiełka upchasz. Dlatego zmieniłem na większą. Tą co w podpisie.

Komentarz

• sebfoto
                                Początki nałogu
                                • 2009
                                • 380

Zamieszczone przez najeli
                                @MusicMan:
                                Crumplera mój narzeczony ma "kurierskiego" na rower -- jest super.
                                Z "niefotograficznych" podobają mi się strasznie Terraclime Lowepro, ale niestety są tylko małe.
                                I natknęłam się ostatnio na http://www.tamrac.com/3537.htm - też ładne, ale dla Ciebie może być małe

A jakby ktoś wiedział, czy można dostać torbę, a raczej pokrowiec, bez żadnych bajerów, najlepiej bez kieszonek, o wymiarach wewnętrznych 23-25 W x 11-12 D x 18-20H (cm) to byłabym wdzięczna (przeszukałam Lowepro, Tamraca, Katę, Fomei, Naneu i allegro -- gdzie jeszcze mogę szukać?) Generalnie ma tam wejść 40d z S18-50/2.8 + 70-200/4 w pionie albo 40d z Lką + sigma w poziomie.

Próbuję wykombinować torbę napiersiową przypinaną do szelek plecaka i idzie mi jak po grudzie... Jak tak dalej pójdzie zamówię codurę, piankę i mikrofazę i będę katować maszynę do szycia ;-)
                                Może jednak Domke? F5XC
                                Domke 700-53S F-5XC Large Shoulder Bag in sand. This bag holds my everyday "walk around" kit very nicely. Canon 40D with 17-55mm f/2.8 IS Canon 70-200mm f/4L + Canon 1.4X II Extender Canon 50mm f/1.4 or Canon 85mm f/1.8 Canon 580EX II Flash

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                                We Help Create the World's Greatest Images! Our business strategy for over 80 years has always been to succeed through direct customer interaction and feedback by creating innovative products and services.
                                Ostatnio edytowany przez sebfoto; 29084. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

Pracuję...