Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kr4nkEd
    Bywalec
    • 2005
    • 119

Wybrałem Tamrac pro12. Myślę że to dobry wybór na torbę ślubną. Dzięki za pomoc!
    Bardzo dobry wybor. Pojemna i wieczna torba
    kalibracja monitora
    fotografia i film ślubny
    targi ślubne łódź / warszawa
    fotografia × kolarstwo

Komentarz

• enter
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1201

Zamieszczone przez amroz
      Wybrałem Tamrac pro12. Myślę że to dobry wybór na torbę ślubną. Dzięki za pomoc!
      "Będzie Pan zadowolony"

Komentarz

• tomisiek
        Dopiero zaczyna
        • 2006
        • 32

Tamrac wygląda bardzo fotograficznie, a poza tym ma klapę, która mnie doprowadza do pasji (wyjęcie czegoś z torby będącej na ramieni = szok w trampkach). Ja osobiscie na śluby biorę lowepro classifield 200 i wchodzi tam: nikon d3, d700, 70-200, 24-70, 14-24, 85/1,4, dwie lampy.

Jest to chyba najsensowniejsza torba jaką miałem (a miałem ich sporo - a te lowepro używam już coś koło 2 lat). Dostęp do sprzętu "od góry", dość niepozorny wygląd, możliwość poszerzenia (zamek powodujący zwiększenie górnej części torby - przydatne przy zapchaniu na maksa z dwoma korpusami). A jak się bierze mniej sprzętu (d3, 24-70,70-200 i np 85 1,4) torba jest naprawdę niepozorna i wygodna do noszenia.

pozdrawiam
        tomisiek
        www.photosystem.pl

Komentarz

• Bartek_902
          Uzależniony
          • 2010
          • 690

Ja osobiscie na śluby biorę lowepro classifield 200
          Fajna torba sam się nad nia zastanawiałem ale jednak padło na domke.
          Co do lowepro bardzo dobrze wykonana dosyć niepozorna,bez zadnych udziwnien wskazujących że to torba foto...po prostu miejska torba tylko jak ją ogladałem to doszedłem do wniosku że swoich stałek będę szukał tam godzine,torba fajnie sie sprawuje i jest wlasciwie przeznaczona do dłuższych szkieł tzn zoomy
          EOS + L i kupa gratów ...

Komentarz

• Piasek1989
            Bywalec
            • 2007
            • 153

ludzie a mi pomożecie ?

potrzebuję torbę małą zgrabną gdzie wejdzie 50d z 17-55, 70-200f/2.8 i lampa i fajnie by było jak by miała ta torba kieszonkę na kartę baterie i inne mniejsze badziewka.

Komuś nasuwa się jakiś model
            (mile widziane liniki)

z góry dzięki
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            ajjjj

zapominałem dodać że body z gripem

(proszę moderatorów o połączenie moich dwóch ostatnich postów)
            Ostatnio edytowany przez Piasek1989; 11687. Powód: Automerged Doublepost
            50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III

Komentarz

• MagdaS
              Bywalec
              • 2008
              • 132

Tak się zastanawiam, bo po przejrzeniu pobieżnie tego wątka a także innych stron najbardziej spodobał mi się Lowepro Fastpack 250 i zastanawiam się czy ma ktoś i mógłby się podzielić opinią na temat tego plecaka i czy inne firmy mają jakichś godnych polecenia konkurentów (podobnych wielkościowo i funkcjonalnie) tego Lowepro, na które również warto zerknąć.

Docelowo plecak ma pomieścić Canona 40D+C70-200/4+C50/1.8+C18-55(lub cod o podobnych rozmiarach)+MacbookPro 13", milo jakby jeszcze lapma się zmieściła - da radę?
              40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm

Komentarz

• Gimli
                Bywalec
                • 2009
                • 172

Zamieszczone przez MagdaS
                Docelowo plecak ma pomieścić Canona 40D+C70-200/4+C50/1.8+C18-55(lub cod o podobnych rozmiarach)+MacbookPro 13", milo jakby jeszcze lapma się zmieściła - da radę?
                Tak da radę. Mam podobny zestaw. 70-200 podpięty do body i umiejętne poukładanie reszty. W górnej komorze jeszcze kamera i parę drobiazgów. Oczywiście lapek 15,4".
                Pozdrawiam....Gimli
                http://lotnictwo.net.pl/gallery/foto...z_walczyk.html
                http://maciejko.net/cbsearch/

Komentarz

• Bangi
                  Moderator
                  • 2010
                  • 5117

Zamieszczone przez Bangi
                  Ja mam Velocity 6 Noszę w tym 550D z zamontowanym 18-135, a do tego mieszczą się dodatkowe karty, dodatkowa bateria, filtr CPL, kabel do body, inne drobiazgi. Czasem ładowarka do baterii i osłona przecisłoneczna. Z tego co wiedzę, a właściwe przypuszczam to zmieściła by się jeszcze w środku jakaś stałka 50. Jedyny minus jaki ostatnio zauważayłem to, że jak jest założnona osłna przeciwsłoneczna na obiektyw (odwrotnie oczywiście) to trudno wtedy wjąć aparat , wieć osłonę noszę odczepioną. Jak dla mnie (aparat wykorzystuję niezarobkowo) torba jest OK. Zamierzam jeszcze dokupić jakiegoś flasha i pewnie wtedy dokupię do torby dodatkowy pokrowiec na lampę i skorzystam z systemu MAS. Jak dla mnie jest to całkiem fajna torba.
                  uzupełniając powyższe to mieści się jeszcze C EF 50/1.8 II
                  SAMOLOTY CB
                  SAMOLOTY lotnictwo.net
                  SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• tom517
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 495

Zamieszczone przez Piasek1989
                    ludzie a mi pomożecie ?

potrzebuję torbę małą zgrabną gdzie wejdzie 50d z 17-55, 70-200f/2.8 i lampa i fajnie by było jak by miała ta torba kieszonkę na kartę baterie i inne mniejsze badziewka.

Komuś nasuwa się jakiś model
                    (mile widziane liniki)

z góry dzięki
                    ajjjj

zapominałem dodać że body z gripem

(proszę moderatorów o połączenie moich dwóch ostatnich postów)
                    Powinno Ci się wszystko zmieścić ładnie w Lovepro Nova 180aw, fajna nieduża torba, a powinna ładnie zmieścić to co chcesz.

Komentarz

• asmo
                      Dopiero zaczyna
                      • 2010
                      • 39

ludzie powiedzcie mi czy torba lowepro nova 200aw pomieści 50D + tamrona 17-50, 55-200, falcona 8mm , samyang 85mm + lampa i inne drobne rzeczy
                      a może lepsza będzie: CASE LOGIC XNSLR4?
                      Ostatnio edytowany przez asmo; 35447. Powód: Automerged Doublepost
                      c50d + t17-50 + t55-200 + falcon 8mm
                      zenit 12xp + helios 44m

Komentarz

• andres
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 257

To może i mi coś podsuniecie...
                        Potrzebuję:
                        1.plecak
                        2.musi mieścić laptopa 17"
                        3.musi mieścić 1 body plus 3 obiektywy plus lampę ( największe szkło to 70-200)

Zdecydowanie odpada LowePro Rower bo miałem (jak jeszcze nie miałem 17") i nie byłem z niego zadowolony. Mam NG5737 ale nie mieści mi się 17" poza tym jest ciut za duży na codzień...

Ewentualnie może jakaś torba??
                        kompakcik i stara smiena
                        www.sport.3ct-phototeam.pl
                        http://whitedreamsphoto.blogspot.com/

Komentarz

• crazy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1554

Myślę o tym plecaku Lowepro Fastpack 250 i zastanawiam się czy pomieści 5D z gripem założonym 70-200/2,8, 135/2 L 50/1,4 HSM oraz 16/2,8 + lampa i drobiazgi?
                          Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Komentarz

• GoomeX
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 338

Poszukuję opinii nt. torby Lowepro Stealth Reporter D400 AW ? Ktoś miał, używał, jakie plusy/minusy, no i pytanko, czy torba zmieści: 2xDSLR, 4 szkła, 1-2 lampki i kilka dupereli. Teoretycznie producent informuje, że w/w sprzęt powinien się upchnąć, ale wzorem producentów samochodów i deklarowanego przez nich zużycia paliwa dla danego auta w granicach 6l/100km - efektywnie 10l/100km wolę potwierdzić te informacje :]

Komentarz

• Gimli
                              Bywalec
                              • 2009
                              • 172

Zamieszczone przez crazy
                              Myślę o tym plecaku Lowepro Fastpack 250 i zastanawiam się czy pomieści 5D z gripem założonym 70-200/2,8, 135/2 L 50/1,4 HSM oraz 16/2,8 + lampa i drobiazgi?

Mam fasta 250, do tego 50d+grip+70-200/4 ... więc porównywalne wymiary. Jeżeli chodzi o długość zestawu to mieści się bez problemu. Natomiast body z gripem wchodzi na styk i do tego trzeba pasek umiejętnie upchać. Reszta "drobiazgów" powinna wejść bez problemu, chociaż nie wiem jaki duży jest 135/2. Jeżeli nie zmieści się w dolnej przestrzeni .... to w górnej na pewno.
                              Pozdrawiam....Gimli
                              http://lotnictwo.net.pl/gallery/foto...z_walczyk.html
                              http://maciejko.net/cbsearch/

Komentarz

• Arek_Gd
                                Bywalec
                                • 2008
                                • 249

Zamieszczone przez GoomeX
                                Poszukuję opinii nt. torby Lowepro Stealth Reporter D400 AW ? Ktoś miał, używał, jakie plusy/minusy, no i pytanko, czy torba zmieści: 2xDSLR, 4 szkła, 1-2 lampki i kilka dupereli. Teoretycznie producent informuje, że w/w sprzęt powinien się upchnąć, ale wzorem producentów samochodów i deklarowanego przez nich zużycia paliwa dla danego auta w granicach 6l/100km - efektywnie 10l/100km wolę potwierdzić te informacje :]

Zmieścisz. Używałem przez 2 lata D300AW , a od pół roku D400AW. W tą pierwszą wkładałem 1 body z podpiętym szkłem, 3-4 obiektywy i lampę którą łamałem w ten sposób że palnik wchodził w jedną z komór a resztę "kładłem" obok body, jakoś tak. D400 jest nieco większa, ale głównie bardziej głęboka co podoba mi się mniej. Lepiej gdyby była szersza, bo przez tą głębokość jest sporo nie wykorzystanego miejsca. Zależy jeszcze jakich używasz szkieł, ja głównie noszę w niej krótkie stałki więc nie potrzebuję tak wysokiej torby (np spokojnie mieści w pionie 300/4 IS.

Generalnie torba jest ok, dobrze leży, jest "miękka" (co dla jednych jest zaletą a dla innych wadą), jak zapomnisz jej zapiać to i tak jest stabilna i nie ma strachu że coś zgubisz etc. Ja zmieniłem z D300 na D400 aby dać więcej ochrony dla 85/1,2 bo z w/w zestawem była mocno napchana.

W sieci jest sporo filmików z tymi torbami. Zerknij na nie.
                                Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Komentarz

Pracuję...