Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sebfoto
    Początki nałogu
    • 2009
    • 380

Zamieszczone przez Bartek_902
    Szanowni forumowi koledzy,naprawde nikt z was nie jest w stanie powiedzieć jak to jest z tą f-2? myślę że napewno paru z was miało z tą torbą do czynienia
    Zerknij tu http://www.cambags.com/canon/300d_10...ke_f2_desc.htm
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Komentarz

• Bartek_902
      Uzależniony
      • 2010
      • 690

Przejrzałem już tą i setki innych stron ,ale w większości ludzie ladują tam body bez gripa,albo zdażają się fotki z canonem 1 d czy nikonem d3 ale problem w tym ze zawsze sam korpus bez szkła i nie mam orjentacji jak by to wygladało w mojej wizji pakowania sprzetu do tej torby
      EOS + L i kupa gratów ...

Komentarz

• sebfoto
        Początki nałogu
        • 2009
        • 380

Przejrzałem już tą i setki innych stron ,ale w większości ludzie ladują tam body bez gripa,albo zdażają się fotki z canonem 1 d czy nikonem d3 ale problem w tym ze zawsze sam korpus bez szkła i nie mam orjentacji jak by to wygladało w mojej wizji pakowania sprzetu do tej torby
        imho, żeby włożyć body z gripem i podpiętym obiektywem trzeba nie mieć standardowego insertu
        For 40 years, starting with DOMKE’s Heritage line of popular camera bags they have been a badge of honor for photographers.

tylko np ten. http://www.tiffen.com/displayproduct...emnum=720-250D

lub podwójny, albo nosić body z gripem ale z odpiętymi szkłami.
        We Help Create the World's Greatest Images! Our business strategy for over 80 years has always been to succeed through direct customer interaction and feedback by creating innovative products and services.

Do mojej F-6 spokojnie zmieszczę 2x xxD+grip + 4 słoiki + inne akcesoria.
        F-2 jest dużo większa.
        Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Komentarz

• Bartek_902
          Uzależniony
          • 2010
          • 690

Dziś dostałem paczke z domke f-2 waxwear od Pana Jarosława czyli dobrzyna8,torba genialna,swietnie wykonana,pojemna,miesci wszystko co w stopce i jeszcze jest miejsce,dostałem z nowym modelem inserta w ktorym mozna regulowac przegrody wiec mozemy pokombinować jak trzeba,a co najbardziej mnie cieszy to to iz 7d z gripem i zapietym 17-40 wchodzi bez zadnego problemu

Komentarz

• serbio
            Bywalec
            • 2005
            • 243

Czy mógłbyś pokazać tę torbę wraz ze sprzętem na zdjęciach.

Komentarz

• Bartek_902
              Uzależniony
              • 2010
              • 690

Jak wieczorem będę miał drugi aparat to zrobie i postaram się zamieścić.

Pozdrawiam.

Komentarz

• Bartek_902
                Uzależniony
                • 2010
                • 690

Witam.
                Tak jak obiecałem wrzucam zdjecia mojej domke f2 waxwear niestety jakośc marna bo fotki z Iphona nie miałem swojego lumixa tz10 bo ojcu pożyczyłem

Uploaded with ImageShack.us

Jak widać bez problemu wchodzi 7d z gripem i zapietym 17-40 plus lampa i 2 szkła 50mm i 85mm plus grucha i dyfuzor,w bocznych kieszeniach filtry cokin i holder w drugiej osłona od 17-40 a w tych z przodu portfel z kartami CF plus duperele typu sciereczki dekielki itd,pozostaje jeszcze sporo miejsca.

Komentarz

• rauf
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 371

A ja chyba znalazłem wkońcu torbę która będzie mocno podręczna, na body +2 obiektywy i szybką wymianę na spacerze, z możliwością odłożenia body w momencie zatykania szkieł. :-D

LighTri-318 UL

Tylko musi przyjśc do PL...
                  papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Komentarz

• Bartek_902
                    Uzależniony
                    • 2010
                    • 690

A ja chyba znalazłem wkońcu torbę która będzie mocno podręczna, na body +2 obiektywy i szybką wymianę na spacerze, z możliwością odłożenia body w momencie zatykania szkieł.
                    Ja w takim celu kupiłem ta f-2 jest dosyć mała mieści to co najbardziej potrzebne i zostaje zapas pakownosci,a co najwazniejsze w miare dyskretna jest chociaz najbardziej przemówil do mnie fakt iz mialem dosyć plecaka w czasie gdy trzeba było zmienić szkło bo zanim się to zdejmie z pleców otworzy rozsunie itd itp to mija wiecznosc,a tu mam bezpośredni dostęp do wszystkiego i zmiana trwa chwilę .
                    Chociaż przyznam iż nie moge się przyzwyczaić znów do noszenia całego ciężaru na jednym ramieniu...ale to kwestia czasu

Komentarz

• rauf
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 371

F-2 to nie zwykła torba naramienna? Coś takiego mam Stealth Reportera, ale raczej na wszystkie graty i na spacer po mieście to za wielkie.

Ta Kata, to raczej plecako/torba z specjalnym miejscem na zmianę obiektywu.
                      papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Komentarz

• kinimodgdynia
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 106

.
                        Chociaż przyznam iż nie moge się przyzwyczaić znów do noszenia całego ciężaru na jednym ramieniu...ale to kwestia czasu
                        kwestią czasu jest też to kiedy kręgosłup upomni się o przeproszenie z plecakiem
                        blog

Komentarz

• banan82
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1165

sprawdz czy w tej domke masz YYK na zamkach, jesli nie to jest duza szansa ze masz podrobke z hong kongu. Ja tak kupilem pierwsza F3-x z hong kongu, opisalo ze orgiinalna, cena byla przystepna. Okazalo sie ze to podrobka, ale bardzo bardzo dobra podrobka. Kupilem orginalna w USA z przesylka do UK, cena byla prawie 2 razy wyzsza, ale zamki byly YYK, wszystkie orginalne metki, ulotki itp itd wiec mialem doczynienia z orginalem Jedyny problem z Domke jest taki ze szybko lapie kurz i sie brudzi. Ile mozna do nich zmiescic to niejeden sie juz zdziwil
                          5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
                          Crazy Apple Fanboy
                          Ex Linux User

Komentarz

• Bartek_902
                            Uzależniony
                            • 2010
                            • 690

sprawdz czy w tej domke masz YYK na zamkach,
                            To była pierwsza rzecz jaką sprawdzilem po odbiorze od kuriera,i oczywiscie wszystko jest ok a i nie yyk tylko ykk torbe kupowałem u pewnego zródla czyli kolegi dobrzyn8 ktory się zajmuje sprowadzaniem rzeczy domke i newswear.
                            Z tym kurzem racja,mam ją pare dni i widać że kłaki do niej przywierają,nie wiem czy to akurat wina materiału waxwear który jest impregnowany woskiem czy wszystkie torby domke tak mają

Komentarz

• serbio
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 243

Czy do domke F-2 zmieszcze 5D z 24-105L wraz z osłoną a w przegródkach 70-200/4L IS wraz z osłoną (czy nie za wysoki ?) ,28/1,8 osł. + 50/1,4 osł. +85/1,8 osł..Czy pomieści się to wszystko ?
                              Pozdrawiam

Komentarz

• Bartek_902
                                Uzależniony
                                • 2010
                                • 690

28 50 i 85 z oslonami spokojnie wejda,70-200 samo napewno z oslona bedzie problem bo jak ja wkladam 85 z osłoną to od konca osłony do brzegu torby zostaje z 5cm max.
                                a 5d z podpietym 24-105 wejdzie bez wiekszego kłopotu

Komentarz

Pracuję...