Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Aszu
    Uzależniony
    • 2004
    • 707

Zamieszczone przez Khazad
    Kupiłem dzisiaj Lowerpro Mini Trekker AW. Była promocja i kosztował 299 zł. Według mnie plecak jest dobry, szczególnie za tą cenę. Zmieściły się dwa aparaty obiektywy, lampa błyskowa, mały statyw i jeszcze miejsce zostało.
    Plecak jest ok, ale w autobusie trzeba go zdiąć z pleców bo niektórzy chcieliby włożyć tam swoje łapska.
    //mj

Komentarz

• Polaco
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1135

Zobacz jak jest zrobiony ww Mini Trekker, jak masz go zapietego na te paski boczne to raczej poczujesz ze ktos cos probuje otworzyc
      Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
      Troche moich knotow

Komentarz

• korbusiatko
        Dopiero zaczyna
        • 2005
        • 31

kupiłem w Fotokonsorcjum Mikro Trekker 200 za 249PLN, myślę ze warto było
        wykonanie jest super, teraz tylko pozapełniać wszystkie przegródki
        EOS 300D + KIT + Sigma 70-300 APO Macro Super II i EF 50 f/1.8 II

Komentarz

• Jax
          Dopiero zaczyna
          • 2005
          • 19

Zamieszczone przez korbusiatko
          kupiłem w Fotokonsorcjum Mikro Trekker 200 za 249PLN, myślę ze warto było
          wykonanie jest super, teraz tylko pozapełniać wszystkie przegródki
          Dokładnie ten sam do mnie przyjechał, jest super.
          pozdrawia
          Jax®

Komentarz

• Roqfort
            Bywalec
            • 2005
            • 149

Dzisiaj kupiłem...

Lowepro Micro Trekker 200 na Allegro za 220zł, choć w sklepach internetowych chodzą od 345zł. Nówka nie śmigana pięknie zapakowana z fakturą i wieczystą gwarancją.
            Plecaczek....super! Wszystko wchodzi bez problemu, np.mój Canonek w pogotowiu z podpiętą Sigmą 70-300 wraz ze sporą osłoną przeciwsłoneczną, kitowe szkło, ładowarka, pierdoły, i jeszcze zostało ok. 25% miejsca na kolejne szkiełka. Wymiary ma dla mnie IDEALNE. Od początku mojej przygody z cyfrówkami kupowałem wyłącznie torby Lowepro i chyba jestem od tej firmy uzależniony :-P Polecam!

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez Roqfort
              i jeszcze zostało ok. 25% miejsca na kolejne szkiełka.
              Malutko . A dolicz databanka, dwa szkla, drugie body, lampe blyskowa itd

Komentarz

• kavoo
                Zablokowany
                • 2004
                • 1173

Mialem w rekach Micro bo moj brat sobie kupil do Sony 717. Hmmm... na pewno do tego Sony wystarcza Jesli chodzi o cos wiecej, to mam mieszane uczucia ;-)

Komentarz

• Roqfort
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 149

Drugie body? Chyba żony :-D Nie mam potrzeby kupowania drugiego body. Nie jestem milionerem. Databank? A po co mi? Mam 2 karty po 2Gb każda. Lampa błyskowa? Kiedy ja brzydzę się fleszem? Do doświetlania cieni wystarcza mi wbudowany flesz. Mam wszystko co potrzebuję i jeszcze kupę miejsca na przyszłe szkła. I o to chodziło :-P
                  Nie jestem zawodowcem, więc zabieranie ze sobą paru nepalskich sherpów i ciągnięcie dwukołowego wózka z klamotami, zabierałoby mi radość z czystego radosnego fotografowania
                  Po prostu kiedyś trzeba powiedzieć sobie - dość
                  Poza tym - to drogie hobby, a ja mam jeszcze parę innych, nie mniej kosztownych.
                  I dalej uważam że TEN plecak jest dla mnie po prostu SUPERTURBOPANZERFAUST i "w porzo"
                  Pozdrawiam!
                  Ostatnio edytowany przez Roqfort; 2326.

Komentarz

• Roqfort
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 149

[QUOTE=mmsza]Miałem ( i mam) torbę NOVA 5AW - przepastna.

Ostatnio dokupiłem Mini Trekkera, przed zakupem 100-400 był dla mnie idealny a teraz mam kłopot - albo zabieram ze sobą 70-200 albo 100-400 - razem nie wlizą ni cholery [img]

Widzisz...bo to wynika z naszych odmiennych filozofii.
                    Ja nie dubluję szkła, bo mnie na to nie stać. Chcę mieć dobrą portretówkę, jakiś spacer-zoom, i jakiś tele. Kupowanie tele 70-200 i 100-400 to DLA MNIE zbytek. Więc ten dylemat mnie nie dotyczy

Najlepiej kupić uniwersalny.
                    Np. 18 - 1200mm ze światłem 1,2 :-P żartowałem!
                    Pozdr.

Komentarz

• muflon
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 6763

Najlepiej kupić uniwersalny.
                      Np. 18 - 1200mm ze światłem 1,2 :-P
                      Ale taki obiektyw (o ile go ktoś by skonstruował) to musiałbyś wozić na platformie podobnej do tych, z których startują rakiety w Bajkonurze ;-)

A poza tym uważam że 70-200 i 100-400 naraz ma sens, pod warunkiem że jest to 70-200/2.8 (IS) :-)
                      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• tomi
                        Coś już napisał
                        • 2004
                        • 66

Poza tym - to drogie hoby, a ja mam jeszcze parę innych, nie mniej kosztownych.
                        Mam to samo. Fotografia w tej chwili awansowała dość wysoko w hierarchii, ale głównie ze względu na zakup aparatu. Też mam Mikro Trekker 'a i jak zacznie brakować miejsca, to mam nadzieję, że uświadomi mi to, że starczy wydatków . Jak nie to żona to zrobi i wciśnie się na pierwsze miejsce

PS. W razie jakby żona czytała: oczywiście jesteś zawsze na pierwszym miejscu

Komentarz

• Polaco
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1135

Zamieszczone przez tomi
                          Mam to samo. Fotografia w tej chwili awansowała dość wysoko w hierarchii, ale głównie ze względu na zakup aparatu. Też mam Mikro Trekker 'a i jak zacznie brakować miejsca, to mam nadzieję, że uświadomi mi to, że starczy wydatków . Jak nie to żona to zrobi i wciśnie się na pierwsze miejsce

PS. W razie jakby żona czytała: oczywiście jesteś zawsze na pierwszym miejscu
                          Hehehe, tomi przeczytaj watek o zonach, wszystko bedzie jasne

Co do 70-200 i 100-400 to ja tez za bardzo sensu w tym nie widze, i mam nadzieje ze nie zobacze
                          Troche moich knotow

Komentarz

• korbusiatko
                            Dopiero zaczyna
                            • 2005
                            • 31

Zamieszczone przez Vitez
                            Malutko . A dolicz databanka, dwa szkla, drugie body, lampe blyskowa itd
                            eeee, Vitez, no nie kazdy ma tyle szpargalow co Ty
                            ale jak nazbieram ich więcej - to tak jak licze nawet plecak za okolo 1000PLN bedzie tylko malym dodatkiem do wydatkow
                            EOS 300D + KIT + Sigma 70-300 APO Macro Super II i EF 50 f/1.8 II

Komentarz

• Polaco
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1135

Zamieszczone przez mmsza
                              Czy ma sens czy nie to już się kiedyś pytałem - dla mnie MA.
                              W poście chodziło o fakt, że w Mini Trekkera 4 obiektywy (w tym dwa długie) nie wlizą. (jakby kto chciał wiedzieć oczywiście)
                              Jestes pewny ze nie ? Jednego dlugasa przypnij do korpusu, drugiego obok (np. 70-200), zostaja Ci 2 male, po bokach sie zmieszcza spokojnie. Chyba ze Ty chcesz wszystkie oslony wlozyc, to moze byc problem...
                              Troche moich knotow

Komentarz

• Polaco
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 1135

Zamieszczone przez mmsza
                                to wtedy lampa mi nie włazi
                                tzn - na ścisk to wszystko nogą można dopchnąć ale kultury użytkowania to już nie ma.
                                A sprobowales lampe wlozyc do tej przedniej kieszeni ? Czesto tam trzymam kable i inne cuda jak gdzies wyjezdzam...
                                Troche moich knotow

Komentarz

Pracuję...