Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cood
    Coś już napisał
    • 2006
    • 94

fICHU dzieki za namiary.
    alez ten dystrybutor DOMKE na polske miły.
    nie ma szans kupićw innym sklepie niż w warszawie ich produktów. tzn mogę sobie zamówić i przyslą mi do najbliższego mi punktu, ale własciwie robię to w ciemo. nie ma szans abym wybrał zpośród 2 czy 3 modeli.
    no nic, szukam dalej.

a.
    cood [czyt. kud]
    http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
    przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
    moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641

Komentarz

• Delorian77
      Coś już napisał
      • 2006
      • 68

witam! miał ktoś z was doczynienia z plecakiem Tamraca o oznaczeniu adventure 6 albo 7? mysle zę to bardzo dobra alternatywa dla lowepro orion trekker II. co wy na to? Tutaj można go chyba dostać najtaniej http://www.megafoto.cz/shop/product_...84800722cbd297 ..........taniej od allegro .... co myslicie o tym tamracu?
      300d+BG-E1 | A2E | 50/1,8 | 70-200/4L| 18-55 | arl zeiss sonnar 135 |

Komentarz

• Kubak82
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2348

Zamieszczone przez Delorian77
        co myslicie o tym tamracu?
        ja mysle bardzo pozytywnie i intensywnie .. moze sie zdecyduje za jakis czas bo mam kupe dylematow - stawyw, databank, plecak a moze olac to wszystko i kupic sigme 70-300 :wink: te dylematy sa za kazdym razem makabra .. ale plecak wyglada i powinien sie sprawdzac super
        Ostatnio edytowany przez Kubak82; 4962.

Komentarz

• Oakhallow
          Początki nałogu
          • 2005
          • 258

mogę kupić na ebay.com niezbyt drogo (ale i nie super tanio) F-x5b ale nie jestem pewny czy sie zamieszcze z moimi klamotami do tej torby.
          Do tego modelu może być ciężko, choć wszystko jest kwestią jakiegoś kompromisu. Może pomyśl o modelu F-6 lub F-6B z Domke. Mieszczę do niej podobną ilość sprzętu do Twojej.

Oakhallow

Komentarz

• Delorian77
            Coś już napisał
            • 2006
            • 68

no ja już kupiłem tego tamraca namegafoto.cz! umowilismy sie na 222 zł z wysyłka............ale pepiki coś kombinuja i chyab mnie to wyjdzie 250 .........ale najwyzej nie odbiore paczki .....ajk dojdzie to podam swoją recenzje
            300d+BG-E1 | A2E | 50/1,8 | 70-200/4L| 18-55 | arl zeiss sonnar 135 |

Komentarz

• RaV22
              Bywalec
              • 2004
              • 124

Czy na giełdzie w Stodole jest szansa pomacać Tenbe? Czy tylko w M1?
              A torby i plecaki Mekko? Można przymierzyć gdzieś w Warszawie?
              Ostatnio edytowany przez RaV22; 823.

Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz.

Komentarz

• czeredrecki
                Coś już napisał
                • 2005
                • 90

swe skarby od 2dni przełożyłem z walizki do nowej torby CITYBAG .. z BIEDRONKI cena 24,99 .. do tordy wejdzie lampa, 2 szkła, i 300D .. + filtry .. sprzęt do czyszczenia .. i powiem że torba wykonana jest baaaardzo solidnie ..

Komentarz

• RaV22
                  Bywalec
                  • 2004
                  • 124

Zamieszczone przez czeredrecki
                  swe skarby od 2dni przełożyłem z walizki do nowej torby CITYBAG .. z BIEDRONKI cena 24,99 .. do tordy wejdzie lampa, 2 szkła, i 300D .. + filtry .. sprzęt do czyszczenia .. i powiem że torba wykonana jest baaaardzo solidnie ..

No tak. Ja ma 10D, 6 szkieł (w tym jedno długości 37 cm), SIX-a (tymczasowo) i 2 szkła do niego. Do tego statyw i trochę szpargałów. W co to upchnąć? Torba czy plecak. Mam max 350-400 zł. Czytam te wszystkie wątki, przeglądam strony w necie i im więcej czytam, tym większy mam mętlik w głowie. Musi mieć mocowanie statywu. Oczywiście na co dzień wygodniejsza była by torba, na plenery natomiast plecak... Co kupić? POMOCY!

Komentarz

• Nemeo
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1757

Czy ktoś może mi doradzić jakiś sensowny plecak do jazdy na rowerze w którym mieściłby się :

1. 20D+grip
                    2. 100-400 4.5-5.6 IS L + TC 1.4x Kenko
                    3. 24-105 4 IS L
                    4. Epson P-2000

Do plecaka ma wejść tylko w/w sprzęt, na całą resztę mam : Tamrac 5578 - EXPEDITION 8.

Jaki plecak radzicie kupić ?

Komentarz

• muflon
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 6763

Zamieszczone przez RaV22
                      na co dzień wygodniejsza była by torba, na plenery natomiast plecak... Co kupić? POMOCY!
                      A do łażenia w góry toploader z mocowaniem na piersi Nie da się. Przy tej ilości sprzętu jesteś raczej skazany co najmniej na większe Tamrace, nie pamiętam, żeby ktoś coś wspominał o tańszych torbach/plecakach tej wielkości. Tak na oko od modelu Expedition 4-5 wzwyż. Na Allegro okolice 400-500PLN.
                      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• czeredrecki
                        Coś już napisał
                        • 2005
                        • 90

Zamieszczone przez RaV22
                        No tak. Ja ma 10D, 6 szkieł (w tym jedno długości 37 cm), SIX-a (tymczasowo) i 2 szkła do niego. Do tego statyw i trochę szpargałów. W co to upchnąć? Torba czy plecak. Mam max 350-400 zł. Czytam te wszystkie wątki, przeglądam strony w necie i im więcej czytam, tym większy mam mętlik w głowie. Musi mieć mocowanie statywu. Oczywiście na co dzień wygodniejsza była by torba, na plenery natomiast plecak... Co kupić? POMOCY!

sie mnie zdaje iż jednak plecak ... ja miałem walizką i wszedł statyw i 2 szkła body i ładowarka i lampa i parę filtrów sprzęcik do czyszczenia .. walizka jest wielka nie poręczna jednak szukaj plecaka :d

Komentarz

• RaV22
                          Bywalec
                          • 2004
                          • 124

Zamieszczone przez muflon
                          A do łażenia w góry toploader z mocowaniem na piersi Nie da się. Przy tej ilości sprzętu jesteś raczej skazany co najmniej na większe Tamrace, nie pamiętam, żeby ktoś coś wspominał o tańszych torbach/plecakach tej wielkości. Tak na oko od modelu Expedition 4-5 wzwyż. Na Allegro okolice 400-500PLN.
                          Minimum Expedition 5, a to już za drogo
                          Poszukam Mekko lub Tenby i chyba jednak torba

Komentarz

• Oakhallow
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 258

[Nieaktualne]

Panowie, potrzebuję szybkiej porady!!
                            Muszę wybrać torbę do codziennego łażenia po różnych imprezach. Wybór jest pomiędzy Lowepro D400 i Domke F1X/B (ew F2/B)
                            Z Lowepro mam D650, z Domke mam F6. Z obu jestem bardzo zadowolony, ale jedna za duża a druga za mała.
                            Docelowo ma się tam zmieścić body (najlepiej z podpiętym szkłem 24-105), lampa, 100-400 i w dłużej perspektywie jakieś 16-35 lub 17-40.
                            Zdecydować się muszę do dzisiaj!

Pozdrawiam!

Oakhallow
                            Ostatnio edytowany przez Oakhallow; 3539.

Komentarz

• gargamelos
                              Dopiero zaczyna
                              • 2006
                              • 30

Dziś nabyłem Tamrac System 6 5606...naprawde fajna torba.
                              Mieszcze bez problemu: 350D+grip, kit, C 90-300, C [email protected], lampe C 420EX,
                              sprzęt do czyszczenia, akumulatory i wszystko inne co potrzebne.
                              Jakby ktos potrzebowal to kupilem na: fotozakupy.pl za 240zł...
                              30D,grip, C17-40@4, [email protected], [email protected], [email protected], C430EX,

Komentarz

• Wats0n
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 996

Od 10h jestem szczęśliwym posiadaczem slingshota 200. Dzisiejsze bieganie po miescie potwierdzilo zalety tegoż tworu - wygodny i łatwodostępny. Spokojnie pomieścił mój skromny sprzęt (350D + grip, lampa, 3 szkła + trochę shitu na m42 i rupiecie) i jest w nim jeszcze sporo miejsca. Z czystym sumieniem polecam. Z czystym sumieniem odradzam przy okazji sklep fotozoom.pl. Niestety, mimo oferty "przesyłka gratis" musiałem dopłacić dodatkowe 15 zl (co w tym przypadku podniosło cenę o ponad 5%). Gdybym nie był tak napalony na tę torbę, nie odebrałbym. Ogólnie - traktują klientów dość mało poważnie.

EDIT: Po prawie dwóch miesiącach otrzymałem zwrot nadpłaconych 15 złotych. Tak więc wszystko wyprostowali i sprawiedliwości stało się zadość.
                                Ostatnio edytowany przez Wats0n; 5282.
                                Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

Pracuję...