Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • filip71
    Początki nałogu
    • 2004
    • 250

Zamieszczone przez ErnestPierwszy
    350D+grip+17-40+70-200f4+580EX i jakieśtam duperele?

Ma ktoś z Was taki zestaw? Nie wiem czy brać model 4 czy 5 a różnica w cenie 40 zl Tu zmierzam kupić: www.torbylowepro.pl.
    Ja mam podobna kombinację (tylko body trochę większe - 20D i 70-200 ze światłem 2,8 czyli ok. 2 cm wyższe).
    Po ułozeniu wszystkiego (70-200 2,8, 17-40, 550EX, body+grip) okazało się, że body musiałem włożyć oddzielnie bez żadnego obiektywu gdyż tylko wtedy wszystkie graty się mieściły.
    Jednakże najważniejszą dla mnie wadą jest to, ze po włożeniu pionowo mojego 70-200 to do końca nie mieści się na wysokość i wystaje 2-3cm. Torbe się dopnie jednakże w miejscu tegoż obiektywu materiał (gąbczasta osłona antyuderzeniowa) jest bardzo napięta i nie spełnia do końca swojej roli i ciagle myslę aby nie "walnąć" torbą o coś twardego jak noszę taki zestaw.
    Twój obiektyw jest troche niższy (wg mnie jego wysokość pasuje na "styk" ale sprawdź to sobie) ale jak zmienisz sobie np. na lepszy to bierz to pod uwagę.

Podsumowując na obecna chwilę do twojego zestawu nie polecam 4-ki ze względu na to, ze body i obiektywy (wg moich ustawień) muszą być oddzielnie gdyż w innym wypadku nie zmieści Ci się wszystko. Kolejna sprawa jest fakt, że wymieniając lub kupując obiektyw Canona o ogniskowej w okolicach 200 ale z lepszym swiatłem to po prostu na "piona" jest za duży.
    Ostatnio edytowany przez filip71; 305.
    Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3

Komentarz

• sal
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1071

Dzisiaj prawie kupiłem CompuTrekkera...
      Dlaczego prawie? Ano coś mnie tknęło aby sprawdzić czy wejdzie mi do niego laptop.
      Według wymiarów 'wewnętrznych' powinny zostać po 2-3cm zarówno wysokości, jak i szerokości.
      A na miejscu - ****
      Okazało się, że CT jest u góry owalny i laptop owszem wchodził, ale na rogach brakowało około centymetra plecaka, aby zapiąć zamek.
      Do CT Plus mi nie wejdzie tym bardziej, bo tam niby długości więcej, ale z kolei szerokość kieszeni na laptopa mniejsza o 1.5cm
      Rolling CT to w ogóle wielka porażka bo tam to chyba 14" by było ciężko upchnąć, a do tego laptop jest w 'zewnętrznej' części plecaka.
      Możecie mi polecić coś wielkości CT, ale innych producentów?
      Chciałbym mieć do latania jeden plecak na foto+laptop.
      Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• oszołom
        Początki nałogu
        • 2005
        • 301

Kupiłem plecak Lowepro Photo Trekker Classic. Jest duży, taki mi właśnie jest potrzebny. Wszystkie moje zabawki są w plecaku poukładane, nic się nie obija i nie niszczy. Plecak jest bardzo wygodny w noszeniu, podczas fotografowania nie przeszkadza oraz nie krępuje ruchów. Zaletą jest również cena - rozsądna !!!!
        Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Komentarz

• snowboarder
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1358

Lowepro Mini Mag AW - idalnie miesci 5D + dwa spore obiektywy
          (jeden na aparacie), w kieszeniach filtry, bateria itd.
          Super porzadne wykonanie, nawet nie krzyczy zbytnio
          "torba fotograficzna"...

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez sal
            Możecie mi polecić coś wielkości CT, ale innych producentów?
            Chciałbym mieć do latania jeden plecak na foto+laptop.
            Przymierz sie do CompuRovera. Nieco wiekszy od Computrekkera ale za to powinien zmiescic twojego laptopa.

Komentarz

• sal
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1071

Zamieszczone przez Vitez
              Przymierz sie do CompuRovera. Nieco wiekszy od Computrekkera ale za to powinien zmiescic twojego laptopa.
              No tak. Zapomniałem dodać, że CompuRover odpada ze względu na ideę (sprzęt jak w torbie, a nie jak w plecaku - zupełnie dla mnie bezużyteczna komora główna).
              No i jeszcze jedno - ze względu na taką a nie inną budowę CompuRover jest z kolei za duży
              Dlatego zaczynam się rozglądać za czymś nie-Lowepro, bo przecież nie będę zmieniał laptopa z powodu plecaka...

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez sal
                bo przecież nie będę zmieniał laptopa z powodu plecaka...
                A dlaczego nie?

Komentarz

• sal
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1071

Zamieszczone przez Vitez
                  A dlaczego nie?
                  Bo brakuje tzw. 'business justification' :-)
                  Nie wspominając o pilniejszych wydatkach (jak tele już całkiem blisko

Komentarz

• dobra rada
                    Dopiero zaczyna
                    • 2005
                    • 44

newswear

newswear w koncu przyslali i sprawuje sie super plecy i ramie nie boli. Wyglonda sie troche jak terrorysta ale nic nie bola po robocie !!!

Komentarz

• jazzY
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 116

Po parodniowych namysłach i poszukiwaniach zdecydowałem się na jakies nosidło dla mojego 30D...
                      Zmyślne i sprytne połączenie plecaka i torby w SlingShot 200 AW przekonało mnie. Zgrabny, poręczny, troche miejsca na różne szpargały + Wieczysta gwarancja i dobra cena... dla mnie NICE! http://www.lowepro.com/Products/Slin...ot_200_AW.aspx
                      Oczywiście na allegro =)
                      Jak myslicie?
                      Ostatnio edytowany przez jazzY; 3080.

Komentarz

• tdfoto
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 292

Zamieszczone przez Tomasz1972
                        Jasne czyli wszystcy używacie LOWEPRO FULL WYPAS

Nie...
                        Uzywam
                        Tamrac Pro 5 - swietna torba - wchdzi 20d z 70-200 przypietym i 580EX+17-40 + 50/1,4+28-75 Tamron

Tamrac Exped 7 - super

Tamrac Pro 12 - super - uzywalem i sprzedalem bo zapragnalem nosic laptopa z soba wiec kupilem TAMRAC TurboCyber Pro - no poprostu rewelka - troche podrozuje sluzbowo wiec jest to podstawowa torba
                        Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
                        Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Komentarz

• tdfoto
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 292

Zamieszczone przez ErnestPierwszy
                          350D+grip+17-40+70-200f4+580EX i jakieśtam duperele?

Ma ktoś z Was taki zestaw? Nie wiem czy brać model 4 czy 5 a różnica w cenie 40 zl Tu zmierzam kupić: www.torbylowepro.pl.

Pozdrawiam

KUP SOBIE TAMRAC PRO 5 i wszystko zmiescisz i duperele tez ..
                          Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
                          Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Komentarz

• oskarkowy
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 2513

Zamieszczone przez tdf
                            KUP SOBIE TAMRAC PRO 5 i wszystko zmiescisz i duperele tez ..
                            Ja się w pro 12 nie mieszczę. O laptopie nawet nie myślę
                            Jarek

Komentarz

• bundy
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 760

Zamieszczone przez oskarkowy
                              Ja się w pro 12 nie mieszczę. O laptopie nawet nie myślę
                              To może spróbuj zdjąć buty i kolana mocno przyciśnij do klaty - może się zmieścisz :-) :-) (żarcik oczywiście) ;-)
                              1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• towersivy
                                Uzależniony
                                • 2005
                                • 992

Osobiscie bardzo polecam Lowepro Compu Trekker AW mieszcze w nim 20D+grip+17-40F/4L+28-70F/2.8L+70-200F/4L+85F/1.8 i 430EX + filtry,gruszki i inne pierdoły do komory na plecach wchodzi mi Asus A6B00L choc z lekkim oporem.

Co do jakosci wykonania nie mam zadnych zastrzezen no i kapturek na deszcz bardzo przydatny mi juz nie raz sie przydał :wink:

Pozdro

Komentarz

Pracuję...