Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dominix
    Bywalec
    • 2006
    • 103

Minitrekker AW zdecydowanie pomiesci duzo i jest spokoj, ze nic sie ze sprzetem nie stanie. A klapa AW juz kilka razy bardzo mi sie przydala... Kiedys ktos mnie prosil o fotke dla porownania, wiec wlozylem 350D z 28-135 is usm i kita zeby bylo widac gabaryty.
    EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
    100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj

Komentarz

• scooter
      Uzależniony
      • 2005
      • 856

a z gripem nie wystaje ??

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez scooter
        a z gripem nie wystaje ??
        20D z gripem nie wystawal, ale ja go na odwrot kladlem - "lezal" LCD na dnie plecaka.

Komentarz

• dominix
          Bywalec
          • 2006
          • 103

Mozna powiedziec, ze troche wystaje, ale zamki da sie dopiac i ciasno, ale lezy. Natomiast lcd na dole, jak pisze Vitez, to dobre rozwiazanie.
          EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
          100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj

Komentarz

• Alzail
            Uzależniony
            • 2005
            • 574

dominix ja walnales mi taki opis ze az mnie zaszokowalo

i tak pewnie bym kupil AW ale co tam zapytac zawsze mozna.

muflon: a miales obie wersje? one sie roznia pojemnoscia czy raczej to zludzenie jest ?
            Ostatnio edytowany przez Alzail; 2629.
            350D

Komentarz

• dominix
              Bywalec
              • 2006
              • 103

Zawsze do uslug. Moze na foto jeszcze sie az tak nie znam, ale duzo nosze i woze sprzet, wiec o plecakach moge co nieco powiedziec.

Komentarz

• muflon
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 6763

Zamieszczone przez Alzail
                muflon: a miales obie wersje? one sie roznia pojemnoscia czy raczej to zludzenie jest ?
                Porównywałem obie wersje w sklepie. Pojemnością samej głównej komory to raczj nie, natomiast ta zewnętrzna kieszeń to chyba jednak większa w AW jest. Na ILA do Berlina spakowałem się całkowicie w tego MiniTrekkera (podkoszulki, skarpety itp.) ;-)

A sprzętu sie miesci rzeczywiście dużo. Ja pakuję obydwa body, cztery zoomy, databank.. i jeszcze baterie wchodza
                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• joshua
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 128

ja wiem ... ale nie każcie mi czytać jeszcze raz tego wątku bo przeczytałem i mam tylko mętlik w głowie. Im więcej odpowiedzi i sugestii tym gorzej dla mnie.
                  ----
                  Mam: 350D z gripem, kita, 28-105usm i 70-210usm, do tego fotobank i czasami 420ex - I W CO konkretnie powinienem się spakować na wyjazd. Najchętniej coś dwukomorowego ale z lepszym dostępem niż Orion Trekker II, bo tego pozbyłem się (ciasno mi było i niewygodnie). Oglądałem wszystko ci się nawinęło na alledrogo i po sklepach. Szukam konkretnego plecaka do połażenia. Aha, ostatni Bornholm zaliczyłem w plecaku F7 z przełożoną na dno wkładką z Oriona Trekkera II i na to ręcznik. Działało dobrze i znacznie wygodniej niż z dolnej komopry Oriona. Jak zaszła potrzeba rozebrania się, to polar na dno i szkiełka wyżej.
                  Ostatnio edytowany przez joshua; 3688.
                  | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Komentarz

• scooter
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 856

Polecam Orion AW

Wchodzi wszystko co mam w podpisie, 430EX, DataBank, 5 filtrów Marumi i ładowarki do aparatu i fotobanku ....

Komentarz

• RobertG
                      Coś już napisał
                      • 2006
                      • 83

Weźcie pod uwagę,że np w przypadku MiniTrekker ma z obu stron mocowania systemowe, do których mozna przytwierdzic na rzepy i pasy 2 dodatkowe komory ( które przypominaja duże futerały np na Sigme 70-300 APO) Mozna sobie wtedy wymodelować dokładnie to, co chcemy. I "pelerynka' chroni wszystko

Komentarz

• astrorek

Lowepro Stealth Reporter D550 AW
                        Lowepro Micro Trekker 200
                        Lowepro CompuTrekker Plus AW

Komentarz

• Glazer
                          Dopiero zaczyna
                          • 2006
                          • 36

LP Off_Road. Chyba nikt go dotychczas nie wymienił w tym wątku. Używam go od ładnych kilku lat od dżungli po pustynie i uważam że ta torba jest niezniszczalna NIby zwykła torba z dwoma doczepianymi kieszeniami, ale dzieki pasowi biodrowemu można się z nią całkiem przyjemnie poruszać nawet w trudniejszych warunkach niż spacer po mieście

Komentarz

• Przemoc
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 319

Noszę się z zamiarem zakupu torby Lowepro Nova 5 AW, chciałbym ją jednak wcześniej zobaczyć na żywo, czy nie wiecie w jakim sklepie w Poznaniu można to zrobić ?
                            Aha, zzy można do niej przymocować statyw ?
                            Pozdrawiam

PrzemoC

Komentarz

• Vresviik
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 263

Minął rok jak uzywam Tamrac Velocity9 i ciągle jestem zadowolony z niego.

Komentarz

• eLukasz

Torby KATA

Ja zachęcam do zapoznania się z torbami KATA. Nie są może tanie ale poziom jaki sobą reprezentują moim zdaniem przewyższa Lowepro. Znacznie zyskują przy bliższym poznaniu.
                                Problem jest z niewilką ilością sklepów które oferują te torby i gdzie można je obejrzeć (prawie monopol Lowepro). W Warszawie można obejrzeć w sklepie www.multifoto.pl i w Gliwicach w firmie foto7.

Komentarz

Pracuję...