Minitrekker AW zdecydowanie pomiesci duzo i jest spokoj, ze nic sie ze sprzetem nie stanie. A klapa AW juz kilka razy bardzo mi sie przydala... Kiedys ktos mnie prosil o fotke dla porownania, wiec wlozylem 350D z 28-135 is usm i kita zeby bylo widac gabaryty.
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj -
-
Komentarz
-
Mozna powiedziec, ze troche wystaje, ale zamki da sie dopiac i ciasno, ale lezy. Natomiast lcd na dole, jak pisze Vitez, to dobre rozwiazanie.EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutajKomentarz
-
-
Zawsze do uslug. Moze na foto jeszcze sie az tak nie znam, ale duzo nosze i woze sprzet, wiec o plecakach moge co nieco powiedziec.EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutajKomentarz
-
Porównywałem obie wersje w sklepie. Pojemnością samej głównej komory to raczj nie, natomiast ta zewnętrzna kieszeń to chyba jednak większa w AW jest. Na ILA do Berlina spakowałem się całkowicie w tego MiniTrekkera (podkoszulki, skarpety itp.) ;-)
A sprzętu sie miesci rzeczywiście dużo. Ja pakuję obydwa body, cztery zoomy, databank.. i jeszcze baterie wchodza
Komentarz
-
ja wiem ... ale nie każcie mi czytać jeszcze raz tego wątku bo przeczytałem i mam tylko mętlik w głowie. Im więcej odpowiedzi i sugestii tym gorzej dla mnie.
----
Mam: 350D z gripem, kita, 28-105usm i 70-210usm, do tego fotobank i czasami 420ex - I W CO konkretnie powinienem się spakować na wyjazd. Najchętniej coś dwukomorowego ale z lepszym dostępem niż Orion Trekker II, bo tego pozbyłem się (ciasno mi było i niewygodnie). Oglądałem wszystko ci się nawinęło na alledrogo i po sklepach. Szukam konkretnego plecaka do połażenia. Aha, ostatni Bornholm zaliczyłem w plecaku F7 z przełożoną na dno wkładką z Oriona Trekkera II i na to ręcznik. Działało dobrze i znacznie wygodniej niż z dolnej komopry Oriona. Jak zaszła potrzeba rozebrania się, to polar na dno i szkiełka wyżej.Ostatnio edytowany przez joshua; 3688.| http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |
Komentarz
-
Polecam Orion AW
Wchodzi wszystko co mam w podpisie, 430EX, DataBank, 5 filtrów Marumi i ładowarki do aparatu i fotobanku ....Komentarz
-
Weźcie pod uwagę,że np w przypadku MiniTrekker ma z obu stron mocowania systemowe, do których mozna przytwierdzic na rzepy i pasy 2 dodatkowe komory ( które przypominaja duże futerały np na Sigme 70-300 APO) Mozna sobie wtedy wymodelować dokładnie to, co chcemy. I "pelerynka' chroni wszystko
Komentarz
-
Komentarz
-
LP Off_Road. Chyba nikt go dotychczas nie wymienił w tym wątku. Używam go od ładnych kilku lat od dżungli po pustynie i uważam że ta torba jest niezniszczalna
NIby zwykła torba z dwoma doczepianymi kieszeniami, ale dzieki pasowi biodrowemu można się z nią całkiem przyjemnie poruszać nawet w trudniejszych warunkach niż spacer po mieście
Komentarz
-
Noszę się z zamiarem zakupu torby Lowepro Nova 5 AW, chciałbym ją jednak wcześniej zobaczyć na żywo, czy nie wiecie w jakim sklepie w Poznaniu można to zrobić ?
Aha, zzy można do niej przymocować statyw ?Pozdrawiam
PrzemoCKomentarz
-
-
Torby KATA
Ja zachęcam do zapoznania się z torbami KATA. Nie są może tanie ale poziom jaki sobą reprezentują moim zdaniem przewyższa Lowepro. Znacznie zyskują przy bliższym poznaniu.
Problem jest z niewilką ilością sklepów które oferują te torby i gdzie można je obejrzeć (prawie monopol Lowepro). W Warszawie można obejrzeć w sklepie www.multifoto.pl i w Gliwicach w firmie foto7.
Komentarz
Komentarz