Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • popmart
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1721

ojojojoj panowie

-mój coolermaster to przwoity i "ciężki" zasilacz niczym nie podobny do codagenów itp ma bardzo przyzwoite okablowanie i sprawuje się OK ..... wiec bez podjarki i histerii

-a co do gigabyte to nie zaczynając na nowo pyskówki z kolegą Tom01 nie tylko IMO ale również informacje z serwisów duzych dystrybutorów Action,AB,i ABCDATA (mam tam swoje wtyki ) o znacznym pogorszeniu się awaryjnosci Asusa oraz opiniach najwiekszych serwisów testujacych sprzęt (wiem mogą być sponsorowane) ale lącząc te dwie sprawy i uwzględniając różnicę 100PLN na identycznej funkcjonalności sprawa wydała mi się jasna. Tym bardziej że maksymalne uzyskiwane wyniki w overclockingu w w inecie jednoznacznie wskazują na Gigabyte (w porównaniu z asusem).
    Ostatnio edytowany przez popmart; 3267.

Komentarz

• Tom01
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 2600

Zamieszczone przez popmart
      -mój coolermaster to przwoity i "ciężki" zasilacz niczym nie podobny do codagenów itp ma bardzo przyzwoite okablowanie i sprawuje się
      A co to ma wspólnego z awaryjnością, sprawnością, stabilnością i jeszcze kilkoma -ościami, które składają się na jakość. To jest chińszczyzna średnio-niskich lotów i nie ma co o to kruszyć kopii. Z dobrymi zasilaczami to może ma wspólną wagę i napisy. Niewiele więcej.

Najprostszym świadectwem jakości, jest fakt istnienia w ofercie danego wytwórcy zasilaczy, wersji do serwerów, układów redundantnych, czy nawet zastosowań krytycznych.

nie tylko IMO ale również informacje z serwisów duzych dystrybutorów Action,AB,i ABCDATA
      Handlowanie masówką na tony, nie świadczy o jej jakości. Jeśli rzeczywiście ma Pan taką możliwość, proszę przedstawić statystyki procentowe, zwrotów gwarancyjnych i po, płyt Gigabyte'a w stosunku do Intela.
      Masz problem z kolorem, wal śmiało!
      e-mail: [email protected]

Komentarz

• canis_lupus
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1252

Najprostszym świadectwem jakości, jest fakt istnienia w ofercie danego wytwórcy zasilaczy, wersji do serwerów, układów redundantnych, czy nawet zastosowań krytycznych.
        Np. Codegen?
        "I love You Cię" Różyczko...
        Galeria ,
        Druga galeria,

Komentarz

• popmart
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1721

Zamieszczone przez Tom01
          A co to ma wspólnego z awaryjnością, sprawnością, stabilnością i jeszcze kilkoma -ościami, które składają się na jakość. To jest chińszczyzna średnio-niskich lotów i nie ma co o to kruszyć kopii. Z dobrymi zasilaczami to może ma wspólną wagę i napisy. Niewiele więcej.

Handlowanie masówką na tony, nie świadczy o jej jakości. Jeśli rzeczywiście ma Pan taką możliwość, proszę przedstawić statystyki procentowe, zwrotów gwarancyjnych i po, płyt Gigabyte'a w stosunku do Intela.
          nie będe niczego przedstawiał ... bo mam ludzi którzy ten arcy sprzęt przewalają na tony i jak mówia że asus siadł z jakością to ja im wierze i tyle ... a intel wybacz ... rozmawialiśmy już o tym dlamnie przeciętniaki z kompletnym brakiem oveclockingu za podobne pieniądze co inny jak to nazywasz masowy chłam .... ale nie zaczynam tej dyskusji i pozostanę przy własnym zdaniu.

PS abstrahujac juz od mojego coolermastera który to był decyzją jak najbardzie świadomą i opartą w 70% na cenie ok (130 hurt 170 detal) oferta tej firmy jeśli chodzi o profi zasiłki jest conajmiej dobra .....

bez przesady z tym "pan"

Komentarz

• Tom01
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 2600

Zamieszczone przez canis_lupus
            Np. Codegen?
            A ma zasilacze profi?

Komentarz

• Tezet-gdynia
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1283

No ja coolermastera uwazalem za dobra firme od chlodzenia itp ale pozniej i tak znalazly sie lepsze w tej samej cenie. Z moich doswiadczen wynika ze dobrym zasilaczem jeszcze jest Chieftec GPS-450AA-101A. Nie jest mega drogi, a swego czasu specjalizowali sie praktycznie tylko w zasilaczach, ciezkie, z duza 12 od spodu i duzym wylotem z tylu - bardzo ciche, pelne filtry itp. Minusem jest to ze nie ma odpinanych kabli co przydaje sie bardzo w poprawnym przeplywie powietrza w komputerze, drozsze wersje maja. Ale jesli coolermaster Ci odpowiada, masz jakies pozytywne doswiadczenia z nim zwiazane to pozostaje tylko zyczyc awaryjnej jego pracy (bo lepiej zeby ON padl i uratowal komputer, niz mialby pasc komputer a ON zostac sprawny)
              www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• Tom01
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 2600

nie będe niczego przedstawiał ... bo mam ludzi którzy ten arcy sprzęt przewalają na tony i jak mówia że asus siadł z jakością to ja im wierze i tyle ... a intel wybacz ... rozmawialiśmy już o tym dlamnie przeciętniaki z kompletnym brakiem oveclockingu
                "Mam ludzi" brzmi poważnie. :-)

W innej dyskusji niechlubnie "popisał się" Pan chamstwem, jako odpowiedzią z braku fundamentalnej wiedzy z dziedziny mikroelektroniki, więc proszę wybaczyć ale bez merytorycznych podstaw nie ma argumentacji. Dlatego podkreśliłem "IMO" w Pana wypowiedzi, bo to nic innego jak Pana opinia.

bez przesady z tym "pan"
                To ogólnie przyjęta forma zwracania się.

Komentarz

• popmart
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1721

7-8 lat w detalicznej firmie o obrotach ok 500.000 miesięcznie ... przez moje ręce przeszły tony sprzętu zarówno jako serwis PC jak i kupiec jak i handlowiec ... elementarną wiedzę na tenat elektroniki można sobie w buty wsadzić przy dzisiejszym PC bo kto to naprawia sam ... kosz albo wymiana

a już nie tylko odemnie usłyszła PAN elektronik do czego się nadaja płyty intela: do mocherowych komputerów w biórach albo na serwery ...

-ale prosiłem nie odgrzewać starych dyskusji bomam takie zdanie a PAN ma inne i ja to szanuje lubi PAN Intela OK, dlaczego stara mi się PAN wytłumaczy ć że jest jakoś znacząco lepszy od innych to już nie wiem ...

BTW proszę sobie wpisać w google "najlepsze płyty p35" i zobaczyć gdzie i czy wogóle jest tam jakiś intel ....
                  Ostatnio edytowany przez popmart; 3267. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Tom01
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 2600

elementarną wiedzę na tenat elektroniki można sobie w buty wsadzić
                    Prawa fizyki raczej nie są funkcją postępu w elektronice. Wtórny analfabetyzm nie jest powodem do chluby.

Ale ma Pan rację. Nie ma sensu kontynuować tej dyskusji. Z emocjonalnie podbudowanymi wypowiedziami nie można polemizować. Ja wiem o czym piszę i nie jest to kwestia lubienia lub nie, Intela. Potrafię wskazać co jest gdzie źle, nieoptymalnie lub budżetowo zaprojektowane. Dlatego twierdzę, że pewne rozwiązania to kiszka, a bajery, overclocking to nic innego jak marchewka na kiju.
                    Ostatnio edytowany przez Tom01; 9315.

Komentarz

• canis_lupus
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1252

Zamieszczone przez Tom01
                      A ma zasilacze profi?
                      Nawet całe obudowy serwerowe... Swoją droga podobno całkiem niezłe.
                      "I love You Cię" Różyczko...
                      Galeria ,
                      Druga galeria,

Komentarz

• popmart
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1721

oveclocking to nie bajery na kiju tylko 400PLN w kieszeni i znacznie lepszy proc w kompie ale taki pan purrysta zapewne ma inne zdanie niż 99% serwisów hardware w sieci...

i szopenchauerowskie erystyczne zagrywki deprecjonujące rozmówce z powodu domniemanego braku wiedzy o baczność elektronice spocznij, czy emocjonalnych pana zdaniem wypowiedzi to zwykła dziecinada ... każdy tak potrafi

Komentarz

• Tom01
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 2600

zagrywki deprecjonujące rozmówce z powodu domniemanego braku wiedzy o baczność elektronice spocznij
                          Ależ z Pana uparty gość. Przecież nie odpowiedział mi Pan na proste pytanie, a na które odpowiedź, dawała znaczący argument w polemice na temat jakości niektórych płyt. Jak mam to zatem nazwać i traktować? Ma Pan swoje przekonania, dogmaty i wiedzę czerpaną z praktycznego zlepiania komputerowych klocków. Nie jest to jednak poziom, pozwalający na dyskusję, gdzie bardziej potrzebne jest operowanie wielkościami fizycznymi, niż terminami "mocherowe komputery", czy "markowe komponenty".

Komentarz

• popmart
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1721

praktyczna wiedza na temat "zlepiania klocków" , ilości serwisów danego sprzętu , wytrzymałości na podkręcanie FSB, i tego typu PRAKTYCZNE a nie TEORETYCZNE informacje i wiedza jest znacznie ważniejsza i użyteczniejsza niż rozmowy o wielkościach fizycznych ... jasne już widzę serwisantów i ludzi którzy sie tym realnie zajmują (realnie) w dyskusjach na Pana poziomie teoretyczno - elektronicznych w dziedzinie PC i dzisiejszych czasach tylko praktyka ...

kolejna schopenhauerowska zagrywka sprowadzenie rozmówcy na własny "lepszy" , "wyższy" poziom nie osiągalny dla niewtajemniczonych. oraz dyskretne przemilczanie spraw o których mówię i które są nie bardzo po linii ... np oceny serwisów internetowych sprzętu gdzie intel ze swoimi MB praktycznie nie istnieje, a gdyby był taki fantastyczny to zapewne by sie nim zajmowano.

Komentarz

• muflon
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 6763

To żeby przerwać niekończące się pasmo wzajemnych "dla mnie EOT" ja jeszcze w temacie zasilaczy.

Otóż do domowego peceta kupiłem coś o zagadkowej nazwie "Superflower SF500K", 500W, za niecałe 300PLN. Od ponad dwóch lat ciągnie to zestaw: Athlon 3800 X2, 4x512MB, 5xHDD, 2x grafika na PCIex (GF6600/7900), SB Live, wifi na PCI. Często pracujący 24/7 (obróbka filmów), w raczej kiepsko wietrzonym pomieszczeniu (przy zamkniętym oknie, po 1-2h zaczyna być czuć przyjemne ciepełko). Zero problemów
                              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• atz1983
                                Dopiero zaczyna
                                • 2007
                                • 44

Ja kupiłem chieftec za 150 złociszy - 350WATT i mi śmiga z 2GB RAM 800MHz DUAL CHANNEL, jakimś 64 bitowym semrponem, dysk SATA II (zamknięty w obudowie takiej metalowej wielkości napędu CD co to ma za zadanie wyciszyć dysk), jakimś GeForcem 7600... jakieś dodatkowe karty dźwiękowe, firewire coś tego typu. Na grafikę bezgłośnego Zalmana założyłem (pasywnego) i muszę się nachylać do kompa i nasłuchiwać żeby zobaczyć czy działa (diody mam wypięte). Na procesorze mam przykręcony fo 60% mocy firmowy wiatrak (jak sie grzeje to się rozkręca). Może i jest ciepło, i procesor na 50 - 60 stopni działa, ale co to dla procesora. Przynajmniej cicho jest.

Aha, RAM dla mnie jest ważniejszy niż dwa rdzenie Wolę płynność przy pracy niż szybkość obliczeń.

Komentarz

Pracuję...