X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rauf
    Początki nałogu
    • 2008
    • 371

Zamieszczone przez sal
    Ale że tak zapytam - o so chodzi?
    że też mają?

Już, już, już miałem sobie zamówić 2xTT5 i TT1, po czym zastanawiam się co właściwie dostaję za prawie 3 tyś zł.

Funkcjonalność odpalania 2 lamp przez radio, wow.
    Ktoś mi wytłumaczy, dlaczego Canon tkwi z tym IR ciągle w XIX stuleciu i oddaje torcik jakimś "czarodziejom"?

Podreptam sobie właściwie jeszcze do moich chińcyków i poustawiam toto manualnie...
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Komentarz

• sal
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1071

Nowe wieści:
      Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• kmi
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 23

Zamieszczone przez arturs
        dotarły dzisiaj.. fajna zabawa..
        ale oczywiście mam małe pytanko - czy z 5d2 i tt1 na body i tt5 na 580II działa wam sterowanie lampą z poziomu body (w sensie CFy itp a nie tylko +/-)? bo chyba powinno (przynajmniej tak mi się wydaje) a body lampy nie widzi..
        aha - i przy dwóch lampach na tt5 i tt1 na aparacie korekcja kółkiem na lampie nie działa, działa +/- z body
        Do mnie też właśnie dotarły nowe PW, od godziny z nimi walczę, mam taki sam zestaw czyli 5d2 i tt1 na body i tt5 z 580II, co jesteś w stanie zmienić w ustawieniach lampy z poziomu body? U mnie większość opcji jest nieaktywna, (poza korektą ekspozycji dla błysku) Wiadomo, na CFy nie liczyłem, ale liczyłem na wszytko co co można było zmienić w 580II mając ją zapiętą na 5d2
        5DmkII, 450D, 580exII, .....

Komentarz

• sal
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1071

Panowie - na pocketwizard.com są przecież dostępne instrukcje zarówno do Flexów, jak i Mini (http://www.pocketwizard.com/support/manual/)
          Nie trzeba kupować w ciemno, można sprawdzić w każdej chwili co potrafi Mini/Flex, a czego nie potrafi...
          Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• dominik777
            Dopiero zaczyna
            • 2009
            • 15

Korzystam z 2 x TT5 + 580exII od początku września. Działa dobrze, nie mam problemów. Przeprowadziłem test zasięgu. Cały dostępny na http://www.dg.art.pl/test_pocket_wizard_tt5/

Pełen test: Pocket Wizard TT5
            "Nieostrość" to CECHA obrazu a nie wada! :grin:
            Fotografia blog

Komentarz

• arturs
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 4196

stosował ktoś zamiast paluszków alkalicznych akumulatorki? i napiszcie jak wam te baterie trzymają.. bo zamiast alkalicznych to chyba bardziej opłaca się coś takiego jak energizer ultimate lithum L91
              Ostatnio edytowany przez arturs; 4076.
              5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• sebcio80
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2655

dziś przyszły do mnie nowe pocketwizardy, dzieki nim zmontowealem takie cos:

- zwykły wysoki statyw oświetleniowy (będe musiał kupić coś niższego)
                - na uchwycie do parasolki dwie lampy 580EX II
                - parasolka/softbox, w srodku srebrna
                - uchtyw kołowrotkowy
                - do uchwytu przymocowany najtanszy monopod
                - na monopodzie FlexTT5
                - lampy polaczone z Flexem podwojnym przewodem E-TTL

wszystko dziala bardzo fajnie, zaobserwowalem tylko malutkie problemy w komunikacji Flex - lampy, za ktory odpowiedzialny jest podwojny kabel, czasami potrafi nie wyzwolic co nie zdarza sie jak polacze lampe bezposrednoo z Flexem, oprocz tego czasami blyska lekko sam z siebie, wlasnie tak jak po wlaczeniu Flexa z lampą, cos jakby gubil i lapal kominikacje z lampa

jesli jakis ferryt nie pomoze i problemy beda zbyt dokuczliwe to na monopodzie bedzie trzeba zawiesic dwa Flexy, kazdy na jedna lampe

samo działenie nowych PW jest rewelacyjne, powtarzalnosc naswietlenia rewelacja, w konfiguracji zmienilem tylko czas synchronizacji dla 5D i nic wiecej! dziala idealnie

zauwazylem tylko jedna dosc duza wade, nie dziala blysk modelujacy, wielka szkoda, w plenerze malo przydatny ale w studio juz by sie przydalo
                Ostatnio edytowany przez sebcio80; 3099.
                Moje wątki na forum: sport | fashion
                | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• ArturBonoVox
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 684

Witam.

Sprzet: 5d z 24-105 50/1.8 i 70-200/4.0. Lampa 580ex II. Chinczyk odbiornik i nadajnik.

Problem?

W 90% zdjec na krawedzi kadru, dluzszy bok blisko nadajnika na body, pojawia sie smuga na zdjeciach. Wyglada to na zasadzie stemplowania w PS. Nie jest to jakis pas ale jakas forma zaklocenia. Jakos do tej pory tego nie namierzylem az do dzis. Przy czym z lampa na body jest cacy.

Ktos juz o tym pisal. Jak na moj gust to sprawa chiczyka. Czy ktos mial cos podobnnego?

I teraz jesli mam zmienic ten wynalazek to na jaki, zeby nie bylo powtorki z rozrywki?

Dzieki!

Komentarz

• sebcio80
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2655

Zamieszczone przez ArturBonoVox
                    Witam.

Sprzet: 5d z 24-105 50/1.8 i 70-200/4.0. Lampa 580ex II. Chinczyk odbiornik i nadajnik.

nie ten wątek, tu piszemy o PW z ETTL,

zapytaj tu: http://www.canon-board.info/showthre...=30095&page=18
                    i daj od razu jakiś przyklad zdjecia z tymi "zakłuceniami"
                    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• ArturBonoVox
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 684

Dobra moj blad ale odpowiedz juz mam i dziele sie nia:

I teraz na temat czy ktos mial z Pocket Wizardami takie problemy?

Komentarz

• sebcio80
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2655

dziś pierwszy plener z użyciem nowych PW... wszystkim niezdecydowanym napisze: kupować, świetna rzecz

tak na szybko jeden ze strzałów:

Komentarz

• orlen.ownlog.com
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 121

ma ktos info czy europejskie minitt1 i flexytt5 bedą działać z PW plusII zakupionymi w USA ?
                          ochajtajsie

Komentarz

• sebcio80
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2655

Zamieszczone przez orlen.ownlog.com
                            ma ktos info czy europejskie minitt1 i flexytt5 bedą działać z PW plusII zakupionymi w USA ?
                            nie beda działać - inne czestotliwosci

Komentarz

• Jacek_Z
                              Administrator
                              • 2005
                              • 2694

o ile PW zakupione w USA będą na częstotliwości w USA - to nie.
                              Ale miejsce zakupu jest nieistotne.
                              ja np kupiłem w USA PW europejskie
                              Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Komentarz

• sebcio80
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 2655

Zamieszczone przez Jacek_Z
                                o ile PW zakupione w USA będą na częstotliwości w USA - to nie.
                                Ale miejsce zakupu jest nieistotne.
                                ja np kupiłem w USA PW europejskie
                                oczywiscie masz racje, z tym ze kupiles te wersje europejskie nielegalnie, bo teoretycznie zaden sklep w USA nie ma prawa sprzedawac sprzetu radiowego o niedozwolonej na danym rejonie czestotliwosci a w USA takie prawa sa ostro przestrzegane i mocno karane

zreszta nie bez powodu w Adoramie i inych duzych sklepach nie kupisz wersji europejskiej

Komentarz

Pracuję...