X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wojkij
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1915

Czyli z 580ex II są jakieś problemy?!

Zamieszczone przez Bachman
    moze zrzuta i zakup grupowy z US? nie bardzo wiem jak to zorganizować ale jak ktoś by sie podjal to ja jestem chętny na 3 flexy
    Ja bym brał 4 + moduł do sekonica ale znając życie to nie wypali - za duża kasa by ktokolwiek się tego podjął.
    Ostatnio edytowany przez wojkij; 11622. Powód: Automerged Doublepost
    www.kwapisz.org

Komentarz

• trampek
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1546

Zamieszczone przez wojkij
      Czyli z 580ex II są jakieś problemy?!
      za manualem:

SPECIAL NOTE: Some Canon flash models emit RF interference that can reduce the effective operating
      range of many radio slaves, including the FlexTT5. Those models include: 430EX, 580EX, 580EX II and others. For those model flashes, please consider the mounting suggestions in the pictures above to optimize range. If using Canon’s off shoe cord OC-E3, consider adding a ferrite clamp on the cable near the flash to further increase range.
      The Canon 430EX II performs dramatically better in this regard. It does not require special mounting consideration and yields greater range.
      R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• wojkij
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1915

Tak w praktyce, bez kombinowania z oc-e3 do ilu metrów wszystko działa jak trzeba z 580tkami?
        www.kwapisz.org

Komentarz

• trampek
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1546

u mnie 25m ( "naoko" . przy powtarzalnosci 50%.
          z 430 jeszcze nie testowalem ale w pracy odczywalnie lepiej.
          Co do recenzji to juz nie dlugo.
          Ostatnio edytowany przez trampek; 6355.

Komentarz

• micles
            Zablokowany
            • 2006
            • 4359

Zamieszczone przez trampek
            u mnie 25m ( "naoko" ). przy powtarzalnosci 50%.
            O LOL! No to szykuje się następna fala modów kabli oc-e3 Zapraszamy do wątku "jak przedłużyć..." :P

Komentarz

• wojkij
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1915

Nowe flexy w pstryku będą za około 2 tygodnie i będą kosztować mniej więcej 1200pln.

Bez niespodzianki raczej.
              www.kwapisz.org

Komentarz

• arturs
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 4196

Nowe flexy w pstryku będą za około 2 tygodnie i będą kosztować mniej więcej 1200pln.

ile?? no jak w bh kosztują 220$ to 1200 PLN uważam za duże przegięcie.. a nie wiesz czasem czy będą sprzedawać wersję EU czy US?
                5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• sebcio80
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2655

Panowie, kto już ma owe PW z ETTL to moze jakis tescik? jestem ciekaw jak to działa, moze ktoś posiada owe zabawki w okolicach Wrocławia?
                  Moje wątki na forum: sport | fashion
                  | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• trampek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1546

Zamieszczone przez trampek
                    u mnie 25m ( "naoko" . przy powtarzalnosci 50%.
                    z 430 jeszcze nie testowalem ale w pracy odczywalnie lepiej.
                    Co do recenzji to juz nie dlugo.
                    DZisiaj sprawdzilem zasieg z 430II. na okolo 100m dzialal powtarzalnie w 100%. wiecej nie odchodzilem bo nie mialem juz miejsca
                    Opisa z dzialania juz niedlugo..
                    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

to ja dalem tyle za dwa,...
                    Ostatnio edytowany przez trampek; 6355. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• sebcio80
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2655

http://www.youtube.com/watch?v=pJbEsC27Quk (jest w sumie 8 czesci)

znalazlem pokaz mozliwości owych PW z eTTL...
                      wyglada to gorzej niz mizernie, wrecz katastrofalnie,
                      w miare skuteczny zasieg tego czegos to mniej niz 10 metrow (czyli tyle co podczerwien), ale i tak nie zawsze blyska, pomaga troche podniesienie odbiornika do gory ale i tak loteria jest wielka,
                      | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• borkomar
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1083

Zamieszczone przez sebcio80
                        http://www.youtube.com/watch?v=pJbEsC27Quk (jest w sumie 8 czesci)

znalazlem pokaz mozliwości owych PW z eTTL...
                        wyglada to gorzej niz mizernie, wrecz katastrofalnie,
                        w miare skuteczny zasieg tego czegos to mniej niz 10 metrow (czyli tyle co podczerwien), ale i tak nie zawsze blyska, pomaga troche podniesienie odbiornika do gory ale i tak loteria jest wielka,
                        Trampek pisał, że nawet w instrukcji mają ujęte, że najlepiej współpracują z ex 430 MKII a ten test co podlinkowałeś jest na 580 MK II.Stąd pewnie tyle błedów.
                        5D +

Komentarz

• kmi
                          Dopiero zaczyna
                          • 2008
                          • 23

Faktycznie, dramatycznie to wygląda, z 580ex II skuteczność jak z chińczykami. Ja od od dłuższego czasu wyczekiwałem, kiedy w końcu Pstryk poda cenę i zacznie dystrybucję, po tym co zobaczyłem to moje PW Plus II jeszcze długo nie pójdą na sprzedaż (580ex II też się nie pozbędę ). Pozostaje czekać, aż Canon albo PW coś poprawią, bo w obecnym stanie rzeczy duet 580ex II + FlexTT5 MiniTT1 to tylko pustki w portfelu i zszargane nerwy.
                          5DmkII, 450D, 580exII, .....

Komentarz

• micles
                            Zablokowany
                            • 2006
                            • 4359

Można to poprawić kablem OC-E3 lub zamiennikiem. Nie wiadomo jak bardzo skutecznie, ale oddalenie odbiornika od lampy o 1m powinno trochę pomóc...

Komentarz

• Rakan
                              Dopiero zaczyna
                              • 2009
                              • 20

Czyli nadal nie ma złotego środka. Pozostaje PW bez ettl, lub ST i wieczne latanie do lamp i przestawianie ich aby widziały korpa. Lipa zatem. A juz sem myślał o tych nowych PW, ale skoro z 580mk2 taki shit, to lepiej pozostać na dwójkach jeszcze.
                              1Dmk2, 5Dmk2, Rolleiflex 6008, 300/2.8L IS, TCx1.4, 85/1.2L II, 70-200/2.8L, 24-70/2.8L, 100/2.8, 14/2.8L, 15/2.8 fish, LensBaby 3G, Elinki Ranger RX 2 główki, p-wizardy, 580tki, PW, ST i masa duperelów do strobist'a, do studia itp itd, rajdy samochodowe, portrety, kotlety,
                              blog - www.koteras.art.pl, ofi - www.markmedia.pl, slubna - www.slub.markmedia.pl, maxmodels - http://www.maxmodels.pl/markmedia.html

Komentarz

• sebcio80
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 2655

Zamieszczone przez micles
                                Można to poprawić kablem OC-E3 lub zamiennikiem. Nie wiadomo jak bardzo skutecznie, ale oddalenie odbiornika od lampy o 1m powinno trochę pomóc...
                                nie po to sie kupuje system radiowy ale bawic sie w podlaczanie kabli i umieszczanie odbiornika jak najwyzej i najdalej

Komentarz

Pracuję...